|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
PLNow daja tyle jaki jest kurs, robia normalne przewalutowanie  a pałndsów tyle ile masz zwrotu lepiej stracić dajmy na to te 100 zł czy ile jak masz tak z 4,5 koła załatwisz to szybciej a nie będziesz czekał tygodniami a i kurs może spaść w dół i lipa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No ja doskonale zdaje sobie z tego sprawe. ale wolalbym mimo wszystko paundsy niz PLNy. problem jesszcze w tym, ze nie mam zadnego takiego biura u siebie w miescie, a wlublinie tez nie wiem czy takie znajde. Jest niby jakis oddzial POLTAXu ale czy da sie to przez ten oddzial zalatwic to chyba bede musial skiknac i zapytac.
ps. ktos cos zalatwial przez poltax ? pozdr
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiem że to jest dział dotyczący Anglii, jednakże nie ma działu o Iralndii chyba więc zadam swoje pytanie tutaj. Kilka dni temu ktoś mi powiedział że niby słyszął w tv lub gdzieś czytał, że Irlandia myśli nad ogłoszeniem bankructwa coś w stylu Islandii. Według mnie to jakieś głupoty ktoś wymyśla, ale chciałbym się upewnić. Wie ktoś coś na ten temat może, jakieś linki do artukułów itp,itd. Dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Wiem że to jest dział dotyczący Anglii, jednakże nie ma działu o Iralndii chyba więc zadam swoje pytanie tutaj. Kilka dni temu ktoś mi powiedział że niby słyszął w tv lub gdzieś czytał, że Irlandia myśli nad ogłoszeniem bankructwa coś w stylu Islandii. Według mnie to jakieś głupoty ktoś wymyśla, ale chciałbym się upewnić. Wie ktoś coś na ten temat może, jakieś linki do artukułów itp,itd. Dzięki za pomoc. No dokładnie, ten ktoś ma rację. Iralndia ma bankrutowaćrazem ze Stanami i Chinami. Trzeba więc czmychać bo tylko stringi się ostaną. Pzdr.
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
Panowie jak zrealizowac czek z zwrotem podatku z UK ? Bylem dzisiaj w banku powiedziala mi gosciowa ze to moze trwac do 12 tygodni bo oni to wysylaja do UK spowrotem itd itp. Troche dlugo i troche nie na reke. Moze ktos jakos inaczej to zalatwial ? pozdro lepiej pojechać i w UK zrealizować  przelew natychmiastowy a w PL mają zielone pojęcie w bankach o UK  sam doskonale o tym wiem
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
no czarna magia co sie dzieje z ta nasza zlotowka zastój z pracą i waluty skaczą a od marca będzie złoty rósł 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no czarna magia co sie dzieje z ta nasza zlotowka zastój z pracą i waluty skaczą a od marca będzie złoty rósł  jak Uk wyjdzie z kryzysu to funt bedzie po 6,50 albo i 7 
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
no czarna magia co sie dzieje z ta nasza zlotowka zastój z pracą i waluty skaczą a od marca będzie złoty rósł  jak Uk wyjdzie z kryzysu to funt bedzie po 6,50 albo i 7  zobaczymy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak tylko dostane zwrot podatku to funt na pewno pojdzie w gore... ;]
|
|
|
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
lelu i ta cala procedura trwała związana ze zwrotem podatku korespondując z Polski??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hmm od pierwszych dni pazdziernika do 6 lutego (tudziez koncowka lutego jesliliczyc czas dostarczenia czeku). Trzeba wspomniec ze w miedyzczasie dostalem jeszcze jeden formularz od nich i ktory odeslalem co znacznie wydluzylo caly zabieg  No i nie wiem czy pierwszy list wyslalem najszybsza forma wysylki czy czyms innym  pozdro
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
i tutaj moje pytanie zamieszcze. potrzebuje zalatwic bilet na mecz premiership w londynie. jest ktos w stanie mi pomoc??
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Ja chętnie bym Ci pomógł czubek, ale niestety jestem teraz w Polsce, później do Metz, a do Londynu z powrotem dopiero w maju.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
chodzi mi o te mecze: 2009-04-04 Fulham-Liverpool FC 2009-05-09 West Ham-Liverpool FC
z chcecia juz bym sie wybral na meczyk w kwietniu na Craven Cottage. planuje to od jakiegos czasu i znajoma miala sie zajac zalatwieniem biletow, ale jakos sie wszystko odwlekalo a termin zbliza sie nieublaganie. wydaje mi sie ze najtansza opcja bedzie zobaczenie LFC w londynie. bilet lotniczy nawet teraz moge kupic za okolo 500 zlociszy, pozostaje tylko kwestia wejsciowki (a na te 2 kluby wydaje mi sie ze bedzie najtaniej, a zreszta w rozgrywkach premiership juz wiecej lfc nie przyjedzie do londynu w tym sezonie). szewa w innym temacie wkleil stronke gdzie mozna wykupic wycieczke do anglii na mecz. jednak wolalbym na wlasna reke, i jestem w stanie zmiescic sie w 1k wydatkow. moze ktos kiedys juz mial taka wycieczke dwudniowa??
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
lellu jaki dostałeś formularz od nich do wypełnienia ??
mi już 2 listy przysłali z codem tax
ja chcę czek,od 21 lipca sie rozliczam i lipa do dziś,3 listy i tyle do dziś...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"(...) dzisiaj dostalem list zwrotny z prosba o uzupelnienie p86 i sie wlasnie nad tym glowie"
chyba to, ale nie jestem pewien
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
czubek na takie mecze to raczej latwo nie bedzie, jak bylem na meczu arsenalu z fulham to prawie pelny stadion, a rywale zalatywali leszczem, wiec na liverpool to ciezka sprawa.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
2-3 tygodnie przed meczem spokojnie dostanie bilet Experto.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja odnosnie zwrotu podatku z Uk.
Znacie jakas firme, ktora ma niewielka minimalna oplate za zwrot podatku? Bo pracowalem ledwo 3 miesiace, podatku do odzyskania mam 230f, wlasciwie przy oplatach 10% wyszlo by w miare ok, ale w firmach zazwyczaj sa min. oplaty znalazlem za 60f, i 40f moze gdzies sa mniejsze oplaty minimalne?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zawsze mozesz sprobwac odzyskac sam 
|
|