Mam pytanie - czy jest ktoś z Was kto jeszcze nie rozliczył sie z fiskusem i zastanawia się na przekazaniem 1% na jakąś fundację? Bo nie wiem czy rozpoczyna wątek?
Wszystkim dziekuję za aktywność... Prosiłby jescze rozwinięcie tematu żucia goździków, bo nic mi o tym nie wiadomo... Weekend poprzedni miałem zmarnowany od piątku do niedzieli na prochach, które nie za bardzo chciały działać... Nie mam lekaża w mieście w którym pracuję - tak to jest na obczyźnie... Dentystę odwiedziłem w czwratek kiedy już zapanowałem nad bólem... W rezultacie wyrwałem innego zęba, ale zamierzam, jak się tylko organizm pogodzi ze stratą zęba, zrobić prześwietlenie i wtedy się okaże czy to faktycznie był problem 8-ki jak zgodnie uważamy z doktorem... Ból pewnie powróci jeśli się 8-ka nieprawidłowo wyżyna... Człowiek niby ma ubezpieczenie, ale jak przychodzi co do czego to trzeba się leczyć prywatnie... A Ketonal faktycznie raczej nie bardzo mi podchodzi, ponieważ trzeba uważać na wątrobę, sporo leków biorę więc nie chcę ryzykować... Aspiriny na przykład nie biorę ze względu na żołądek...
Chodzi o nasionka goździków czy ziarenka - w saszetkach pakowane normalne goździki. I mniam mniam normalnie żujesz. Kiedyś koledzy używali, żeby papierosów nie było czuć.
do dziury włożyć kawałek aspiryny i potrzymać do rozpuszczenia. usuwanie bólu
zrobić z gazety trójkątny rulon, postawić na talerzu, podpalić. Pod talerzem zbierze się osad, który należy zeskrobać i włożyć na dziurawego zęba. Jest to metoda drastyczna, a otrzymana substancja jest trująca - dlatego należy ją stosować w ostateczności i z umiarem.
przeciwbólowo i przeciw zapalnie żuć goździki (przyprawę)
mam na kompie jakis plik praktyczne porady domowe, stad ten tekst powyzej. uwaga na papier
a moze sprobuj jakas wate zwilzyc wodka i przylozyc w miejsce zeba ? moze znieczuli, aczkolwiek nei stosowalem
witam, mam pytanie odnosnie modelu spodni nike. namierzyłem takie i ponoc sa do kupienia w anglii a u nas nie. charakterystyczna cecha to wstawki na łydkach w kształcie mniej wiecej trojkata (czarny dres, szara wstawka)
taki krój, tylko szare wstawki z tyłu na łydkach, zamki na nogawkach z tyłu. (łydki troszke zwezane a nie takie chamskie dresiwo, widac ze spodnie do chodzenia)
witam, mam pytanie odnosnie modelu spodni nike. namierzyłem takie i ponoc sa do kupienia w anglii a u nas nie. charakterystyczna cecha to wstawki na łydkach w kształcie mniej wiecej trojkata (czarny dres, szara wstawka)
taki krój, tylko szare wstawki z tyłu na łydkach, zamki na nogawkach z tyłu. (łydki troszke zwezane a nie takie chamskie dresiwo, widac ze spodnie do chodzenia)
Szukam piosenki, właściwie nie mam zbyt wielu pomocnych rzeczy by ją znaleźć. Wiem, że na teledysku, kobieta w wieku ok 25 lat, leży na łóżku, wszystko jest białe, a w tekście piosenki jest: "zawsze miałam...", piosenka wolna, nostalgiczna.
Może ktoś polecic tanią siłownię w wawie? Najlepiej w okolicach placu bankowego, lub żeby był dobry dojazd z tej okolicy. Nie zależy mi na basenie, saunach i innych pierdołach, wystarczy żeby było troche podstawowego sprzetu, przyrzadów do aerobów itd, słowem bardziej zależy mi na niskiej cenie i dobrej lokalizacji.