Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 14 1 2 10 11 12 13 14
SyKo #2834804 15/01/2009 17:29
M
addict
addict
M Offline
Znow mam aktywna te opcje, moze jakies przejsciowe problemy.

Bonus: Unibet
Marcin #2834927 15/01/2009 18:11
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
U mnie wciąż nie widać opcji wypłaty na kartę, tylko "Cheque" się pojawia.

Conrad #2847478 19/01/2009 23:40
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wlasnie przed chwileczka zrobilem zakupy na alkoholach i w sklepie przychodze sprawdzic ile wzielo a tu tekst konto zablokowane choc niedawno posylalem skany na telefon nie moge ise dodzownic trzeba czekac na czat 20 osob w kolejce

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
okej, ale jak My możemy pomóc?

PS: Próbuj dzwonić. Przez tel. najszybciej się takie sprawy załatwia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dzwonie ale nie za bardzo wiem co tam gadaja z automatu, zas teraz live chat zamkniety a mieli zadzonic gdy wczesniej udalo mi sie wbic

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
uzywam neostrady a czasami lacze sie z PLAYa i ten IP chyba im sie nie podoba!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
po drugiej rozmowie na live chat (na komorke nie zadzwonili) odblokowali konto. Powod zablokowania laczenie przez Proxy!!! Ale ja koncze z neostrada i od lutego bede mial PLAY na karte i to polaczenie bylo z tej karty, no nic na koniec gosc napisal zeby tak nie laczyc sie smile Wyslalem maila po polsku z opisem sytuacji zobacze co z tego wyniknie

A
old hand
old hand
A Offline
Zastanawiałem się ostatnio nad założeniem konta na Netellerze. Mam w związku z tym parę pytań:
1. Jak jest z wypłatami na Netellera z buków? Robią problemy np jeśli wypłaca się na Netellera a wpłacało się inaczej (chyba były czasem takie problemy z mb)?
2. Jakie dane są potrzebne do założenia i zweryfikowania konta? Wiem, że potrzebne są skany dowodu i jakiegoś rachunku, coś jeszcze? Wydaje mi się, że kiedyś chcieli danych karty kredowej o ile mnie pamięć nie myli.
3. Z tego co piszecie do konta dostaje się kartę bankomatową, jaka jest procedura jej przyznania? Są jakieś dodatkowe weryfikacje, podpisywanie jakichś umów itd? Karta, jej utrzymanie i wypłaty coś koszują? Ile mniej więcej? Jeżeli konto jest w złotówkach to można wypłacać z każdego bankomatu?

S
enthusiast
enthusiast
S Offline
Jesli chodzi o pierwsze pytanie to juz zalezy od wewnetrzych procedur buka. Przewaznie jest tak ze dokonuje sie wyplaty i wplaty ta sama metoda. Weryfikacji konta dokonujesz wysylajac skan dowodu osobistego lub paszportu, jak rowniez karty kredytowej badz jakiegos rachunku np. za elektrycznosc. Co do karty to nie mam pojecia jakie sa procedury.

M
stranger
stranger
M Offline
Wybierałem pieniądze w bankomacie BZWBK z karty NET+, przy wypłacie bankomat zapytał mnie czy chcę aby mój rachunek obciążyć w walucie EURO czy PLN i że jeśli wybiorę obciążenie w EURO to jakby bank kupował odemnie Euro po kursie kupna banku WBK. Wybrałem obciążenie w Euro. I w statystykach neteller zauważyłem że nie została pobrana prowizja 2,75% za przewalutowanie, tylko 4 € za wypłatę. Czy w innych bankomatach też jest taka opcja ? Jedyny minus to taki, że kurs kupna banku jest o te 5-6 gr gorszy niż w kantorze, ale jeśli nie jest pobierana dodatkowa prowizja za przewalutowanie to i tak nieźle.

murphy #2859884 24/01/2009 00:01
S
enthusiast
enthusiast
S Offline
Originally Posted by murphy
Wybierałem pieniądze w bankomacie BZWBK z karty NET+, przy wypłacie bankomat zapytał mnie czy chcę aby mój rachunek obciążyć w walucie EURO czy PLN i że jeśli wybiorę obciążenie w EURO to jakby bank kupował odemnie Euro po kursie kupna banku WBK.

Faktycznie to ciekawa opcja. Ogólnie muszę przyznać, że BZWBK jest jednym z nielicznych banków, który ma tak szeroką i innowacyjną ofertę. Np Mastercard w € podpięty do rachunku walutowego za 10€ rocznie i wypłata z każdego bankomatu na świecie 1.5€. Wracając do Net+, przydałoby się zrobić listę bankomatów firm, które pozwalają wypłacić środki w ten sposób. Kursów walut BZWBK może najlepszych nie ma, ale nie ma też najgorszych. Idealnie byłoby jednak gdyby bankomaty Multibanku lub Fortisbanku pozwalały na taką transakcję.

PS. Prowizja za przewalutowanie to 2.95%, a nie 2.75%.

stiwi #2859920 24/01/2009 00:39
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czyli da się wybierać po kursie BZWBK bez żadnych dodatkowych opłat (oprócz 4e za wypłatę)?

