Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Witam po długiej przerwie smile

Baaardzo starzy forumowicze pamiętają, że lubuję się w graniu goli. Gram tylko i wyłącznie na BetFair smile Gram oczywiście w realu. Nie gram za 10% ani za 7% kapitału, ani też za inne cudaczne % smile Staram się grać tylko te mecze, które naprawdę czuję. Wtedy leci baran a więc 100% a czasami 50% na mecze, które czuję, ale czuję że nie czuję smile Jako, że raczej gram dużymi stawkami, a wiem, że ludzi duże stawki drażnią i zaraz zaczyna się w temacie śmietnik umówmy się, że w temacie nie podaję wysokości zakładów, ale odpowiednik moich 50 i 100% - odpowiednio 50 i 100j.

Jak już powiedziałem, gram raczej za spore kwoty, w związku z tym nie gram co dziennie. Staram się wyszukiwać mecze, w których moim zdaniem jeden gol o ile nie "musi" wpaść to przynajmniej powinien !!
Oczywiście zanim coś zagram biję się z myślami dość sporo.
Wiem, że dla wielu takie granie to bzdura, a innych nie bardzo na to stać ale ja uważam że to jeden z pewniejszych sposobów na granie pod dwoma warunkami:
1. Trzeba mieć spory wkład
2. Trzeba grać tylko takie mecze, które według naszego kryterium analizy mają najwyższy stopień prawdopodobieństwa trafienia.

Reasumując:
1. Będę starał się jak najczęściej podawać swoje typy w temacie.
2. Będę zawsze podawał przed meczem nawet jak będę grał je na live.
3. Jeżeli dam typ za 100j to znaczy, że na bank go zagram.
3. Jeżeli zapodam za 50j będzie to oznaczało, że wygląda dobrze ale nie koniecznie go będę grał albo na pewno nie za 100% kapitału.

Jak chodzi o podsumowanie to będzie bardzo proste. Jako, że gram tylko i wyłącznie gole na piłce kopanej to nie będzie podziału za żadne dyscypliny. Będzie wyglądało to następująco:

typy zagrane:
typy trafione:
inwestycja:
zysk:
yeld:

Pozdrówki
Szczególne pozdrówki dla Arka_M smile

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś 5 przed ostatnia kolejka fazy grupowej LM. Dla kilku klasowych z aspiracjami co najmniej na awans do 1/8 tych rozgrywek żarty się skończyły. Jednym z takich zespołów jest Fenerbahce. Po słabym początku sezonu zarówno w lidze tureckiej jak i na arenie europejskiej, turecki zespół moim zdaniem powoli odbija się od dna. W lidze odnieśli ostatnio kilka wysokich zwycięstw w tym gromiąc Galate 4-1. Ostatnio co prawda na wyjeździe marne 0-0 ze średniakiem, ale moim zdaniem przed takim meczem jak dziś to normalka, że w lidze trzeba było zagrać na pół gwizdka. Generalnie odbili się od dna i w lidze już czołówka czuje ich oddech na plecach. W LM pomimo ostatniego miejsca w grupie ciągle mają szansę na awans. Po falstarcie w Porto i bezbramkowym remisie u siebie z D.Kiev polegli z Arsenalem dość wysoko, ale Arsenal wtedy grał dwie klasy lepiej niż obecnie o czym może już świadczyć wynik 0-0 w ostatnim meczu tej grupy i to na boisku Arsenalu. Reasumując:
- atmosfera stadionu Fener
- 0-0 z Arsenalem i 0-0 z Dynamem to już 200% normy jak chodzi o takie wyniki
- Fener u siebie we wszystkich rozgrywkach od 10 lat notował max. 5-6 wynik bezbramkowy
- żądza pokonania Porto po wtopie na wyjeździe
- piłkarsko nie ustępują Porto
- budżet Fener jeden z najlepszych w europie i aspiracje wysokie
- mecz ostatniej szansy na awans do 1/8 LM - myślę, że tam uefa, której teraz tez nie mają zapewnionej nikogo nie interesuje.

