potrzebuje jakis materialow dotyczacych porownania gomulki z gierkiem, roznice i podobienstwa, posiada ktos cos takiego? Takie cos zwiezlego, na temat, bez zbednych wywodow. Moglbym sam to zrobic ale przeszukiwac te wszystkie informacje o nich i zestawic w jedna spojna calosc mnie przerasta...
Potrzebuje linki do sklepów internetowych z fajnymi koszulkami, tylko chciałbym zakupić jakieś w dobrej jakości, a nie takie co można nabyć na bazarku i sobie coś naprasować. Macie coś godnego uwagi?
Kupiłem nowego laptopa.Jak jest z ładowaniem baterii-ile razy trzeba ją formatować itp.Pierwszy raz ile godzin bateria powinna sie ładować? Proszę o dokładną odpowiedź.
Szukam ciekawostek na temat niemieckich, szwajcarskich, austriackich tenisistów. Muszę opracować referat/ prezentacje w oparciu o tenisowe gwiazdy z tych państw. Myślę sobie Becker, Federer przede wszystkim. Macie jakieś ciekawe stronki z ich biografiami, ciekawostkami na ich temat, fajnie gdybym dodał jakieś filmiki, najlepsze zagrania, aby nie zanudzić słuchaczy(tak sobie myślę).
Szukam ciekawostek na temat niemieckich, szwajcarskich, austriackich tenisistów. Muszę opracować referat/ prezentacje w oparciu o tenisowe gwiazdy z tych państw. Myślę sobie Becker, Federer przede wszystkim. Macie jakieś ciekawe stronki z ich biografiami, ciekawostkami na ich temat, fajnie gdybym dodał jakieś filmiki, najlepsze zagrania, aby nie zanudzić słuchaczy(tak sobie myślę).
Dzięki za wszelką pomoc.
Jeśli chodzi Federera to bardzo ładnie jest opisana jego biografia na angielskiej wersji wikipedii.
Co do filmików to polecam te trzy :
Federer się przedstawia ładnie po podwójnym błędzie : Federer zwracający się grzecznie do rodziców Djokovica : Federer proszący uprzejmie o challenge :
O Beckerze też jest trochę na angielskiej wikipedii, a z Austriaków to polecałbym poszukać czegoś o Musterze.
Siemanko mam taki problem. Niecałe dwa lata temu podpisałem umowę w ofercie dla Firm z siecia Orange. Wszystko było ok. Do czasu kiedy zaczeli do mnie wydzwaniać w sprawie przedłużenia umowy panie które dzwoniły zachęcały abym pozostal u nich w sieci blabla... w końcu zaoferowały ze wyślą do mnie ta ofertę ja ja przeczytam się z nią zapoznam a następnie wybiorę się do punktu sprzedaży w celu podpisania umowy a także wyboru telefonu.Teraz przychodząc do domu okazuje się ze był kurier nie z oferta a z aneksem o przedłużenie umowy abonamentowej który moja mama podpisała.
I teraz: 1)czy jest jakaś możliwość odstąpienia od tej umowy bez płacenia tej kary ? 2)czy jest jakiś okres na odstąpienie od takiej umowy ? 3)czy aby umowa była ważna jest potrzebny mój podpis ? 4)dodam także ze pani dokładnie powiedziała ze nie muszę być w domu kiedy zostanie dostarczona oferta (od razu zaznaczyłem ze nie będzie mnie po prostu w domu w tym czasie)
Jak już masz umowę w domu to ją przeczytaj. Tam znajdziesz odpowiedzi na pierwsze dwa pytania. Co do 3) - tak, tylko twój podpis powoduje ważność tej umowy.