Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 14 1 2 11 12 13 14
A
old hand
old hand
A Offline
Co do drugiego pytania to częściowo odpowiedź dostałem, więc może sprecyzuję (ehh, ta edycja), chodzi mi czy jest opcjonalnie dane karty kredytowej lub rachunek? Bo rachunków oczywiście na siebie nie mam, konto w mbanku, a danych karty wolałbym im nie dawać :/

Bonus: Unibet
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
są jakies limity wpłat/wypłat tak jak to ma miejsce w MB??

S
old hand
old hand
S Offline
Originally Posted by Andrzej5
Zastanawiam się nad założeniem konta na Netellerze i mam kilka pytań:
1. Jakie dane są wymagane do rejestracji konta? Personalne, adresowe + telefon?
2. Jak wygląda proces autoryzacji? Potrzebna jest do tego karta kredytowa, czy może jakiś przelew z konta bankowego? Muszę przesyłać jakieś dokumenty do nich?
3. W jaki sposób wygląda wydawanie karty? Ile to kosztuje i jakie dokumenty trzeba im przesłać? Przesyłają jakąś umowę?
4. Żeby móc wypłacać kasę tą ich kartą MasterCard w bankomatach potrzeba mieć konto extended? Jakie trzeba spełnić warunki, żeby je mieć?
5. Jakie bankomaty obsługują wypłaty ich kartą w €?

1. Tak jak napisales w pytaniu.
2. Do autoryzacji potrzebujesz przelew na twoje konto bankowe (tak bylo kiedys, nie wiem jak to jest teraz) + dokumenty, czyli skan paszportu czy innego ID i rachunek( z tym teraz chyba najwieksze cyrki, bo malo ktory rachunek im pasuje)
3. Jak juz masz konto extended (czyli po autoryzacji) nie potrzeba zadnych dokumentow wiecej ani umowy. Zamawiasz na stronie i dostajesz za free.
4. Czytaj odpowiedz na pytanie 3.
5. Wszystkie ktory obsluguja mastercard, chociaz niektorzy pisali ze byly problemy za granica z niektorymi bankomatami.

TO tyle jesli chodzi o to co ja wiem.

Boomber #2951792 02/03/2009 23:43
S
old hand
old hand
S Offline
Originally Posted by Boomber
są jakies limity wpłat/wypłat tak jak to ma miejsce w MB??

Sa, ale jak juz masz konto extended to max saldo mozesz miec cos ponad 36 tys EUR. Natomiast limity wplat:

-karta platnicza: 10 tys EUR
-karta kredytowa 5 tys EUR
- przelew bankowy - 300 tys EUR

Limity wyplat:
-czek i przelew bankowy: 14.5 tys EUR
-wyplata karta: stara karta 750 EUR/dzien, nowa karta troche mniej.

SyKo #2951820 03/03/2009 00:46
A
old hand
old hand
A Offline
dzięki wielkie
czyli problem będę miał pewnie z tym rachunkiem, może telefon przepiszę na siebie, tylko czy rachunek za telefon im starczy?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
aporpo mam konto wysłałem skan dokumentu

wogole to trzeba wysyłać to czy po poprostu to jest tylko do zwiekszenia limitu

i dlaczego jakis przelew tego nie rozumiem

a jesli ktos nie ma konta a chce tylko wysyłac jeden do drugiego na netellera, i czy faktycznie dzwonia w celu potwierdzenia danych??

A
old hand
old hand
A Offline
czy ktoś może próbował u nich z wyciągiem z mbanku takim przesyłanym pocztą? nawet nie wiem czy jest na nim pieczątka jakaś czy nie

B
Pooh-Bah
Pooh-Bah
B Offline
ja sie z nimi strasznie mordowalem....tez mam konto w mbanku to im na chacie nagadalem ze mam konto w wirtualnym banku i mam do niego tylko dostep online, ze zadnych wyciagow mi nie przysylaja bo sobie sam moge je wygenerowac.
No to potem juz nie chcieli zadnego "letter from bank" tylko utility bill:)
Ile im sie musialem natlumaczyc ze telefon stacjonarny jest na mojego ojca, ze mieszkam z nimi i oprocz imienia wszystko sie zgadza:)
W koncu po walkach zaakceptowali mi rachunek za tel z tepsy:)

BiZkiT #2954446 04/03/2009 17:12
T
member
member
T Offline
mam pytanie odnośnie opłat za używanie karty do wypłacania w bankomacie, jaka jest opłata miesięczna za używanie takiej karty i ile się płaci w wypadku gdy chcemy zrezygnować z tej karty? oraz po jakim okresie czasu można zrezygnować z tej karty?

tolek #2954702 04/03/2009 22:42
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Posiadanie karty Net+ Prepaid Card jest darmowe. Musisz ją jednak użyć przynajmniej raz w mięsiącu bo inaczej będziesz musiał zapłacić 3USD/2EUR "dormacy fee" tzw. opłatę za nieaktywność. Za rezygnację w ogóle z karty płaci się 20USD/15EUR.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
moze ktos wytlumaczyc mi to z angielskiego tongue

moje pytanie : That will happen if I have sent money on unverified account (co sie dzieje kiedy wysle pieniadze np. z buka na niezweryfikowane konto)

odpowiedz

Lynnette: You didnt make any deposit yet to your account and it is open yes you can make a deposit to it even account is not upgraded.

