Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 13 1 2 3 4 5 12 13
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by mav2007
Do o.O_V

A dlaczego Bravo JTD? przy takim przebiegu spokojnie wystarczy benzynka (najlepiej 1.6 - najlepszy silnik fiata z tamtego okresu), jesli chcesz to z gazem.
jestes w bledzie, najlepszy silnik fiata z tego okresu tzn z lat 99/01 to 1.2 82KM i jest jedynym, ktorego mozna polecic.

Bonus: Unibet
Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Linc
Do o.O_V

A dlaczego Bravo JTD? przy takim przebiegu spokojnie wystarczy benzynka (najlepiej 1.6 - najlepszy silnik fiata z tamtego okresu), jesli chcesz to z gazem.
jestes w bledzie, najlepszy silnik fiata z tego okresu tzn z lat 99/01 to 1.2 82KM i jest jedynym, ktorego mozna polecic.
mialem i silnik fiatowski 1.2 i 1.6 - moge polecic tylko i wylacznie ten drugi

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Exp
Do o.O_V

mialem i silnik fiatowski 1.2 i 1.6 - moge polecic tylko i wylacznie ten drugi
jesli dla Ciebie 1.6 jest lepszym silnikiem bo do 100km/h buja sie szybciej, to ok, to masz racje, ale dla mnie lepszy jest ten co mniej pali i jest przede wszystkim mniej awaryjny oraz cichszy i rowniej pracujacy itp

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
chcialem tylko zapytac czy jezdziles przynajmniej jednym z tych samochodow, ktore maja pod maska te silniki.

Oczywistym jest, ze im mniejszy silnik (mowiac o tej samej marce) tym mniej pali, z tym, ze porownujac akurat te dwa samochody wezmy jakas srednia, bo moj Fiat Bravo 1.2 16V palil w miescie normalnie ok. 7 litrow, natomiast Brava 1.6 16V, ktory tak na marginesie jest odrobine ciezszym autem, palil 9,5-10 litrow. W trasie roznica wynosila 5,5 do 7,5 litra/100km na korzysc Bravo. Generalnie licze ok 2-2,5l. roznicy, przy czym tak jak sam powiedziales 1.6 napewno napedza samochod zdecydowanie szybciej, i nie sadze by byla to cecha dzialajaca na niekorzysc.

Jesli chodzi o wygluszenie, to nie jestem tutaj w stanie tak zdecydowanie opowiedziec sie po ktorejs ze stron, moze delikatnie ciszej pracuje jednostka 1.2, ale nie jest to jakas piorunujaca roznica, dla zwyklego uzytkownika jakim bylem nie mialo to wiekszego znaczenia.

Nastepna kwestia przez Ciebie poruszona byla awaryjnosc, tu nie mialem rowniez zadnego problemu, po zakupie wymienilem rozrzad, filtry i oleje, jesli samochod byl uzytkowany tak jak powinien, to tez nie powinno tu byc klopotow, ale kultura pracy silnika po stronie 1.6 16V, chodzil rowniutko zarowno na niskich, jak i wyzszych obrotach w kazdej temperaturze, w zimie i w lecie. Na 1.2 nie moge mowic zle, ale bywalo ze w niskiej temeraturze dusilo go na niskich obrotach, trzeba bylo go troszke rozgrzac smile

Generlanie bardzo dbam o samochody, i pewnie dlatego poszly od reki obydwa, od razu pierwsi kupowali smile

Pozdro

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie, nie jezdzilem zadnym, moja opinie oparlem na tym co wyczytalem w necie tj. opinie kierowcow , jak i raporty Adaca i Dekry, ponadto, mam kolege, ktory pracowal w serwisie Fiata + Auto Swiat wink

O
addict
addict
O Offline
Dzieki wszystkim za informacje/opinie i prosze o jeszcze smile
Moze cos na temat BMW? Poza tym ze pewnie bedzie "zajechana"... Nie spieszy mi sie z kupnem auta, wiec zakladam ze z czasem znajde jakis dobry okaz.
A moze macie jeszcze jakies inne propozycje aut w podobnej cenie i parametrach? Punciok raczej odpada, jakos nie podoba mi sie to auto :>

Pozdrawiam

A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by Exp
....Oczywistym jest, ze im mniejszy silnik (mowiac o tej samej marce) tym mniej pali....

zartujesz prawda? albo nie wiesz o czym piszesz...