Jeszcze jedno:
W pierwszym poście pisałem że w rozliczeniu będę podawał yelda - oczywiście nie będę go podawał smile Z prostego powodu - przede wszystkim stawiam na live, a więc po różnych kursach. Począwszy od kursów 1,10 ~

Typ 1

Fenerbahce - Porto
padnie min 1 gol

Pooh-Bah
Pooh-Bah
oczywiście typ 1 - 100j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by LART
Typ 1

Fenerbahce - Porto
padnie min 1 gol

100j.

wynik 1-2
+100j.

Fener swoich kibiców zawiodło na całej linii. Jednak mecz był dość otwarty a najważniejsze doczekaliśmy się bramek smile Kaska była już w 19 minucie. Kurs doszedł do 1.13 podpowiem, ja kupiłem po 1,12 a więc w samą porę.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Są dwa znaczące kluby w europie, które od lat w swoich ligach wiele znaczą, a jeden z nich nawet wielokrotnie dominował na rodzimym podwórku, natomiast w rozgrywkach europejskich od wielu lat zupełnie się nie liczą. I powiem szczerze, nie zanosi się w najbliższym czasie, aby się to zmieniło. Oczywiście mowa o Interze i Werderze Brema. Makarony w lidze od kilku sezonów, głównie z powodów afer korupcyjnych rządzą we włoskiej piłce, ale w LM zawodzą kompletnie. Oczywiście mnie ten fakt nie martwi, gdyż styl gry Interu ani kopacze z tego zespołu nie robią na mnie większego wrażenia. W tym sezonie pewnie wyjdą z grupy ale myślę że 1/8 to tradycyjnie będzie już dla nich po zawodach zwanych Ligą Mistrzów. Werder to przeciwieństwo Interu. Zespół, który momentami gra pięknie i strzela ogromne ilości bramek. Jednak w LM nie mogą nic zwojować, gdyż albo grają słabo albo odpadają w głupi sposób np. w 90 min meczu ich bramkarz sam sobie strzela gola smile Dziś Werder gra o życie i uratowanie honoru. Jednak mecz nie będzie z cyklu "spacerek". Jadą na Cypr, gdzie od kilku lat ściągnięto sporo trenerów z europy i dziś reprezentacja tego kraju jak i czołowe jego dwa zespoły jak widać na przykładzie chociażby występów Anorthosis w tegorocznej LM nie są już chłopcami do bicia. Werder dziś gra wyłącznie o wygraną, gospodarze mają historyczną szansę i zagrają również o pełną pulę. Cypryjczycy w lidze grają świetnie, ale to nie jest żaden wyznacznik ich umiejętności, swoją klasę, albo przynajmniej siłę woli udowadniają w LM, gdzie naprawdę są o krok od sprawienia sensacji. Jeżeli chcą grać dalej muszą dziś po prostu wygrać z Werderem, gdyż ostatni mecz zagrają z wszechateńskimi smile na wyjeździe i tam może już być za późno na zdobywanie punktów decydujących o wyjściu z grupy. Powiem tak, jeżeli cypryjczycy mają wyjść z grupy to zrobią to dziś i czy ktoś w to wierzy czy nie taka jest prawda. Werder ma teoretycznie trudniejszą sytuację, są na ostatnim miejscu w grupie, a w przypadku dzisiejszej wygranej ostatni mecz grają u siebie z Interem, który raczej już przyjedzie do Bremy pewny awansu. A Werder wiadomo, jak trafią z dniem i formą mogą każdemu, nawet najsilniejszym zaaplikować 3,4 czy nawet 5 brameczek. Oczywiście najsłabszym ich punktem jest obrona i tak jak potrafią dużo nastrzelać, tak są w stanie tak samo dużo stracić. Myślę, że wynik z pierwszego meczu w Bremie 0-0 to czysty przypadek i powtórzenie go będzie raczej nierealne. Remis w tym meczu ucieszy tylko Panate, która w przypadku remisu na Cyprze moim zdaniem pogodzi wszystkich, nawet w przypadku dzisiejszej przegranej z Interem. Moim zdaniem bramki w tym meczu muszą wpaść. Dla odważniejszych gol na Interze oraz na Romie. Odpuszczam Chelsea, gdyż 0-0 im w niczym nie zaszkodzi, a takie rozwiązanie jest całkowicie realnie. Reszta meczy praktycznie o pietruszkę a więc zupełnie szkoda o nich pisać.

