|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wracając do gorącego ostatnio tematu.
Suma zapłaconych przeze mnie prowizji w stosunku do zysku za zeszły tydzień wyniosła 2,7%.
Płacę prowizję 4,5% od zysku.
Nie wszystkie moje zakłady w zeszłym tygodniu były wygrane.
To kolejny sprytny zabieg, z którego nie wszyscy zdają sobie zapewne sprawę. Kruczek tkwi w formule liczenia "prowizji wygenerowanej" (która w moim przypadku jest zawsze niższa od "prowizji zapłaconej". To sprawia, że mogłem i zapłacić 20% prowizji od zysku przez ostatnie 60 tygodni, ale "wygenerowałem" tylko 15% więc muszę dopłacić.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Stres musi być zawsze  ps. "musisz dopłacić" czy "dopłaciłeś"  chociaż za spokojnie piszesz więc raczej "gdybasz" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Narzekałem, że zrobili to wstecz, ale tak po prawdzie to ten fakt mnie właśnie uratował. Płaciłbym dziś i to słono, gdyby nie chroniły mnie straty z poprzednich kilkudziesięciu tygodni. No ale zobaczymy bo straty będą powoli wychodzić tyłem a nie wiadomo co wejdzie przodem. W sumie moje odczucia są takie, że te opłaty mogą w mniejszym lub większym stopniu dotknąć prawie każdego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przy okazji zdeklarowali, że opcja generowania raportu dotyczącego opłat premium z poziomu "Moje konto" zostanie udostępniona w ciągu 2 tygodni - poczekamy, zobaczymy. Czekamy, nadal czekamy... Cytowany post ma już 18 dni.
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
Odliczaj codziennie dni w tym temacie 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jest rozwiazanie aby uniknac tego 20% haraczu narzuconego przez Betfair inna firma gieldowa Betdaq . Obroty sa juz przyzwoite choc ciagle jeszcze mniejsze od bf ale z tego co udalo mi sie zaobserwowac w ostatnim czasie zwiekszaja sie . Dodatkowym argumentem przemawiajacym za Betdaq jest tylko 2% prowizja od asianow natomiast minusem prowizja 2% od wplat mb natomiast wyplaty sa wolne od oplat . Noi co najwazniejsze nie ma zadnych oplat typu Premium Charge 20% ktore w praktyce mogą objac nieporowynalnie wiekszy procent niz tzw. 0.5% najlepiej zarabiajacych klientow co tydzien .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Betdaq jest tylko 2% prowizja od asianow natomiast minusem prowizja 2% od wplat mb natomiast wyplaty sa wolne od oplat . Noi co najwazniejsze nie ma zadnych oplat typu Premium Charge 20% ktore w praktyce mogą objac nieporowynalnie wiekszy procent niz tzw. 0.5% najlepiej zarabiajacych klientow co tydzien . Betdaq to na razie żadna alternatywa. Wpłaty przez mb i netellera obciążone 2% prowizją to jakiś relikt. A są giełdy gdzie tego nie ma a kursy porównywalne - na przykład Betsson. Musi powstać najlepiej zupełnie nowa firma z nowatorskim pomysłem na zapewnienie płynności na rynkach. Bo nawet obniżenie prowizji do 0% nic tym firmom nie da, co pokazał dobitnie przykład Mansion Exchange. To musi być nowatorski pomysł systemu nagród za tworzenie płynności przez klientów. Bo jak tylko pojawi się płynność (nawet przy identycznej prowizji) to przepływ klientów z betfair będzie już rzeczą naturalną.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam po dłuższej przerwie, Z jakiego adresu e-mail skorzystać w sprawie zapomnianego hasła (konto dodatkowo zablokowane przy próbie skorzystania z opcji przypomnij hasło)? Minęło już kilka dni po tym jak wysłałem maila w wersji PL/ENG na adresy [email protected] oraz [email protected] ale niestety ciągle brak odpowiedzi...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
załóż nowe konto  zakładam ze jesli nie pamietasz hasła to nie masz tam środow
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Chyba nie mówisz poważnie.  A co z danymi osobowymi, przecież będą takie same.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na BF możesz mieć over 1,5 kont  legalnie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chyba nie mówisz poważnie.  A co z danymi osobowymi, przecież będą takie same. na BF możesz mieć over 1,5 kont  legalnie nie wiedziałeś 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jak takie cos obliczyc. Wystawiam LAY kurs 10, chce dac 100zł jaki bedzie mój zyk ?? oczywiscie wiem ze bedzie to 10zł ale chciałbym wiedziec jak to policzyc np. jaka bedzie formuła w excelu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na BF możesz mieć over 1,5 kont  legalnie nie wiedziałeś  to do mnie? 
|
|
|
|
|
|
|
A są giełdy gdzie tego nie ma a kursy porównywalne - na przykład Betsson.
Musi powstać najlepiej zupełnie nowa firma z nowatorskim pomysłem na zapewnienie płynności na rynkach. Bo nawet obniżenie prowizji do 0% nic tym firmom nie da, co pokazał dobitnie przykład Mansion Exchange. To musi być nowatorski pomysł systemu nagród za tworzenie płynności przez klientów. Bo jak tylko pojawi się płynność (nawet przy identycznej prowizji) to przepływ klientów z betfair będzie już rzeczą naturalną. cały czas kłania się magiczny klucz : "in-play"  ps. co ci da "system nagród" jak będziesz w myślach kontrował 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cały czas kłania się magiczny klucz : "in-play"  ps. co ci da "system nagród" jak będziesz w myślach kontrował  Myślę, że brak in-play nie jest tu na tyle kluczowy co brak płynności. A dwa, że nie ma tu żadnej przewagi konkurencyjnej betfair. Posadzić paru ludzi żeby wciskali w odpowiednim momencie czerwony przycisk (którą to czynność wykonają ledwie parokrotnie w ciągu meczu, a jeden może kontrolować nawet 2-3 mecze jednocześnie) to już najmniejszy problem jeśli ma się płynność na rynkach. Można by konkurować z betfair rozszerzając ofertę live w porównaniu do nich - ale to też dopiero w dalszej perspektywie, jak już zaczną się spore obroty na rynkach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o innowacje to w tej dziedzinie też można by coś wykombinować. Na przykład każdy mecz do grania na żywo (ale tylko wybrane pod nadzorem, z zawieszaniem rynku). Nie wiem na ile technicznie zwiększyłoby to obciążenie strony, ale przypuszczam, że nie na tyle by nie dać temu szansy).
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dzieki szewa, to jeszcze jedno pytanie: powiedzmy ze stawiam na jedną druzyne po kursie 2 za 50$ ale potem zmieniam zdanie odprzedaje ten zakład ale juz za 100$ po takim samym kursie., czyli mam do wygrania 50$. Wygrywa druzyna nr 2, i wygrywam te 50$ i teraz czy prowizje 5% zapłace od tej wygranej sumy czyli 50$? czy od całości zakładu czyli 100$. bo w historii bede miał 2 zakłady najpierw jeden za 50 na jedną drużyne ,a potem w drugą strone ten wygrany 100$
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sytuacja -$50 v +$50. Od przegranych nie płacisz prowizji. Albo stracisz $50, albo wygrasz $50 minus prowizja 5%, chyba, że masz zniżkę.
Powyższy przykład dotyczy rynków, gdzie jest do wytypowania jeden zwycięzca!
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|