M
stranger
stranger
M Offline
Z ciekawości sprawdziłem wszystkie banki w Polsce (jakie mają kursy kupna Euro) i niestety BZWBK ma jeden z gorszych frown Najlepsze ma Pekao SA, BGZ, oraz PKOBP (o 3-4 grosze lepsze niż BZWBK). Niestety nie wiem tylko czy przy wypłatach z tych bankomatów także jest taka opcja. Pisałem e-mail do poszczególnych banków (jak zachowa się bankomat przy próbie wypłaty) to tylko w Pekao potwierdzili mi, że także będzie możliwość obciążenia rachunku w walucie Euro, resztę banków nie odpowiedziało, albo odpowiadali na kompletnie inne pytania smile

Dzisiaj wypłacałem ponownie i wygląda jakby maksymalna dzienna suma wypłaty była większa niż podaje to Neteller na swojej stronie. Podaje 500 GBP lub równowartość w innej walucie (to wychodzi niecałe 530 euro). Wypłacałem ponad 700 Euro i poszło, a wydaje mi się że max pójdzie 800 Euro.

murphy #2862625 24/01/2009 23:09
S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Witam,

Od dawana nie korzystałem z Netellera. Zalogowałem się dzisiaj na konto i otrzymałem następująca informacje:
Wykorzystaj w pełni usługę NETELLER, podnosząc bezpłatnie status rachunku na rachunek NETELLER Extended.

Aby podnieść status swojego rachunku, musisz wykonać następujące czynności:

Zaakceptuj Ostrzeżenie o rozbieżnościach NETELLER
Ukończono: 2007-07-06

Dostarcz dokumenty w celu potwierdzenia Twojej tożsamości
Dostarcz dokumenty

W celu potwierdzenia podanych przez Ciebie informacji skontaktuje się z Tobą telefonicznie przedstawiciel firmy NETELLER.
Ukończono: 2007-07-26

Problem jest w tym, że wynajmuje mieszkanie i rachunki opłacam na właściciela mieszkania. Obecnie nie posiadam żadnego rachunku który byłby wystawiony bezpośrednio na moja osobę. Dlatego pytanie czy wystarczy udać się do banku i poprosić np o wyciąg z konta z ostatniego miesiąca?.

SJS #2864345 25/01/2009 09:06
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by SJS
Dlatego pytanie czy wystarczy udać się do banku i poprosić np o wyciąg z konta z ostatniego miesiąca?.

Z tego co ja wiem, to taki wyciąg z Twojego konta przejdzie ale jest jeden warunek. Konsultantka tel. Netellera powiedziała mi kiedyś, że taki wyciąg z konta musi mieć pieczątkę banku i datę na niej. Wtedy Neteller uzna ten dokument. Idź zatem do Banku, poproś o wyciąg ze swojego konta i niech ci go podbiją pieczątką + data. Powinno się udać papa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
No wlasnie, elektronicznych wyciagow nie akceptuja, a w takim Inteligo na przyklad za papierowy wyciag trzeba slono zaplacic a i tak nie wiadomo czy Neteller go zaakceptuje. Moim zdaniem przeginaja i to bardzo. Mi po 7 latach uzywania znow kaza cos wysylac, a niestety zadnego rachunku nie jestem im w stanie przeslac. Przeciez najwazniejsze jest ID, co ich obchodzi kto gdzie aktualnie mieszka

S
enthusiast
enthusiast
S Offline
W jaki sposób Neteller wyszczególnia tą prowizję 2.95% przy przewalutowaniu dla płatności Net+ Mastercard?

Płaciłem już tą kartą wielokrotnie, jednak do tej pory w walucie swojego konta - EUR. Ostatnio jednak po raz pierwszy zapłaciłem w innej walucie, GBP. Transakcja rozliczona została w dniu wczorajszym (tj 4.02). Kurs wymiany GBP / EUR 1.13 - całkiem przyzwoity. Wygląda mi nawet jakby nie zawierał tych 2.95%.

stiwi #2951556 02/03/2009 19:07
E
old hand
old hand
E Offline
Witam!

Przeglądałem temat, ale jakoś nie wpadło mi w oko ... czy są jakieś opłaty za wydanie, prowadzenie karty, nieaktywność, itp?

Muszę ich pochwalić, kartę dostałem na 4 dzień po zamówieniu, dosłownie cud jakiś wink

Jeśli ktoś ma problem z aktywowaniem konta (brak rachunków, ja się z nimi 3 miesiące bujałem :D) to polecam założenie konta w getin banku, konto za free + wyciąg bez problemu.

Pozdrawiam!

S
old hand
old hand
S Offline
Originally Posted by ekonom0013
Witam!

Przeglądałem temat, ale jakoś nie wpadło mi w oko ... czy są jakieś opłaty za wydanie, prowadzenie karty, nieaktywność, itp?

Za prowadzenie nie ma oplat. Jesli nie bedziesz korzystal z karty przez miesiac to Ci potraca 2 EUR z konta. Pozdr.

SyKo #2951778 02/03/2009 23:12
A
old hand
old hand
A Offline
Zastanawiam się nad założeniem konta na Netellerze i mam kilka pytań:
1. Jakie dane są wymagane do rejestracji konta? Personalne, adresowe + telefon?
2. Jak wygląda proces autoryzacji? Potrzebna jest do tego karta kredytowa, czy może jakiś przelew z konta bankowego? Muszę przesyłać jakieś dokumenty do nich?
3. W jaki sposób wygląda wydawanie karty? Ile to kosztuje i jakie dokumenty trzeba im przesłać? Przesyłają jakąś umowę?
4. Żeby móc wypłacać kasę tą ich kartą MasterCard w bankomatach potrzeba mieć konto extended? Jakie trzeba spełnić warunki, żeby je mieć?
5. Jakie bankomaty obsługują wypłaty ich kartą w €?

Strona 12 z 14 1 2 10 11 12 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (aker, Sensei, rymoholik, burbon, $-man, rafal08, latajaca_holenderka, Lukasz111, forty, ANZELMO, alfa, kamel, 11kera11), 2,766 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,533
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025