Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 20 z 27 1 2 18 19 20 21 22 26 27
S
old hand
old hand
S Offline
Originally Posted by Bullet
palimy, pijemy

Pijecie, palicie aby ucieć od nędznej rzeczywistości frown

Bonus: Unibet
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Niezle grin

Marat Safin
Marat Safin
Originally Posted by lupus
I chcesz wynajmowac mieszkanie do konca swojego zycia?

Nie muszę bo za kilka lat będę miał własne M z widokiem na Morze smile Poza tym jeśli ktoś nie umie zarządzac budżetem swoich wydatków codziennych to nie wiem jak potrafi zarządzac budżetem w bukmacherce...

Marat Safin
Marat Safin
Originally Posted by snaders
Originally Posted by Bullet
palimy, pijemy

Pijecie, palicie aby ucieć od nędznej rzeczywistości frown

Nie chę mi się z Tobą kłócic, ale chciałbym żeby Twoja rzeczywistośc była tak nędzna jak moja i pozwoliła Ci byc w tylu miejscach w Europie co ja smile Nie znasz mnie więc proszę zachowaj swoje "mądrości" dla siebie smile

S
old hand
old hand
S Offline
Tak, jasne a ten apartament z widokiem na morze to karton.

member
member
Originally Posted by Loony25
z tymi pensjami nauczycieli i pielęgniarek to też przesadzają, biadolą i strajkują, mam znajomą nauczycielke i pielęgniarkę , co prawda pracuje troche ponad normę, ale mają średnią krajową i nie narzekają.
Ostatnio był jakiś straj pielęgniarek i słyszałem w radiu właśnie wypowiedź jednej z protestujących. Powiedziała, że jej się żal robi jak wyjdzie na ulice i zobaczy jak ludzie żyją, a jej na to nie stac. Szczerze mówiąc, jak ja rano jade do pracy i koło mnie stanie Mercedes S-klasy to też mi się żal robi - chyba zacznę strajkowac. smile

Marat Safin
Marat Safin
Tak, jasne a ten apartament z widokiem na morze to karton.

Hehe, zapytaj Stoina jak będzie na forum to Ci napisze. Powtarzam, nie masza pojęcia o niektórych rzeczach to nie pisz.

S
old hand
old hand
S Offline
To się nie zwierzaj tu na forum jak nie oczekujesz komentarzy współbraci na swoje posty.

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Nauczyciele to generalnie maja dobra sytuacje.
Ucza w szkole, moga (i wiekszosc tak robi) dorabiac korepetycjami, no chyba, ze ktos religii.
Do tego dochodzi okres wakacyjny, gdzie tez mozna dorobic smile

A jak slysze jak biadola o strajkowaniu, o odbieraniu im przywilejow to mnie krew zalewa, zreszta podobnie jak u lekarzy.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Tu jest istota tematu <---------- ------------> a wy poszliście tu

Marat Safin
Marat Safin
To się nie zwierzaj tu na forum jak nie oczekujesz komentarzy współbraci na swoje posty.

Ja tylko napisałem, że można spokojnie wyżyc na przyzwoitym poziomie za 5k na 2 osoby. Jeśli ktoś tego nie potrafi to już nie mój problem smile

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Oczywiscie, ze mozna

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by lupus
U mnie w powiecie te w szpitalu maja 1500 na reke.
MOwie tutaj o stalej pensji, pomiajac fakt, ze moga dorabiac.
Wiec do sredniej krajowej troche brakuje wink

Tylko że zdecydowana większość dorabia, nadgodziny , jeszcze różne dodatki i robi się średnia krajowa, coś o tym wiem:)

