|
|
pokakulka
|
|
pokakulka
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jacek Dukaj Czytam jego druga ksiazke, pierwsza "Perfekcyjna niedoskonalosc' mnie zachwycila, teraz czytam "Czarne oceany", jestem zdumiony trafnoscia jego wizji swiata, jest fenomenalny, jestem fanem science-fiction czytalem wszystkie dziela Asimova (tu polecam cykl Fundacja), sporo Carda (Gra Endera), no i Herberta (Diuny wszystkie), ale Dukaj mnie powala, jest dosc skomplikowany, ale kto zacznie nadawac na tych falach nie bezdie umial sie oderwac.
kopiuje tutaj swoja wypowiedz liczac na jakas dyskusje
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Bogaty ojciec biedny ojciec" "najbogatszy człowiek Babilonu" "Ostatni wykład" Dwie pierwsze o bogactwie? tak chyba mozna powiedzieć wiel rad totyczących zycia codziennego, trzecia obowiązkowa dla każdego kto mysli że jest już tak źle że gorzej być nie może. Wszystkie się czyta bardzo szybko i miło 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Bogaty ojciec biedny ojciec" "najbogatszy człowiek Babilonu" "Ostatni wykład" Dwie pierwsze o bogactwie? tak chyba mozna powiedzieć wiel rad totyczących zycia codziennego, trzecia obowiązkowa dla każdego kto mysli że jest już tak źle że gorzej być nie może. Wszystkie się czyta bardzo szybko i miło  z tej tematyki polecam Robbins Anthony - Obudź w sobie Olbrzyma. Motywacja, sukces itp  Dukaja cenie wyzej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja ze swojej strony polecam "Inne Pieśni", dla mnie chyba najlepsza powiesc autora. Jesli chodzi o najnowsza ksiazke Dukaja "Lód" to troche jest to przerost formy nad trescia. Rewelacyjny pomysl, ale spokojnie moglby skrocic pewne elementy jak naprzyklad podroz koleja transsyberyjska, ktora trwa chyba ze 300 stron. Bardzo lubie dlugie ksiazki ale tutaj zatrzymalem sie na jakiejs 850 stronie. Podobnie wiekszosc moich znajomych nie daje rady jej przeczytac. Gdyby calosc zmiescil na 500-600 stronach to byloby ok, ewentualnie z Lodu zrobil trylogie. Ale i tak jest jednym z najwybitniejszych polskich pisarzy sf, nie bez powodu porownuje sie go do Lema  pzdr
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
nową książkę Zafona ktoś czytał ? bo Cień Wiatru był rewelacyjny, a Gra Anioła leży i czeka...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Logan, Dukaj dla mnie jest najlepszy  jeszcze tylko Carda musze sobie przypomniec, fajnie czytac goscia, ktory bedzie slawny, ma tez naprawde poukladane w glowie i nigdzie sie nie pcha: wywiad z Dukajem [ dukaj.pl] fajnie, ze nie wszyscy sie pchaja do tv, dzieki temu zyskuja.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja prawdę powiedziawszy wolę trochę "starszego" Dukaja, mniej "filozofowania" i momentami troche pustgosłowia. Perfecyjna Niedoskonałość, Extensa, Lód jakoś mi już nie podeszły tak bardzo. (z tych trzech to jednak Lód najlepszy). Natomiast wcześniejsze powieści (Czarne Oceany, Inne Pieśni) to jak dla mnie rewelacja. Ale najbardziej podobają mi się jego opowiadania, on jet po prostu mistrzem krótkiej formy, takie tutuły jak: Szkoła, Irrehaare, Ruch Generała, (nie pamiętam tytułu ale świetne opowiadanie jeszcze z NF, o wyprawie w głąb dżungli w poszukiwaniu pewnego człowieka - inspirowane Jądrem Ciemności Conrada).
Dla mnie najlepszy polski pisarz SF, a na dzień dzisiejszy nie ma nawet szczątkowej konkurencji.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja polecam ksiazke 'Wiezniowie. Ekwador, kokaina i..' krotka ksiazka, w ktorej zawarte sa opowiesci polskich wiezniow w ekwadorze za przemyt kokainy. szybko sie czyta i po przeczytaniu nie chce sie cokolwiek przemycac 
|
|
|
|
|
|
|
ja polecam ksiazke 'Wiezniowie. Ekwador, kokaina i..' krotka ksiazka, w ktorej zawarte sa opowiesci polskich wiezniow w ekwadorze za przemyt kokainy. szybko sie czyta i po przeczytaniu nie chce sie cokolwiek przemycac  a wcześniej miałes ochotę  (przemycać)
|
|
|
|
|
|
|
[Linked Image] [ imageshack.us] tytuł obok którego nie przejdę obojętnie.Polecam gorąco. Młodsi znajdą tu ciekawy opis PRL(może są tu tacy co chcieli by wiedzieć?  )
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
szukam książki
Nowe zarządzanie publiczne w polskim samorządzie terytorialnym Alojzy Zalewski (red.)
Wydawca: Szkoła Głowna Handlowa w Warszawie Data wydania: 2007
ma moze ktos do niej dostep?
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Mam pytanie, warto czytac 'Gra' - Strauss'a, czy nuda? Przeczytalem ostatnio 'Obudź w sobie olbrzyma' i musze przyznac, ze calkiem fajna  .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Mialem zamiar kupic, pytalem sie to nigdzie jej nie ma. Teraz wchodze na allegro patrze a tam chodzi za 100-200zl i napisane jest, ze w Polsce juz sie jej nie sprzedaje WOW. To prawda?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
albo "main Kampf" Hitlera również nie mozna nigdzie dostać do kupienia u mnie w mieście jest do wypozyczenia także polecam jeśli ktoś ma dostęp. Tylko prosze teraz nie podnosic larum że jestem jakimś nazistą bo tak nie jest.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mialem zamiar kupic, pytalem sie to nigdzie jej nie ma. Teraz wchodze na allegro patrze a tam chodzi za 100-200zl i napisane jest, ze w Polsce juz sie jej nie sprzedaje WOW. To prawda? prawda, w Polsce narazie sprzedaz zostala wstrzymana
|
|
|
|
|
|
|
Mialem zamiar kupic, pytalem sie to nigdzie jej nie ma. Teraz wchodze na allegro patrze a tam chodzi za 100-200zl i napisane jest, ze w Polsce juz sie jej nie sprzedaje WOW. To prawda? prawda, w Polsce narazie sprzedaz zostala wstrzymana jak na razie,nigdy nie była legalnie dostępna
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mialem zamiar kupic, pytalem sie to nigdzie jej nie ma. Teraz wchodze na allegro patrze a tam chodzi za 100-200zl i napisane jest, ze w Polsce juz sie jej nie sprzedaje WOW. To prawda? prawda, w Polsce narazie sprzedaz zostala wstrzymana jak na razie,nigdy nie była legalnie dostępna hmmm, moj kumpel kupil ja jakis rok temu w Empiku
|
|
|
|
|
|
|
Mialem zamiar kupic, pytalem sie to nigdzie jej nie ma. Teraz wchodze na allegro patrze a tam chodzi za 100-200zl i napisane jest, ze w Polsce juz sie jej nie sprzedaje WOW. To prawda? prawda, w Polsce narazie sprzedaz zostala wstrzymana jak na razie,nigdy nie była legalnie dostępna hmmm, moj kumpel kupil ja jakis rok temu w Empiku 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|