Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 25 1 2 3 24 25
Pooh-Bah
Pooh-Bah
ELITE LEAGUE 2009

[Linked Image] [fotosik.pl] Belle Vue [bellevuespeedway.co.uk]

1.K.Kasprzak
2.Ch.Gjedde
3.U.Ostergaard
4.B.Forsberg
5.P.Hougaard
6.S.Boxall
7.J.Wright
8.T.Jonasson
[Linked Image] [fotosik.pl] Coventry Bees [coventrymotorspeedway.com]

1.Ch.Harris
2.R.Schlein
3.E.Kennett
4.O.Allen
5.B.Barker
6.R.Wells
7.J.Frampton
8.J.Auty
9.A.Roynon
[Linked Image] Eastbourne Eagles [elite-eagles.com]

1.D.Watt
2.C.Woodward
3.D.Norris
4.D.Gizatulin
5.L.Bridger
6.R.Kling
7.S.Gustafsson
8.L.Dryml
[Linked Image] [fotosik.pl] Ipswich Witches [ipswich-witches.com]

1.J.Hampel
2.T.Kroner
3.L.Lanham
4.D.Stachyra
5.D.Ward
6.P.Swiderski
7.D.King
[Linked Image] [fotosik.pl] Lakeside Hammers [lakesidehammers.com]

1.A. Shields
2.J.Kylmakorpi
3.J.Davidson
4.K.Nieminen
5.L.Richardson
6.Phil Morris
7.S.Robson
8.Ch.Mills
[Linked Image] [fotosik.pl] Peterborough Panthers [peterboroughspeedway.net]

1.N.K. Iversen
2.K.Zabik
3.K.Bjerre
4.M.Korneliussen
5.A.Dryml
6.Lee Complin
7.Andrew Tully
8.Simon Lambert
[Linked Image] [fotosik.pl] Poole Pirates [poolespeedway.net]

1.Ch.Holder
2.B.Pedersen
3.J.Screen
4.J.Doyle
5.Carl Stonehewer
6.D.Davidsson
7.T.Piszcz
8.K.Legault
[Linked Image] [fotosik.pl] Swindon Robins [swindon-speedway.co.uk]

1.L.Adams
2.S.Stead
3.J.Pavlic
4.T.McGowan
5.T.Batchelor
6.K.Stojanowski
7.C.Gathercole
8.R.Fisher
9.R.Sweetman
[Linked Image] [fotosik.pl] Wolverhampton [wolverhampton-speedway.com]

1.P.Karlsson
2.F.Lindgren
3.A.Skornicki
4.Tai Woffinden
5.N.Klindt
6.Ch.Kerr
7.T.Proctor
8.H.Stichauer
9.Joe Haines

W sezonie 2009 mamy nowy system punktowania:

Gospodarz porazka - O pkt
Gospodarz remis - 1 pkt
Gospodarz win 1-6 pkt - 2 pkt
Gospodarz win 7 i wiecej - 3 pkt

Gosc porazka 7 i wiecej - 0 pkt
Gosc porazka 6 i mniej - 1 pkt
Gosc remis - 2 pkt
Gosc win 1- 6 pkt - 3 pkt
Gosc win 7 i wiecej - 4 pkt

TR po 4 biegach.
1 TR mozna stosowac od 10 pkt
2 TR od 12 pkt
Riders 1-7 min 3 starty
Tasma - zastepuje rezerwa lub ten sam rider 15 m back off
Rezerwa max 7 startow.

zatem czekamy na pierwszy mecz:)

Bonus: Unibet
Wcześniej stawiałem twardo na Swindon. I rzeczywiście 2,6 bet365 wydawało się opłacalne (aczkolwiek lekko poleciało). Na pewno lepiej wziąć to niż 2,35 z Tobetu.

Zmieniam jednak zdanie. Uważam, że Swindon owszem jest papierowym bankowym faworytem, ale Anglia charakteryzuje się jednak tym, iż obowiązują transfery w ciągu sezonu, zawodnicy często zmieniają priorytety, a sama liga z uwagi na wyjątkowo niski w tym sezonie poziom będzie dość nieprzewidywalna.

Dalej daje ok 65% szans na końcowy triumf Rudzikom, z uwagi na posiadanie najlepszego zawodnika ligi - Adamsa(radzę przejrzeć kursy na Grand Prix - 15,0 na tytuł IMŚ dla Adamsa to jest jakieś kuriozum i wielkie niedopatrzenie. W ogóle nie wiem jakim prawem niższe są kursy na Andersena niż na Adamsa, nie moja broszka. Ale każdy o zdrowym rozumie, te 15,0 powinien brać w ciemno za małą ilość jednostek!) oraz niską średnią Juricy, co pozwoliło na zbudowanie mocnego składu.

