Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 5 1 2 3 4 5
iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
A juz jutro gra druga kolejka [5 spotkan] i w czwartek zostanie dograne pozostale 3, pary sa raczej wszystkim znane, wiec nie bede ich przytaczal, z mila checia poczytam analizy, a sam zaproponuje chyba cos takiego:

Club Baloncesto Murcia - Regal FC Barcelona (-6,5) 2 @1,90

Sledzilem mecz Barcy akcja po akcji, to nie to samo, co ogladajac mecz w TV czy w necie, ale tez daje jakies rozeznanie i sam nie wiem czy to moj ukochany Joventut opadl z sil czy to Barcelona tak dobrze zagrala, bo w pewnym momencie w 3 kwarcie przegrywali 59-54! A mimo to wygrali prawie 20 oczkami.. Z pewnoscia przyczynil sie do tego czwarty faul Braceya Wrighta, ale zeby az tyle stracic tak szybko? wink Co do informacji na temat Murcii - wysiadam, nie mam pojecia kto u nich zagra, a kto nie, ale wiem jedno - porazka z Fuenlabrada nie wystawia im najwyzszych ocen. W Barcy jeszcze [chyba] nie zagra Navarro, ale jak pokazal mecz z Badalona i bez niego sobie radza, ale to bylo w Palau, a tam sie ciezko gra kazdemu smile

Moze ktos inny dorzuci cos od siebie?

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bilbao - Menorca

W zeszłym sezonie drużyna Bilbao była znana przede wszystkim ze świetnej defensywy. W pierwszym meczu tego sezonu pokazała, że również teraz duży nacisk będą kłaść na ten element gry (Estudiantes-Bilbao 71:76).

Bilbao-Menorca 77:64 <- zeszły sezon

Bilbao - Menorca UNDER 149 @1,90

Powodzenia kosz

Pozdrawiam smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
TAU Ceramica - Ricoh Manresa

Transfery dokonane prze drużynę z Baskonii na pewno nie należą do udanych. W miejsce Zorana Planinica(odszedł do CSKA) sprowadzono Mustafę Shakura znanego z występów w Prokomie. W zawodniku tym może i drzemie jakis potencjał, jednak jest to prawdziwy jeździec bez głowy, a na pozycji #1 jest to raczej niepożądana cecha wink. Zresztą ilość minut spędzanych przez niego na parkiecie (ostatni mecz 5 i pół minuty) mówi sama za siebie.

Również pod koszem doszło do roszady, którą można uznać za mało udaną, a mianowicie Singletona (transfer do Dallas Mavericks) ma zastapić Stanko Barac (w ostatnim meczu grał 13minut i zdobył 4pkt)

Nie wiem co się dzieje ze Splitterem, który w ostatnim meczu nie wystapił.
W artykule -> http://www.baskonia.com/es/noticias_general.asp?id_noticia=1228
jest mowa zarówno o nim jak i o Prigionim. (jako że nie znam hiszpańskiego mogę się tylko domyslać, że chodzi o jakieś kontuzje tych graczy)

zeszły sezon:
- TAU-Manresa 82:83
- Manresa-TAU 85:83

Biorąc pod uwagę powyższe czynniki zdecydowałem się na typ

MANRESA /+13/ @1,90

Powodzenia kosz

Pozdrawiam smile

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
a ja zagram przeciwnie i handi na Tau
Manresa to chyba najslabszy zespol ligi hiszpanskiej w sparingach przed sezonem dostawali baty trener Tau znany z dobrej obrony wiec Tau wylaczy Bulfoniego i Asselina i bedzie rzez niewiniatek smile

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by jarko 33
Manresa to chyba najslabszy zespol ligi hiszpanskiej w sparingach przed sezonem dostawali baty trener Tau znany z dobrej obrony wiec Tau wylaczy Bulfoniego i Asselina i bedzie rzez niewiniatek smile
brak Prignionego i trzeba grac undera cool