Typ 2

Anorthosis - Bremen
padnie min 1 gol
100j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Typ 2

Anorthosis - Bremen
padnie min 1 gol
100j.

wynik 2:2
+100j.

Oczywiście brameczki powpadały bo musiały. I tak jak pisałem, remis tutaj sprawi, że Panata pogodzi obydwa zespoły, oczywiście sprawdza się również, że Inter to sieroty i wybitnie zaszkodzili wczoraj cypryjczykom. Szkoda, że chłopaki z Anorthosis nie dowieźli wynikiu do końca, ale dla mnie najważniejsze, że bramki wpadły.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
typy zagrane: 2
typy trafione: 2

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś oferta piłkarska jak dla mnie marna. Danie główne to UEFA a dla mnie to najlepsze co może być do grania, wszystko na odwrót niż logika wskazuje. Sam omijam te zawody z daleka, tak samo jak nie gram niczego co związane z występami Polaków albo polskich zespołów. Nie wiem czy robią mi na złość czy mam takiego pecha, ale poza Adamem Małyszem co nie dotknę z udziałem naszych orłów to mam w plecy. Jednak spośród dzisiejszej oferty jedyne co mi się naprawdę podoba, w sensie do zagrania gola to mecz w Moskwie. CSKA po słabym początku sezonu, popisała się doskonałym finiszem w rozgrywkach ligowych. Dobrze opłacani piłkarze CSKA są już po sezonie ligowym, ale mam wrażenie, że mają poważne zakusy aby wygrać puchar UEFA i nie powiem aby nie byli w stanie tego dokonać. Grają dobrze i co najważniejsze efektywnie. Swoich rywali odprawiają z kwitkiem, strzelając nie rzadko po 3 i więcej bramek i raczej nie ma dla nich znaczenia czy robią to u siebie czy na wyjeździe. Oczywiście dziś dojdzie jeszcze atut własnego boiska. Boiska, które może Lechitów dobić w sensie dosłownym. Stadion Łużniki, na którym odbędzie się mecz oczywiście posiada sztuczną, podgrzewaną murawę. Lechici od poniedziałku trenują na sztucznej trawie, podobnej do tej na której zagrają dziś i z tego co czytam marnie im to wychodzi. Początki były wręcz opłakane o czym mówili piłkarze, a także sam Franc. Lech moim zdaniem piłkarsko zdecydowanie ustępuj CSKA, jeżeli do tego dołożymy jeszcze problemy, albo jak się może okazać nieumiejętność poradzenia sobie z nawierzchnią to wynik może być katastrofalny. Niektórzy piszą, że CSKA po dwóch wygranych z Feye i Depo może dziś zagrać na pół gwizdka. Dla mnie nic bardziej bzdurnego nie można powiedzieć. To dobrze opłacani zawodowcy i nie ma mowy o taryfie ulgowej. Lech jedzie tam praktycznie pełną paką, jedynie występ Murawskiego jest niepewny, ale tutaj wyniku meczu nie trzeba szukać w składach. Myślę, że wygrana CSKA jest raczej przesądzona, a Lech jeżeli zrobi lepszy wynik niż udało się osiągnąć zespołom Feyenordu i Deportivo będzie już sporą pociechą. Dla mnie bramki pewne, ale jako, że gra zespół Polski postawię jedynie połowę stawki a więc 50j. Wszystkim nie mającym takiego problemu polecam ten typ za większą pulę smile

