|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
LEWY - Land Rover stoi na lotniskowym parkingu bo nie mam ubezpieczenia wykupionego. Ale smigalem nim na trasie Birmingham - Manchester i suuuper  Bardzo udany zakup. Zdecydowalem sie na jazde nim do PL, tak bedzie najtaniej a po drugie biore tydzien urlopu - wiec polacze przyjemne z pozytycznym. Co do cen biletow lotniczych to teraz jest najlepszy okres na latanie. Ceny poza walentynkami, swietami bardzo niskie, np UK-PL za 80 zl z podrecznym. tak bedzie do czerwca a potem znowu bum. a jak cena zaczyna rosnac to nie licz loozik ze to podpucha i ze nagle spadnie. bedzie juz tylko drozej 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dziękuję wszystkim za radę. Bilety już zakupione. Cena wczoraj po południu spadła z 229 zł na 189 i już nie chciałem ryzykować. Mam tylko nadzieję że nie będzie problemów i dolecę szczęśliwie (będzie to mój pierwszy raz :P)
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
jak wróciło się z Anglii to co by pasowało załatwić w urzędzie skarbowym ,bo zapomniałem jak się to nazywało
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
abolicja 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Jeszcze tu zadam to pytanie. Moze ten temat przyciagnie uwage zaisnteresowanych.
Panowie jak myslicie bedzie jeszcze funt szedl do gory? Mam troche oszczednosci w tej walucie. Gdy "wszedlem w posiadanie" funciakow moglem je sprzedac po ok. 6 zl. Niedawno jeszcze byly po ledwo 4,2
Teraz jest lepiej. Myslicie ze warto jeszcze czekac czy lepiej sprzedac wszystko?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakbysmy wiedzieli po jakim kursie bedzie funt za pare miesiecy to bysmy inwestowali w waluty, a nie pefki  7 miesiecy temu $ byl po 2 zeta, teraz jest po 3,2... 50% w krotkim czasie mozna bylo fajnie zgarnac 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
yaaho nie wiem kto jest Twoim informatorem, ale dolar jest teraz po 3.54 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
yaaho nie wiem kto jest Twoim informatorem, ale dolar jest teraz po 3.54  jakos tydzien nie sprawdzalem jak stoja waluty i widze, ze ladny skok  ja tego "troche" nie rozumiem... jak to mozliwe, ze PLN tak traci do $ skoro w USA jest ten kryzys ? 
|
|
|
|
|
|
|
no czarna magia co sie dzieje z ta nasza zlotowka
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Racja yaaho... Ale nie bardzo interesuje sie rynkiem walut. Domyslam sie ze skoro warszawska gielda notuje mocne spadki to pln tez bedzie lecial w dol... Jako ze nie chodzi o kwote 10F to jednak kazde 10 groszy robi duza roznice  To moze jest jakis fachowiec co potrafilby cos powiedziec. I nie mowie o deperatach w tematu polityka co pierdza ze przez Tuska bedzie Funt po 8 zl...
|
|
|
|
|
|
|
fachowiec? sluchaj, fachowcy i to najlepsi w polsce prognozowali w sierpniu gdy dolar byl po 2zl, euro po 3,25 a funt po 4,1 ze zlotowka bedzie sie nadal wzmacniac. I to byli experci, wiec nadal chcesz sluchac fachowcow z polski?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
masz racje... spytam fachowcow z tematu polityka. Tam bankowo mi powiedza  BTW. A Ci najlepsi fachowcy w Polsce teraz co mowia? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Fachowców od walut nie ma. Są tylko tacy co mają więcej szczęścia w prognozowaniu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
fachowcy?  Nie trzeba być nim żeby przy kursie dolara 2.0 wiedzieć że to dobra inwestycja. Trzeba być raczej realistą i mieć kasę żeby zainwestować w dolca po takim kursie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie jak zrealizowac czek z zwrotem podatku z UK ? Bylem dzisiaj w banku powiedziala mi gosciowa ze to moze trwac do 12 tygodni bo oni to wysylaja do UK spowrotem itd itp. Troche dlugo i troche nie na reke. Moze ktos jakos inaczej to zalatwial ? pozdro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi to samo powiedzieli, ze okolo 3 miesiace 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wlasnie sie dowiedizalem, ze jest inna opcja-biuro od odzyskiwania podatkow, czesto rowniez prowadza realizacje czekow.. problem w tym jednak, ze nie dostaniesz funtow, a PLNy co moze byc nie na reke. A oplate jaka pobieraja to ok 30zl. Plusem duzym ze ponizej tygodnia potrafia sie wyrobic... Teraz mam dylemat 
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Wlasnie sie dowiedizalem, ze jest inna opcja-biuro od odzyskiwania podatkow, czesto rowniez prowadza realizacje czekow.. problem w tym jednak, ze nie dostaniesz funtow, a PLNy co moze byc nie na reke. A oplate jaka pobieraja to ok 30zl. Plusem duzym ze ponizej tygodnia potrafia sie wyrobic... Teraz mam dylemat  a ile możesz stracić ? ile Ci dają PLN ? a ile byś wziął Poundów ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
PLNow daja tyle jaki jest kurs, robia normalne przewalutowanie  a pałndsów tyle ile masz zwrotu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jesli zwrotu dostales 300 - 400 funtow to chyba mozna poswiecic 10 i zaplacic firmie skoro zalatwi to szybciej. Ja bym tak zrobil. Pzdr
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|