T
member
member
T Offline
Dzięki

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Andrzej5
czy ktoś może próbował u nich z wyciągiem z mbanku takim przesyłanym pocztą? nawet nie wiem czy jest na nim pieczątka jakaś czy nie

Na zadnych wyciagach nie ma pieczatek! Robisz skan wyslyasz i jest ok! Sprawdzone

old hand
old hand
Ja wlasnie mam ten sam problem 2 tygodnie juz czekam na jakies info od nich wyslalem im skan z mbanku wlasnie, i nic konto zablokowane w jedna strone niemoge przelewac z niego tylko wplacac na nie i stoje w miejscu.
Nieiwem czy pisac do nich czy jak, chociaz w mailu zwrotnym po dostarczeniu dokumentow napisali ze przekazali gdzies tam dalej do weryfikacji i nic nienalezy juz pisac i przysylac
Co tu robic??

matti64 #2963118 09/03/2009 07:08
old hand
old hand
jak długo czeka się u nich na weryfikację konta po wysłaniu do nich swojego ID ? jak dzwonią w celu potwierdzenia danych to koleś mówi po polsku czy ang. ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
neo odnosnie ile trwa weryfikowanie to i mnie około 3 dni z tym ze zagadałem na czacie jak dlugo to trwa i przyspieszyli widac,

odnosnie wyciagu to co zamazujecie wszystkie kwoty??

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Nie wiem jak przy płatnościach w sklepach (jeszcze nie płaciłem), ale przy wyciąganiu kasy z bankomatów, ta nowa karta NET+ nie jest zbyt koszystna frown

Dzisiaj wypłacałem z bankomatu kasę. Konto w Neteller mam w euro i przeliczyło je po kursie 4.54(!) a średni kurs NBP 4.75. blush

addict
addict
Zastanawiałem się czy jedyną zaletą (ale jakże ważną) posiadania konta a przede wszystkim karty Netellera jest anonimowość wypłat przed US? Bo opłaty są: za nie korzystanie przynajmniej raz w msc, za każdą wypłatę, 2,95% za przewalutowanie. Może mnie ktoś uświadomić czy to jest ten powód czy jest jakiś inny dla których zakładają ludzie tam konto?
Tak czy siak i tak trzeba skojarzyć konto Netellera z naszym kontem bankowym przelewając z niego do Netellera kasę. Niby ślad zostaje ale są to przelewy z konta wychodzące więc US się nimi nie zajmuje. Oczywiście kasa już nie wraca na konto bankowe ale jest wypłacana przez kartę (limit na dzień ok 700E). Generalnie wszystko OK, ale czy aby wszystko jest tak pięknie, ładnie?

I jeszcze jedno pytanie:
Zakładając że mam konta u bukmacherów w PLZ to najkorzystniej, żeby konto Neteller też było w PLZ? Wtedy chyba dojdzie do podwójnego przewalutowania w momencie wypłaty bo najpierw kasa z konta Netteler która byłaby w złotych zostanie przeliczona na Euro a później jako że walutą wypłacaną są w naszych bankomatach złotówki to ponownie przewalutowanie nastąpi z Euro na złote. Więc chyba lepiej wybrać Euro za walute w Netellerze i najlepiej jeździć na Słowację czy do Niemiec i wypłacać tam z ich bankomatów (oczywiście kto ma blisko smile.

A tak w ogóle to Moneybookers też myśli wydać takie karty do konta? Bo coś mieli od 2009 ruszyć z nimi ale na razie cisza.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by MR.FREESTYLE
Dzisiaj wypłacałem z bankomatu kasę. Konto w Neteller mam w euro i przeliczyło je po kursie 4.54(!) a średni kurs NBP 4.75. blush

nie patrz na sredni kurs zawsze jest po kursie kupna czyli przeliczylo Ci jak najbardziej w porzadku

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by ziutek123
(...)
Czyli za każdą wypłate 3200 zł pobierają ok. 100 zł prowizji, szok ;/

Strona 13 z 14 1 2 11 12 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, rafal08, betowiec, aker, Akhu, rymoholik, 11kera11, forty, JelineK, $-man, alfa), 2,634 gości, oraz 18 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,980
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025