Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
A
Ass
journeyman
journeyman
A Offline
Pozwoliłem sobie założyć temat dotyczący snookerowego turnieju Masters, który odbędzie się w styczniu w dniach od 11 do 18.

Na początek troszkę zasad dotyczących mastersa. W turnieju bierze udział 18 zawodników. Zagwarantowany udział ma 16 graczy, którzy zajmują czołowe 16 miejsc w rankingu prowizorycznym. Dwa ostatnie miejsca w turnieju przyznawane są zwycięzcom dzikich kart. Jedną z nich otrzymuje zwycięzca specjalnie zorganizowanego turnieju kwalifikacyjnego, a drugą przyznają, wedle swojego uznania, organizatorzy turnieju.
Dwaj zawodnicy z dzikimi kartami rozgrywają mecze z 15 i 16 zawodnikiem z rankingu o wejście do ścisłej szesnastki Turnieju Masters.

Drabinka turniejowa wygląda następująco:

[Linked Image]

Tytułu broni Mark Selby, którzy przed rokiem pokonał w finale Stephana Lee 10-3.
Turniej ten w ostatnim dziesięciolciu trzykrotnie wygrywał nieżyjący już Paul Hunter, natomiast dwukrotnie wygrana w Mastersie przypadła aktualnemu Mistrzowi Świata Ronniemu O'Sullivanowi.

ZAPRASZAM do typowania, analizowania i komentowania Turnieju Masters.

Last edited by Skiper; 05/01/2009 02:17. Reason: poprawka tabeli
Bonus: Unibet
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Jest już założony temat ze snookerem. Analiz jest mało, więc nie ma sensu zakładać nowego tematu na każdy turniej.

A
Ass
journeyman
journeyman
A Offline
Originally Posted by Piostar
Jest już założony temat ze snookerem. Analiz jest mało, więc nie ma sensu zakładać nowego tematu na każdy turniej.

Może czas to zmienić wink
Myślę, że snookerowi należy się aby każdy większy turniej miał osobny dział, ale oczywiście to nie ja tu decyduje. Proszę natomiast o to aby któryś z modów edytował mój post tak aby pojawił się obrazek z drabinką.

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, latajaca_holenderka), 3,001 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,318
Posty5,842,675
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026