ale "walek" , zauwazyliscie, ze pierwsza 3 finalu ( AudioF, Kulawik i Akrobaci ) byli pokazywani jako ostatni, po ostatniej reklamie, do tego buki wystawili najnizsze na nich kursy, apropo, byli moze oni rozstawieni jako zwyciezcy polfinalow ? Melkart Ball, widac od razu, ze chlopaki z mojego miasta
Kilka przemyslen po zakonczeniu 1 edycji. Liczylem, ze wygraja akrobaci i wygrali bardzo sie ciesze. Mimo, ze nic nowego nie pokazali (no moze oprocz ostatniej pozy), ale talent to oni maja i zasluzenie wygrali. Na drugie miejsce myslalem, ze zdobeda Audiofeels (mogli sobie zostawic na final ten kawalek z polfinalu, a moze byliby wyzej), wygrala spiewaczka Kulawik (pewnie dlatego, ze to taka sierotka marysia). O spiewakach juz wpominialem kiedys, ze mieli swoje programy i nie wiem co tu robia.. lepiej by te 100tys zl dostal Blady Kris albo Magda Bezkregoslupa, no albo Audiofeelsi.
Co do jury, juz w 1 programie jak zobaczylem Chylinska mialem przez nia zaprzestac ogladania programu! To byl blad, po tragicznym poczatku (m.in 'jestes zajebista' do dziewczynki) wyrobila sie (a raczej producenci jaj zmienili). Zakrywala tatuaze dlugim rekawem, nie uzywala tej beznadziejnej czerwonej szminki i zaczela sie stosowniej zachowywac. Taka mi sie podobala, no w finale niestety ta szminka i zbyt duzy dekolt, ale nie bylo tragedi. Foremniakowa na poczatku byla mi obojetna i stopniowo zaczela mnie irytowac i to bardzo. O jej braku wiedzy juz nie wspomne.. Kuba jak to Kuba, w sumie lubie go ale czasami przesadza (tu pamietam szczegolnie jak o jakiegos goscia z grupki wspomnial cos chamskiego o wygladzie - chyba z audiofeels).
Prowadzacy dno dna, jak ich widzialem to chcialem wyskoczyc przez okno.
Czego oczekuje od 2 edycji: -zdecydowanie mniej spiewakow, -niech ci dwaj prowadzacy beda pokazywani jak najmniej - najlepiej niech zapowiadaja wystep i tyle, -zamienic Foremniakowa na innego jurora tyle z tych wazniejszych.
myslę, że kulawik ma talent, pomimo żółtych zębów, cieni pod oczami, co bardzo błyskotliwe zauważyła etatowa piekność oper mydlanych foremniak. i pomimo tego ze ma 10 czy ile tam miala lat i nie była wstanie zorientować się, na czym polega zawodowy "entertainment" . Żeby pięknie śpiewać, nie trzeba być pięknym jak foremniak czy zabawnym i blyskotliwym jak wojewodzki. Żeby zaistnieć w telewizji i robić karierę w showbiznesie, zdecydowanie tak. Trzeba być pięknym jak mandaryna i mieć wpływowego tatusia jak leszcz. Żeby pięknie śpiewać, tzreba mieć talent i ciężko pracować, tzreba mieć szczęście aby otyczyć się właściwymi ludzmi ktorzy tego nie zaprzepaszczą. Czy po trzeciej piosence byłem znudzony patosem tak jak wojewodzki? szczerze powiem, że tak. Ale Kulawik była zbyt młoda, żeby oprocz pieknego śpiewu znać się na showbiznesie, dobrać sobie profesjonalnie repertuar. Była zbyt młoda, żeby wiedzieć, że w tym showbiznesie przez dużę S nie liczy się talent tylko szokowanie, przerwa na reklamę, skandal, niewybredne, poniżej pasa żarty, błyskotliwi prowadzący, oglądalność i flesh kamer. Myślę ze wszyscy maja jakiś talent, tylko garstka ma siłę i motywację, żeby go ciężko szlifować, i nie po to, żeby chylińska, wojewódzki czy prokop mógł zabłysnąć przed fleshami tatuażem czy ciętą ripostą.
nie wiem czy Freddi Mercury był przystojnieszy od bratta pitta czy zabawniejszy od wojewódzkiego. Ale jak jade do roboty i leci w radiu show must go on, to podgłaszam az szyby chodzą i chociaż słyszałem ten utwór z 400 razy, to i tak mam ciarki na plecach. Jak leci przeboj mandaryny w radiu, to zmieniam stację. Wolę przemówienie gosiewskiego od jej śpiewu.
nie wiem czy Freddi Mercury był przystojnieszy od bratta pitta czy zabawniejszy od wojewódzkiego. Ale jak jade do roboty i leci w radiu show must go on, to podgłaszam az szyby chodzą i chociaż słyszałem ten utwór z 400 razy, to i tak mam ciarki na plecach.
Mercury był jaki był, ale tego co stworzył negować nie można bez względu na to, jak ktoś podchodzi do jego osoby
I dobry post wyżej z tym całym blichtrem okolo-mam-talentowym.
Programu nie śledziłem, bo nie mam tv, ale jakieś tam występy widziałem.
Z tych związanych z programem wpadło mi w oko to:
Naprawdę ta kobieta dała w tym kawałku radę i wszystko się zgrało.
A co do prowadzących, jurorów i całej otoczki - taki urok, a raczej ...
"Inside my heart is breaking [...] but my smile still, stays on. " Show must (?) go on.