Proponuje jednak coś innego, pograć mistrzostwo Ippo 0,5/10 po kursach 30,0 z Tobetu lub 31,0 z Bet365. Według mnie to spore niedoszacowanie, bo drużyna z Foxhall ma świetny skład jak na tegoroczne realia. Drugi zawodnik ligi - Hampel, który w Anglii może robić furorę i wspomagający go, czyniący stałe postępy Świderski. Oprócz tego solidni zawodnicy jak King(zwłaszcza), Kroner oraz Lanham. Myślę jednak, że kluczowym punktem będą tu nowe nabytki, a zwłaszcza ten jeden. Co prawda i Stachyra może na Wyspach radzić sobie zaskakująco dobrze. To taki typ zawodnika. Zawsze lubił krótkie i techniczne tory, jak np w Toruniu. Często na drodze do dobrych rezultatów stał mu brak super szybkiego sprzętu, dysponuje świetnymi startami. Jak dla mnie, ten gość w Anglii pojedzie przyzwoicie. Warto pamiętać też o tym, iż w Ipswich jest lepszy klimat dla Polaków niż gdziekolwiek indziej w Anglii.

Ale myślę głównie o Darcy Wardzie, który jest nieprawdopodobnym talentem, prawdopodobnie największym z tych, które się jeszcze nie objawiły. Mimo młodego wieku jego technika jest naprawdę świetna, ma za sobą całą rzeszę ludzi, którzy w niego wierzą i będą pracowali na jego sukces. Świetna postawa zimą w zawodach w Australii, to może być strzał w 10 i objawienie ligi.

A warto zauważyć, że w ubiegłym roku dużo słabsze moim zdaniem Ipswich w dużo mocniejszej lidze zajęło przyzwoite 4 miejsce. Zatem, czy kursy rzędu 30/31 na zwycięstwo to nie jest przesada ?

Podejrzewam, że niw wszyscy wierzą w powtórkę tak znakomitego roku w wykonaniu Świderskiego oraz w nowe nabytki. Mogą się na tym mocno przejechać.

Polecam także 0,25/10 crazy dubel Adams IMŚ + Ippo laugh

Last edited by buszmen; 09/03/2009 21:23.
a.k.a. "_Elbisi_"
a.k.a. "_Elbisi_"
Buszmen moglbys cos wiecej napisac o tym buku. Nie slyszalem o nim wyglada indentycznie jak nordic.
fajny zakladzik na 1 lige tam sie znajduje tarnow za 1.4 wedlug mnie to i tak spory value.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by _Elbisi_
Buszmen moglbys cos wiecej napisac o tym buku. Nie slyszalem o nim wyglada indentycznie jak nordic.
fajny zakladzik na 1 lige tam sie znajduje tarnow za 1.4 wedlug mnie to i tak spory value.
to polska wersja Nordicbeta
Tarnow pewnie wygra 1 lige ale dawac kurs 1.4 i czekac 7 miesiecy to wg.mnie nieoplacalne smile

a.k.a. "_Elbisi_"
a.k.a. "_Elbisi_"
Oplacalne to moze i bedzie za 7 miesiecy. To raczej zaklad dla tych ktorych zamrozenie gotowki nie stanowi problemu. Ja niestety taka niedysponuje smile

M
addict
addict
M Offline
Dzisiaj rozpoczął się sezon na Wyspach Brytyjskich. W związku z tym mam pytanie do znawców angielskiego żużla: Proszę napiszcie króciutko o systenie rozgrywek. Interesuje mnie co to jest "Tarcza Elite League" ,"Elite League Knock Out Cup" , "Premier Trophy"( 2 liga?). Pozdrawiam

M
addict
addict
M Offline
Dzisiaj pierwszy mecz o Tarczę Elite Leage, w którym Eastbourne Eagles podejmuje Poole Pirates. Mecz rozpoczął się o 16.30.
BWIN chyba jako jedyna wystawił pierwszy kurs w tym sezonie na mecz ( 1,33 na 1 ). Czy ktoś orientuje się czy jaiś inny buk wystawiał jakieś kursy?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Odnosnie dzisiejszego meczu to nie orientuje sie czy jakis inny buk wystawil oferte procz bwin.Jednak na turniej indywidualny w Swindon kursy dal bet365 a na mecze sparingowe oferte mial Tobet (w tym rowniez na zawodnikow H2H)

M
addict
addict
M Offline
O to ciekawe nie wiedziałem. Dzięki

M
veteran
veteran
M Offline
Rewanz w dwumeczu o Tarczę Elite League

Poole Pirates
9 Bjarne Pedersen
10 Jason Doyle- Z/Z
11 Joe Screen
12 Daniel Davidsson
13 Chris Holder
14 Glenn Phillips
15 Carl Stonehewer
16 brak zawodnika