Z
zw1
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Z Offline
ostroznie Jarek z informacjami oficjalnej strony TAU.
Przed meczem z Barceloną w 1/2 SuperCopa podawała ,że nie bedzie grał Teletovic, Prigoni i McDonald a oni jednak zagrali.
TAU zrobi ten hc;) a Malaga nie powinna mieć wiekszych problemów w Sewilli.
Jezeli z całym szacunkiem Michał Ignerski z Bennetem ciągną ten zespół to nie widzę najmniejszych szans w znajdującej się w wysokiej dyspozycji Uncaji>Podopieczni Aito nie przegrali meczu przed ligą, cały mecz z Realem był pod ich kontrolą.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
brak Prignionego i trzeba grac undera cool

Lepiej -hc smile

Manresa jest słabiuteńka ,sukcesem bedzie utrzymanie sie w lidze.

zw1 ma racje co do Malagi ,ale warto przede wszystkim spróbowac zagrać z handi.

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Widze, ze ACB przystosowalo sie w tej kolejce do wczorajszej w naszej lidze, to co sie dzialo na parkietach Pamesy i Tau w ostatnich minutach obu spotkan to smiech na sali. W Murcii tez to fajnie wygladalo wink

Unicaja bedzie naprawde mocna wink

K
enthusiast
enthusiast
K Offline
Wydaje mi się, że Malaga jest w znakomitej formie i ma bardzo dobry skład w tym sezonie. A Tau ma słabszy skład niż w poprzednim. Ktoś ma informacje odnośnie składów na dzisiejszy mecz?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na tą kolejkę chyba Real warty grania. Fakt ciężki mecz zagrali z CSKA ale to już chyba był 5 mecz z rzędu przegrany więc pora coś wygrać a przeciwnik też grał w tygodniu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
DKV Joventut - Real Madryt

Nie będę oryginalny i zgodzę się z typem na Real wink.
4 kolejne porażki, wliczając rozgrywki ACB (vs Cajasol, @TAU) oraz Euroligę (@Partizan, vs CSKA) nie przystoją drużynie z takim potencjałem i aspiracjami. Sytuacja w tabeli robi się coraz mniej ciekawa i najwyższy czas przerwać tą czarną passę.

Joventut po odejściu Rudy'ego Fernandeza i dodatkowo kontuzji Rubio nie jest tą sama ekipą co w poprzednim sezonie, choć nie można ich lekceważyć (bilans 3-0 na własnym parkiecie w ACB).
Jakby tego było mało w ostatnim euroligowym pojedynku przeciwko Fenerbahce nie wystapił jeden z mocniejszych punktów DKV w tym sezonie - Mensah-Bonsu.

Liczę, że dwie serie (porażek Realu i zwycięstw DKV we własnej hali w lidze) zostaną dzisiaj przerwane ooo

Real Madryt @1,90 /TOTOLOTEK/

Powodzenia kosz

Pozdrawiam smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bilbao -Cajasol San Fernando

Co tu dużo gadać (pisać), Bilbao to moja ulubiona 'underówka', wyniki z tego sezonu to pokazują:

@Estudiantes 76-71
Menorca 74-62
@Manresa 55-75
Unicaja 61-72
@Granada 71-74
Bruesa 79-70

A że spotykają się drużyną w meczach z udziałem, której żadko kiedy pada ponad 150 punktów...

Bilbao - Cajasol UNDER 148

kosz kosz kosz

Gran Canaria - Unicaja Malaga

Właściwie to mógłbym przepisać opis z meczu powyżej duch
Obie ekipy graja mocną obronę.

Gran Canaria średnio traci 69pkt na mecz, Malaga zaś tylko raz (!) straciła ponad 70pkt.

Gran Canaria - Malaga UNDER 146

kosz kosz kosz

Barcelona - Estudiantes

Po trudnym pojedynku ze Sieną w Eurolidze gracze z Katalonii nie powinni dzis forsować zbytnio tempa. Myślę, że 80pkt w połaczeniu z dobrą obroną powinno im zapewnić zwycięstwo nad 'średniakami' z Madrytu

