57 czubow zrobilo ogromna krzywde Grzeskowi Lato bedzie mial bardzo ciezko na fotelu prezesa,nie ma za soba kibicow,dziennikarzy ,rzadu ,uefa.
lato sobie poradzi chociazby dlatego, ze pzpn zajmuje sie absolutnie niczym. Olejnik w gosciu radia zet spytala bodajze listkiewicza, czym sie zajmuje pzpn, padlo dlugie yyyyyyy no ... ten tego ... dlugo by wymieniac. soba przede wszystkim zakonczyla wątek Olejnik i zmienila temat bo sie troche niezrecznie zrobilo. Przeszla do korupcji czy czegos tam, a ja zmienilem kanal na bardziej muzyczny.
lato sobie poradzi, ktokolwiek w tym kraju na fotelu pzpn sobie poradzi.
Bramkarz piłkarskiej reprezentacji Polski Łukasz Fabiański jest bliski przejścia z Arsenalu Londyn do francuskiego Paris Saint Germain - poinformowały francuskie media. Menedżer Arsenalu Arsene Wenger jest blisko związany z klubem PSG i zdaniem przedstawicieli prasy gotów jest wypożyczyć Fabiańskiego na pół roku.
Polski bramkarz miałby ogrywać się we francuskiej ekstraklasie od stycznia. W PSG obawiają się bowiem, że ich obecny golkiper Mikael Landreau zimą opuści klub i przeniesie się do... Anglii.
mam przeczucie że Benhaker z trudem powstrzymuje się od plucia na Polskę, w wielu wywiadach zresztą niedwuznacznie daje się odczuć że nie darzy on specjalnym uczuciem tego "zacofanego kraju"
ale chyba każdy by zacisnął zęby dostając "pod stołem" jednoosobowa decyzją Listkiewicza milion dolarów za awans o czym nie dawno doniosła prasa, niebawem nieudolny dziadek i tak wyleci i wtedy... nie poczytamy w oficjalnej prasie co powie co myślał o Polsce ale co tam dla wielu tu jest to geniusz, zbawca Leo dla mnie to zdecydowanie najgorszy trener z trzech z którymi udało się awansować (za Engelem i Janasem), może się równać do takich "selekcjonerów" jak Boniek
dla mnie to zdecydowanie najgorszy trener z trzech z którymi udało się awansować (za Engelem i Janasem), może się równać do takich "selekcjonerów" jak Boniek
Sory, porównanie Benhakera z Engelem a szczegolnie z Janasem to chyba troche przesada, szczegolnie Janas to dlamnie naprawde masakra, pamietam jak kadra grała za jego czasów i jak smęcił na konferencjach po meczach, mam nadzieje ze "to se ne wrati" , Holender to w Europie "ktoś" , nasza dwójka to inny kaliber...
niestety fabianski potwierdza: zdazaja sie bardzo dobre interwencje ale w calosci bardzo niepewny i wprowadza nerwowosc (a powienien spokoj) do gry formacji obronnej.
niestety fabianski potwierdza: zdazaja sie bardzo dobre interwencje ale w calosci bardzo niepewny i wprowadza nerwowosc (a powienien spokoj) do gry formacji obronnej.
Jest w tym trochę racji.
Na plus dziś u Fabiana:
- dość pewne wyjścia do piłek prostopadłych - dośrodkowania z akcji też raczej pewnie łapał - podoba mi się jak szybko po złapaniu piłki wprowadza ją ręką do gry (to chyba szkoła szybkiego ataku z Arsenalu )
Na minus:
- kilka irytująco niecelnych wykopów - pomyłki przy wrzutkach Irlandczyków ze SFG
Ogólnie: przeciętnie
Dla mnie niezmiennie najlepszym polskim bramkarzem jest Kuszczak, ale on w tej reprze jest skreślony.
Kuszczak jest dobry, ale strzaly z dystansu, zwlaszcza bramkarzy moga sprawic mu klopot.
Fabianski czysci toalety w Arsenalu, ale co miesiac kasa wplywa na konto.
Do końca życia będzie się to za nim ciągnąć, co? To najlepszy przykład dlaczego pozycja bramkarza jest najtrudniejszą do zaistnienia ...
Będę się jednak upierał, że i tak jest to najlepszy polski bramkarz obecnie
Co do Fabiana - sorry, ale hiszpańskie czyli o niebo brudniejsze, jak podejrzewam kible to czyści Jerzy w Madrycie Fabian od czasu do czasu coś pogrywa jednak.