Eastbourne Eagles
1 Davey Watt
2 Cameron Woodward
3 Lewis Bridger
4 Lukas Dryml
5 David Norris
6 Ricky Kling
7 Simon Gustafsson
8 brak zawodnika

Czas na rozgrzewke przed zawodami ligowymi. Orly dzis bronia na wyjezdzie 8-punktowej przewagi z niedzielnego meczu. Zadanie to bedzie trudne do wykonania. W szeregach Piratow sa 2 bardzo silne punkty B.Pedersen i C.Holder z ktorymi powalczyc moze w zasdzie tylko D.Watt. Co prawda Watt zna tor Piratow bo jedzil w teame z Pool w poprzednich latach ale wydaje mi sie ze moze urwie tylko z jeden punkt asom Piratow. Tak wiec Holder i Pedersen powinni zdobyc razem 28 pkt. Trzeci lider Screen pojedzie zapewne 5 razy w tym raz jako z/z i powinien przywiezc 11pkt. Ma on dosc latwy uklad biegow raz pojedzie tylko Wattem, a z reszta rywali nie powinien przegrac wiecej niz 3 razy. Liderzy wiec powinni zgromadzic 39 pkt. 5 pkt. powinien dorzucic D.Davidsson. W 14biegu co najmniej po 1 pkt na koledze w zespole a potem musi wygrac co najmniej 4 pojedynki z 8 jakie stoczy z rywalami(zakladam ze przegra dwukrotnie z Wttem). Forma Szweda pozwala oczekiwac nawet wiekszej zdobyczy niz te 5 pkt. No i na koncu zostal Stonehewer. Zawodnik ten w pierwszym meczu w 7 biegach nie zdobyl zadnego pkt. We wczesniej rozegranym w Pool turnieju B.Pedersena pokonal tylko Larsena i K.Legout. Mozna powiedzie dramat na poczatku sezonu. Dzis pojedzie zapewne 7 razy w tym 4 potyczki z Gustafssonem i 3 z Klingiem. Mysle ze 4 razy przyjedzie przed przeciwnikiem a w 2 biegu przyjedzie przed partnerem z pary i zaliczy lacznie 5 pkt. Wyszlo razem 49 pkt dla gospodarzy i to chyba minimum jakie dzis zdobeda Piraci. Watt raczej nie bedzie mial wsparcia wsrod kolegow. Bridger i Woodword nie sa jeszcze zawodnikami mogacymi wziasc ciezar walki na swoje walki. natomiast Norris i dryml to zagadka ale nie ma co oczekiwac chyba zbyt duzo od nich oprocz walki z Davidssonem, czy Stonehewerem. Kling dzis raczej bez pkt. Jedynie zaskoczyc moze postawa Gustafssona ale nie na tyle aby zagrozic zwyciestwu Piratow.

Poole -8 vs Eastbourne zaklad-1 kurs-2.25 stawka-6/10

M
veteran
veteran
M Offline
Wczoraj dramatyczny falstart w moim wykonaniu jak i Piratow. Forme trzeba szlifowac w dzisiejszych meczach o Puchar Ligi.
SWINDON-WOLVERHAMPTON
Faworyt jeden-gospodarze ale kurs marniutki. W gre wchodzi jeszcze handi -13. Jesli liderzy Wilkow Lindgren i Karlsson sa w stanie zdobyc tyle pkt co Adams i Stead razem to juz para Pavlic- Batchelor powinna byc nieco lepsza od Skory i Woffindena. Natomiast pozostali zawodnicy to juz ogromna przewaga gospodarzy Klindt, Stichauer czy Kerr nie powinni zdobyc na rywalach wiecej jak 4 pkt. tak wiec -13 dla Swindon oraz Pavlic-2 lepszy od Woffindena.
Peterborough-Coventry
Tu proponuje troche pod prad typ na Coventry +6. Coventry poza 6 i 7 ma ciekawy skald i kazdy z zawodnikow moze dobrze zapunktowac. U gospodarzy mysle ze moga byc 2 dziury Bach i Complin. Nadrobi cos napewno Vissing ktory wydaje sie byc w formie. Jednak jesli Sitera i Frompton dorzuca jakies pkt do dorobku druzyny to mecz moze byc na styku a po cichu licze na wygrana gosci.