Typ 3

CSKA Moskwa - Lech Poznań
padnie min. 1 gol
50j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Typ 3

CSKA Moskwa - Lech Poznań
padnie min. 1 gol
50j.

wynik 2-1
+50j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
typy zagrane: 3
typy trafione: 3

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś są dwa spotkania moim zdaniem godne uwagi. Pierwsze w Holandii i mecz Groningen-Alkmaar. Tak więc do zajmującego 4 pozycję w tabeli Groningen zawita lider Dutch Eradivisie zespół Alkmaar. Wiele można o tym meczu napisać, ale skupmy się tylko nad moim golem. Groningen u siebie w tym sezonie gra genialnie. Genialnie do tego stopnia że notują bilans 6 wygranych meczy na 6 rozegranych. Stosunek bramek 19-1 !! A to o czyś świadczy. Oczywiście to bilans meczy u siebie. Trzeba przy tym powiedzieć, że tę jedną jedyną bramkę stracili dokładnie dwa miesiące temu a stracili ją w meczu z Feyenordem. Każdy kto choć troszkę obserwuje ligę holenderską z pewnością wie, że jest to jedna z bardziej overkowych lig w europie zwłaszcza jak porównamy tylko 1 ligi. W tej perspektywie taki wynik budzi respekcik. Każdy też pewnie słyszał o tym, że każda tak najlepsza jak i najgorsza seria ma swój początek i koniec. Alkmaar to zespół, który wybitnie nadaje się do tego, aby wspaniałą passę 5 kolejnych meczy Groningen bez straty gola u siebie przerwać. Alkmaar to jeden z najbardziej bramkostrzelnych zespołów w tej lidze. Stać ich strzelić każdemu zespołowi w swoim kraju, niezależnie czy grają u siebie czy na wyjeździe, nawet kilka bramek. Myślę, że nie tylko w tym meczu padnie gol, myślę, że wpadnie ich kilka a ogromnie prawdopodobne jest to iż przynajmniej jedną strzelą goście. Jeżeli ktoś lubi grać bramki zespołów przyjezdnych to zdecydowanie ten mecz polecam. Przy takiej statystyce Groningen, kurs na gola AZ powinien być ładny smile Groni też stanie na rzęsach aby postrzelać a najlepiej wygrać ten mecz, gdyż ostatnio poległ dość nieoczekiwanie wysoko w meczu wyjazdowym z Willem (0-3) Będzie to mecz na pewno zacięty, ale myślę z bramkami. Może nie być jakiegoś strasznie wysokiego wyniku, choć w tej lidze ciężko być tego pewnym. Spodziewam się czegoś w okolicach overka smile

Typ 4

Groningen-Alkmaar
padnie min 1 gol

Pooh-Bah
Pooh-Bah
cholera znów zapomniałem, oczywiście

typ 4
100j.

smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Typ 4

Groningen-Alkmaar
padnie min 1 gol

wynik 0-2 hura
+100j.

Jak w analizie smile AZ tak jak wychodziło postrzelał. Dla mnie bomba.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
typy zagrane: 4
typy trafione: 4

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dziś w najpiękniejszej lidze do grania, czyli angielskiej Premier League dość ciężkie mecze do typowania. Jednak jest chyba jeden rodzynek. Do 4 w tabeli AV przyjeżdża średniak zajmujący 9 miejsce Fulham. AV po bezbramkowym remisie z MU ciągle z szansami na walkę o miejsca premiowane szansą występów w LM. Mam na myśli raczej miejsce 3-4, które daje prawo do meczów eliminacyjnych LM. Pierwsze dwa miejsca o ile nie będzie jakiejś katastrofy myślę są zarezerwowane dla Chelsea i Liver. Jak będzie zobaczymy, wszak to strasznie ciężka liga. Jednak włodarze Aston Villi nie ukrywają, iż celują w miejsce przynajmniej w pierwszej czwórce. Fulham to ligowy średniak, który potrafi napsuć najmocniejszym nerwów i pozbawić ich punktów. Przekonał się ostatnio o tym boleśnie Liverpool. AV i Fulham są po meczach na 0-0 a liga angielska należy do tych najciekawszych, gdzie esencją gry są bramki, uważam że dziś może nie za wiele, ale coś powinno wpaść.