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by syndykat
z tymi pensjami nauczycieli i pielęgniarek to też przesadzają, biadolą i strajkują, mam znajomą nauczycielke i pielęgniarkę , co prawda pracuje troche ponad normę, ale mają średnią krajową i nie narzekają.
Ostatnio był jakiś straj pielęgniarek i słyszałem w radiu właśnie wypowiedź jednej z protestujących. Powiedziała, że jej się żal robi jak wyjdzie na ulice i zobaczy jak ludzie żyją, a jej na to nie stac. Szczerze mówiąc, jak ja rano jade do pracy i koło mnie stanie Mercedes S-klasy to też mi się żal robi - chyba zacznę strajkowac. smile

haha to najlepszy wypróbowany sposób pielęgniarek, można by zapytać , skoro im źle to po co się pchały do tego?, co nieco się dowiedziałem ile zarabiają te "biedne " pielęgniarki dlatego nigdy tych protestów nie popre, bo niektórzy ludzie na prawdę żyją na skraju ubóstwa ,
a dlaczego strajukja? proste...bo mogą:) to dlaczego nie powalczyć o jeszcze więcej kasiury?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
jeszcze jedna sytuacja, babki w kredyt banku (pracuje tam krewniak) przecierają oczy jak widzą zaświadczenia o zarobkach, większość nauczycieli i pielęgniarek którzy przychodza po kredyt to okazuje się , że zarabiają więcej niż CI bankierzy,

a narzekać zawsze bedą bo jak można strajkować to czemu nie.
Tylko uważam że jest mase ludzi żyjcych na skraju nędzy zarabiających grosze i to im trzeba pomóć

veteran
veteran
jeszcze jedna sytuacja, babki w kredyt banku (pracuje tam krewniak) przecierają oczy jak widzą zaświadczenia o zarobkach, większość nauczycieli i pielęgniarek którzy przychodza po kredyt to okazuje się , że zarabiają więcej niż CI bankierzy,

a narzekać zawsze bedą bo jak można strajkować to czemu nie.
Tylko uważam że jest mase ludzi żyjcych na skraju nędzy zarabiających grosze i to im trzeba pomóć

Dodajmy,że nauczyciel ma 18-godzinne pensum,czyli tyle wynosi ich tydzien pracy. Każda godzina przepracowana więcej jest płatna dodatkowo, średnio 30-35 zł brutto. Możliwość dorabiania w szkołach policealnych itp. Strajku nauczycieli nie poprę nigdy.

Co do pielęgniarek to się nie wypowiadam, bo nie znam tego środowiska.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Dodam że nauczycielka i pielęgniarka mają rodzine, dzieci, dobry samochód, ładne mieszkanko, wyjazdy (nauczyciel) na wakacje za granice..
i gdzie ta NĘDZA o której mówią w strajku, że żal im patrzeć jak inni żyją a ich nie stać i głodują?
Jak słysze w TV takie wypowiedzi to krew mnie zalewa

Choć potrafią przyznam zrobić wode z mózgu i pojechać na uczuciach naszych i współczuciu, kiedyś na prawdę myślałem, że oni nie mają jak z tego wyżyć ik pewnie wiele osób nieznających prawdy też tak myśli i popiera tych "biedaków" a sami zarabiają połowę mniej.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
"obrotna" pielegniarka za etat + kilka dodatkowych dyzurow nocnych ma na reke 2k, wiem bo mam w rodzinie "pigule" ;), podstawa wynosi okolo 1200-1500, oczywiscie zalezy od szpitala i regionu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by syndykat

haha to najlepszy wypróbowany sposób pielęgniarek, można by zapytać , skoro im źle to po co się pchały do tego?, co nieco się dowiedziałem ile zarabiają te "biedne " pielęgniarki dlatego nigdy tych protestów nie popre, bo niektórzy ludzie na prawdę żyją na skraju ubóstwa ,
a dlaczego strajukja? proste...bo mogą:) to dlaczego nie powalczyć o jeszcze więcej kasiury?

a ile dodatkowo dostaja z łapów...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by True02
Dodajmy,że nauczyciel ma 18-godzinne pensum,czyli tyle wynosi ich tydzien pracy. Każda godzina przepracowana więcej jest płatna dodatkowo, średnio 30-35 zł brutto. Możliwość dorabiania w szkołach policealnych itp. Strajku nauczycieli nie poprę nigdy.

Dodaj, że nauczyciele nie mają płatnych godzin sprawdzania prac, przygotowywania się do lekcji, wywiadówek, gron pedagogicznych itd...

Strona 20 z 27 1 2 18 19 20 21 22 26 27

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty), 1,866 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,457
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025