M
veteran
veteran
M Offline
The Lakeside Hammers - Eastbourne Eagles
Orly podbudowane zdobyciem Tarczy pojada w meczu na torze Mlotow. Jako faworyt wskazywani sa zdecydowani gospodarze. Ja jadnak proponuje handi na Orly +9. Za gospodarzami przemawia wyrownany skald poza nr 6 i 7. Natomiast plus dla gosci to w/w wygrana z Piratami, wyborna forma Bridgera, skuteczna jazda Gustafssona i znajomosc toru przez Klinga ktory reprezentowal jeszcze rok temu barwy Mlotow. Wlasnie postawa tych 2 oststnich zawodnikow bedzie niezwykle wazna. Wg mnie to wlasnie oni powinni trzymac wynik dla gosci bo ich glowni rywale Mear i Robson wydaja sie byc slabsi. Ciekawi mnie postawa Neminena. Jesli on zawiedzie a bardzo na niego gospodarze bardzo licza to Mloty nie wygraja za wysoko. W dodatku linia 9 pkt jest na granicy stosowania jokerow i tu sa szanse dla gosci na utrzymanie wyniku w garnicach 6 pkt. A wiec handi +9 na Orly po kursie 2.05 a na dodatek para Kylemakorpi- Bridger typ 2 kurs 2.25 ( Fin w parze z Richardssonem to powinno dac przewage Bridgerowi)

H
stranger
stranger
H Offline
Nareszcie się zaczęło:)
Początek sezonu więc typ na wyczucie podparty tegorocznymi występami zawodników na brytyjskich torach, osobiście zagrałem H2H w meczu Coventry Bees - Peterborough Panters bet 365 wystawił parę:
Oliver Allen -1 - Mads Cornelliusen +1

początek sezonu zdecydowanie dla Duna we wczorajszym meczu bilans +4 dla Madsa, powiecie że jechał na własnych śmieciach ale w sparingu z niespecjalnie jadącą drużyną Wolverhampton Olly zdobyl zaledwie 5 pkt. kiedy w test meczu ze zdecydowanie bardziej wymagajacym w moim mniemaniu rywalem (reprezentacja Danii)Mads wykrecił 12 oczek...początek sezonu zdecydowanie dla Madsa a handi +1 po kursie 2,45 zdecydowanie do gry...POZDRAWIAM!!!

Myślę, że lepiej ten Korneliussen niż Bridger, który całkowicie do mnie nie przemawia. Na trudnym torze w Likeside naprawdę niełatwo o zdobycze punktowe i ten super występ z Poole szybko może zostać zweryfikowany. Ja na razie do tej Anglii ostrożnie, dziś jedna pozycja:

Schlein over 9,5 @1,75 3/10 - bardzo dobra forma na początku roku, 11 na wyjeździe: u siebie mnie nie będzie.

K
member
member
K Offline
Witam wszystkich w sezonie 2009. Dzis proponuje under Watta 11,5. Watt mocno przeziebiony i z pewnoscia choroba odbije sie na jego dyspozycji. ( tobet)

Jak piraci tacy kiepscy to dzis 2 na Swindon? Jak by jakis fachowiec mógł mnie poprzeć (lub skontrować)byłbym wdzięczny. smile

F
enthusiast
enthusiast
F Offline
lepsze armaty posiada Swindon: znakomicie spisujący się od poczatku sezonu kangur Adams. Do tego dochodzi robiący coraz większe postępy Jurica. W lidze angielskiej nie zawodzi Batchelor. Dodac do tego dobrą drugą linię w postaci MaGowan'a i Steadiego cieżko znalezc słabe punkty w drużynie gości.
W drużynie gospodarzy silnym punktem powinni być: Holder i przeciętnie spisujący się w meczach sparingowych Bjarne. Sądzę, że to za mało na rudziki ze Swindon. Jakiś buk wystawił ten mecz?

K
member
member
K Offline
na pewno ktos wystawi. Osobiscie sam polecam Swindon, w szczegolnosci z handi, o ile takie bedzie.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Sbet wystawil kursy.Co do meczu w Poole to uwazam ze bedzie bardzo zaciety , wyrownany mecz i nie stawiam gospodarzy na straconej pozycji! Bowiem B.Pedersen, Screen , Holder mysle ze dzisiaj zdobeda w granicach 33-36 pkt.Jesli Davidsson , Hall,Piszcz dorzuca 13 oczek to ....a mysle ze sa w stanie tego dokonac.Owszem na papierze i w pierwszych meczach goscie jechali b. dobrze , ale byly to mecze u siebie , rywale slabo tam ( w Swindon) pojechali, wiec o pkt. np.Fisherowi i s-ce bylo latwiej.Goscie procz Adamsa, to dosc mloda druzyna i moga miec rewelacyjne biegi , ale tez ponizej swego poziomu.Szanse wiec oceniam na 50/50 a jesli bedzie gdzies wiekszy hc na gospodarzy to moze sie odwaze.

K
member
member
K Offline
Po Piszczu, akurat jakichkolwiek rewelacji bym sie dzisiaj nie spodziewal

Strona 1 z 25 1 2 3 24 25

Moderatorzy  Green Arrow, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, $-man, Lukasz111, latajaca_holenderka, Szuman, alfa, poozon, Jajo, forty), 2,774 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,890
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025