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Aandja
Originally Posted by Exp
....Oczywistym jest, ze im mniejszy silnik (mowiac o tej samej marce) tym mniej pali....

zartujesz prawda? albo nie wiesz o czym piszesz...
nie wiem czy dobrze zrozumiales co chcialem przekazac, moze to zle ujalem, ale masz dwa takie same samochody i oba maja zamontowana taka sama jednostke benzynowa z ta roznica ze jedna ma 82KM (1.2 16V) a druga 103KM (1.6 16V). Chcesz mi powiedziec ze silnik tego samego producenta posiadajacy wiecej mocy mniej pali od tego, ktory ma mniejsza pojemnosc i posiada jej mniej?

Jesli tak napisz w jakim samochodzie zachodzi taka zaleznosc.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Panowie mam pytanie
Jutro prawdopodobnie kupuje autko ( kosz kolo 25 tys zl)
I teraz pytanie czy US moze sie dopieprzyc o to skad mam pieniadze?
Oczywiscie kasa jest z bukmacherki, pracowac nie pracowalem nigdzie bo nie chce...
Auto ma isc na mnie, ojciec swoich skladek mi nie da bo boi sie, ze szybko je straci
Jakis pomysl? jakies rady?
Dzieki wielkie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
mozesz miec donosik od "zyczliwego" laugh i wtedy sie dopieprzą , ja swego czasu mialem takiego goscia na bloku ;/

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
mo wlasnie, wiec co robic?
bo na prawie itp to gowno sie znam...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Panowie, mial ktos juz do czynienia z Hyundai'em i30 ? grin

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by HAGIi

Jak się będziesz chwalił znajomym skąd kasa na autko to na pewno się jakiś życzliwy znajdzie wink Najlepsza wersja to prezent od rodziców.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
Originally Posted by Goget
Originally Posted by HAGIi

Jak się będziesz chwalił znajomym skąd kasa na autko to na pewno się jakiś życzliwy znajdzie wink Najlepsza wersja to prezent od rodziców.

ale z tego co wiem to musi ktos z rodziny zrobic darowizne w US

Luc Nilis
Luc Nilis
Panowie, mial ktos juz do czynienia z Hyundai'em i30 ? grin
znajomy ma i sobie chwali, raz sie przygladałem tak bardziej, w srodku mi sie nie podoba ale za to z tyłu "prawie" bmw1 wink , fajne autko.

Tenis Trader
Tenis Trader
Jak US się Tobą zajmie to i tak zajrzą na Twoje konto i wyłapią przelewy od buków. Chodzi o to, żeby nikt ich nie poinformował, że kupiłeś auto za kasę od buków.

Luc Nilis
Luc Nilis
Jak US się Tobą zajmie to i tak zajrzą na Twoje konto i wyłapią przelewy od buków. Chodzi o to, żeby nikt ich nie poinformował, że kupiłeś auto za kasę od buków.
kolejny nadziany za kasiore buków wink laugh

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
US już się Nim zajmie przy zapłacie podatku od kupna auta tongue ps. wg Mnie najlepszym legalnym wyjściem na grubsze zakupy bez pokrycia w dochodach jest zawsze kredyt oczywiście na 0% grin

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline

goget beaz obrazty, ale moj znajomy, ktory aplikacje robi mowi, ze jestes debilem piszac takie cos grin

drugi - Agassi podobno juz madrzej gada grin

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
a mnie na prawie uczyli ze w skarbówce zawsze sie mówi ze z prostytucji :] nie masz przepisów nie masz tego uregulowane prawnie i finał :] na koniec możesz im dodać ze możesz jeszcze wskazać kto do Ciebie wpadał laugh

Strona 3 z 13 1 2 3 4 5 12 13

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, kamel, forty, Sensei, $-man, bukma, wHiTe_StAr, burbon, ANZELMO, Lukasz111), 3,052 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,862
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025