Barcelona - Estudiantes UNDER 156

kosz kosz kosz

Troche monotematycznie, oby udanie ooo

Powodzenia kosz

Pozdrawiam smile

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Brawo Big Ben piwo

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
MENORCA - SARAGOSSA

Spotkanie ostatniej drużyny ligi z beniaminkiem. Menorca w tym sezonie będzie walczyć o utrzymanie w lidze, natomiast celem Saragossy jest "top 8". Menorca w siedmiu meczach tylko jedno zwycięstwo nad drużyną Pamesy Walencji, z którym to teamem Saragossa przegrała. Trzeba jednak zaznaczyć, że Menorca walczyła jak równy z równym z zespołami takimi jak Juventut i Tau Ceramica, z obydwoma teamami przegrywając tylko 2 punktami. Także z liderem hiszpańskiej ACB Gran Canaria toczyli wyrównany mecz.Saragossa to zespół nieobliczalny, potrafiący wygrywać z najlepszymi. Patrz zwycięstwo nad liderem oraz przed sezonowy start w pucharze. Większą szansę na zwycięstwo daję graczom z Saragossy, choć przewiduję "close result".

Biorę handicap Saragossa +3.5 win - paddy power - kurs 1.9

więcej info na:
http://www.menorcabasquet.com/
http://www.basketzaragoza.net/sitio/index.php

życzę samych trafnych typów

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by magico
MENORCA - SARAGOSSA

Większą szansę na zwycięstwo daję graczom z Saragossy, choć przewiduję "close result".

Nie bądź na mnie zły smile ,ale musze skontrować Twój typ.
Nie ma w ACB druzyny ,która bardziej zalezy od własnego parkietu niz Menorca.
Jest to jedyna ekipa (jezeli chodzi o sporty zespołowe) pierwszoligowa na wyspie i w zwiazku z tym posiada wręcz fanatyczna widownię.
Przyjezdni czesto "głupieja" w hali El Pavelló Menorca ,atmosfera jest tam nie gorsza niz np. w hali greckiej Panaty smile

Oglądałem i ogladam transmisje meczów MB i nie moge sie oprzec wrażeniu ,ze ogladam dwa rózne zespoły ,domowy i na wyjazdach.

Stawianie przeciwko grajacym u siebie wyspiarzom jest grą bardzo ryzykowną ,nawet jeżeli stawiamy wtedy na TAU ,Barce czy Malagę.

Zaragoza jest co najmniej 2 półki nizej od czołówki i do niedawna ,podobnie jak Ty uważałem ,ze beniaminek ma szanse na PO.
Nic z tych rzeczy ,sukcesem bedzie zapewnienie sobie ligowego bytu ,nic wiecej.

Reasumując widze pewną wygraną dospodarzy ,ale biorąc pod uwagę ,ze mecz może byc "na styku" nie mam ochoty na -hc.

Kurs na "jedynkę" stanowi dobra podstawe do dubla ,na przykład z dzisiejszym meczem TAU w Sevilli.

Cajasol to specjaliści od robienia numerów na wyjazdach.
W ubiegłym roku tylko oni zdobyli Palau Blaugrana ,w tym sezonie pokonali Real w Madrycie.]
Nie zmienia to w niczym mojej opinii ,ze jest to druzyna bardzo przeciętna ,o niewielkim potencjale.
Wygrali w Madrycie ,bardzo ładnie powalczyli w Bilbao ,ale TAU to dla nich za wysokie progi.

Menorca - Zaragoza 1
Cajasol - TAU 2

AKO : 2,01 w Bet365 6/10

PS.Wygrana Menorki 2-3 punktami byłaby ideałem grin

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
Amkwish- zły? absolutnie nie. To jest dyskusja. Bardzo szanuję Ciebie jako typera- od dawna swoje typy konfrontuje z Twoimi przemyśleniami. A dzisiejszy mój typ miałem nadzieje właśnie, że ty poprzesz lub nie. Twoje zdanie skłoniło mnie do odpuszczenia spotkania- tym bardziej, że miałem je zagrać z 3 innymi typami za 1000 euro- Real M(football), Turów lub Stal Ostrów, Artland lub Ewe Basket. Przepraszam za mały Off topic. Zastanawiałem się także nad Tau- ostatnio porażka w eurolidze. Wiemy dobrze, że w ACB często zdarzają sie niespodzianki.
Chętnie poznam Twoje przemyślenia dotyczące meczów wyjazdowych Juventutu i Gran Canarii.