Typ 5

Aston Villa-Fulham
padnie min 1 gol
100j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Teraz polecimy na północ tongue O 17:00 do trzeciego w tabeli Brondby zawita na drugi mecz tych drużyn w tym sezonie, zespół Vejle, który notabene jest zagrożony spadkiem i zajmuje przed ostatnie miejsce w tabeli. Zarówno w tabeli jak i w poziomie obydwa zespoły dzieli przepaść. Ciekawostka, że pierwszy mecz na boisku Vejle zakończył się wynikiem 0-0 !! W tej lidze to nie jest normalny wynik smile zwłaszcza jeżeli obydwa zespoły dzieli taka różnica klas. W przypadku wygranej Brondby oraz potknięcia Odense albo Copenhagi, gospodarze tego mogą nawet wskoczyć na fotel lidera. Moim zdaniem pefka jakich mało. Kolejne 0-0 z takim rywalem to praktycznie koniec marzeń o mistrzostwie.

Typ 6

Brondby-Vejle
padnie min 1 gol
100j.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Typ 5

Aston Villa-Fulham
padnie min 1 gol
100j.

0-0
Niestety wtopa.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Typ 6

Brondby-Vejle
padnie min 1 gol
100j.

2-0 hura

Pooh-Bah
Pooh-Bah
typy zagrane: 6
typy trafione: 5

Pooh-Bah
Pooh-Bah
W weekend byłem zalatany stąd nie bardzo miałem czas na wpisy. Wczoraj angole zabrały ponad 1000 euroli i to nie jest dobra wiadomość. Dobra jest taka że Brondby, Chelsea, Ajax i właśnie kończąca Galata ponad połowę zwróciły, co delikatnie osłodziło gorycz porażki. Ale za tydzień oddadzą co moje możecie być pewni smile Oczywiście porażka boli. Jedyna pociecha, że nie dałem całości na dziadów. Ale olać. Dziś jeszcze widzę kilka meczyków na live. Jeden wydaje mi się wyjątkowo ciekawy. O 20:10 spotkają się Marila Pribram ze Slavią Praga. Gospodarze to 17 ekipa w tabeli, Slavia zeszłoroczny mistrz Czech obecnie jest liderem. Pribram nie jest w tabeli jeszcze niżej głównie dzięki bardzo dobrej grze na własnym boisku (5-1-2), gdzie wygrali ostatnie 3 mecze nie tracąc nawet bramki. Dziś jednak jest duża szansa na przerwanie tej dobrej passy. Slavia jest rywalem z innej półki niż trzej ostatni przeciwnicy, którzy nie potrafili na boisku Pribramu strzelić nawet jednej bramki. Niech potwierdzeniem tego o czym piszę będzie statystyka. Te trzy zespoły o których mowa, a więc Zlin, Jablonec oraz Kladno łącznie w 24 meczach wyjazdowych strzelili raptem 9 goli !! smile Czyli prawie o połowę mniej niż analogicznie na wyjazdach zdobyła sama Slavia. Myślę, że Slavia powinna ten mecz wygrać, choć z pewnością Pribram postawi ciężkie warunki. Uważam, że bramki w tym meczu padną, a jeżeli wpadną to z pewnością nie tylko do bramki Slavi. Wynik 1-2 będzie dobrym wynikiem smile

Typ 7

Pribram-Slavia
padnie min 1 gol

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, wHiTe_StAr, alfa, burbon), 2,513 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,315
Posty5,842,285
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026