Serdecnie pozdrawiam i samych udanych typów życzę.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
szykuje sie ostra wojna na wyspie typuje w meczu Llanera Menorca - Zaragoza CAI under 151,5 pkt, mecz powinien byc na styku, nie sadze aby rzucili az tyle pkt, zakladajac zw. menorci under wejdzie rowniez...

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Chętnie poznam Twoje przemyślenia dotyczące meczów wyjazdowych Juventutu i Gran Canarii.

Serdecnie pozdrawiam i samych udanych typów życzę.

piwo

Z góry przepraszam ,ze sie wymówię od podawania typów ,ale...

Mam takie dośc mocne przeczucie ,ze jutro sypnie niespodziankami i niedziele w ACB sobie odpuszczam.

Mały OFF i z mojej strony.

Trzeba wiedziec ,kiedy zrobic przerwę.
WNN świetny typer od ligi walijskiej wtopił dzis z kretesem ,bo...byc moze nie wyczuł ,ze trzeba zrobic przystanek.

ACB kończy faze rozruchu ,zacznie sie juz gra na powaznie ,cele wyznaczone - trzeba realizować.
Sek w tym ,ze nie kazdej drużynie to się uda ,a wiec 2 kolejki typujemy tylko dla adrenaliny (na sucho albo za małe stawki) ,po czym wracamy do gry.

Takie moje zdanie ,inni zrobia tak ,jak oni uwazają.

Pozdrawiam

amk

PS. Jestem trzeźwy smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by amkwish
MENORCA - SARAGOSSA

Większą szansę na zwycięstwo daję graczom z Saragossy, choć przewiduję "close result".

Nie bądź na mnie zły smile ,ale musze skontrować Twój typ.
Nie ma w ACB druzyny ,która bardziej zalezy od własnego parkietu niz Menorca.
Jest to jedyna ekipa (jezeli chodzi o sporty zespołowe) pierwszoligowa na wyspie i w zwiazku z tym posiada wręcz fanatyczna widownię.
Przyjezdni czesto "głupieja" w hali El Pavelló Menorca ,atmosfera jest tam nie gorsza niz np. w hali greckiej Panaty smile

Oglądałem i ogladam transmisje meczów MB i nie moge sie oprzec wrażeniu ,ze ogladam dwa rózne zespoły ,domowy i na wyjazdach.

Stawianie przeciwko grajacym u siebie wyspiarzom jest grą bardzo ryzykowną ,nawet jeżeli stawiamy wtedy na TAU ,Barce czy Malagę.

Zaragoza jest co najmniej 2 półki nizej od czołówki i do niedawna ,podobnie jak Ty uważałem ,ze beniaminek ma szanse na PO.
Nic z tych rzeczy ,sukcesem bedzie zapewnienie sobie ligowego bytu ,nic wiecej.

Reasumując widze pewną wygraną dospodarzy ,ale biorąc pod uwagę ,ze mecz może byc "na styku" nie mam ochoty na -hc.

Kurs na "jedynkę" stanowi dobra podstawe do dubla ,na przykład z dzisiejszym meczem TAU w Sevilli.

Cajasol to specjaliści od robienia numerów na wyjazdach.
W ubiegłym roku tylko oni zdobyli Palau Blaugrana ,w tym sezonie pokonali Real w Madrycie.]
Nie zmienia to w niczym mojej opinii ,ze jest to druzyna bardzo przeciętna ,o niewielkim potencjale.
Wygrali w Madrycie ,bardzo ładnie powalczyli w Bilbao ,ale TAU to dla nich za wysokie progi.

Menorca - Zaragoza 1
Cajasol - TAU 2

AKO : 2,01 w Bet365 6/10

PS.Wygrana Menorki 2-3 punktami byłaby ideałem grin

Super analiza-dzięki:) Pograne w handi i very izi piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
witam, kusi dziś zagrać na win Granady , 0-4 w tym sezonie away, moze lekkie przelamanie ? wink bardzo smaczny kurs

Strona 2 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (forty, $-man, rafal08, poozon), 12,555 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,079
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
1 hour ago