|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zgadza sie jestes sternikiem tego okretu ELDO i bez Ciebie mozemy zatonac 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Co myślicie o kupnie akcji Orlenu? PKN załapał ładny dołek i myśle, że jest to dobra okazja, by nabyć te papiery po niskiej cenie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
prawda jest tak Eldo co by nie mówić jesteś główną osobą w tym temacie. Ja dopiero od pewnego czasu zacząłem coś tam pisać ale też nie mam czasu na codzinenne przesiadywanie tutaj więc sam tego wózka nie poprowadzę Oczywiście jest Mura i kilku innych użytkowników ale oni wypowiadają się rzadko i również nie poprowadzą tego tematu równie dobrze jak ty. Fajnie byłoby gdybyś został gdyż powiedzmy sobie szczerze gdy Ciebie nie będzie ja również przestanę pisać ponieważ nie będę miał z kim wymieniać swoich poglądów.  Zastanów się nad swoją decyzją rozumiem czas który zajmuję na pisanie czegoś sensownego ale myślę że i ty z tego naszego tematu korzystasz i gdy będziesz na nim wyjdzie ci to tylko na dobre  Pozdrawiam, gool11
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja rowniez sie podlaczam pod petycje do Eldo o pozostanie na forum. Glownie dzieki Tobie ten temat odzyl. Ja sam sie w nim nie udzielam, ale codziennie czytam z ciekawoscia. Oczywiscie zycie prywatne jest wazniejsze, ale jesli uda sie to jakos pogodzic to byloby to na pewno z pozytkiem dla tego tematu na forum. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ELDO nie odchodź! dzięki Twojej osobie zacząłem grać na giełdzie...zaczęło się od czytania tego tematu kilka miesięcy temu, głównie o walutach, ale powoli dochodziła i giełda...otworzyłem konto i gram. Gram dzięki takim osobom jak Ty, Mura i kilku innym, ale to Ty, Twoje codzienne komentarze zadecydowały, że w to wszedłem. Mam nadzieję, że razem dojedziemy na szczyty hossy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
eldo ja nie gram, po prostu lubie czytac ciekawe rzeczy i ten temat tez obserwuje, mimo ze z pogladami nie zawsza nam po drodze, to przeciez nie o to chodzi :), pisz rzadziej, ale pisz 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Nie wypada mi po prostu odchodzic stąd , zostaje  , moja piekniejsza połowa to tez zrozumiala w k0ońcu  POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ELDORADO - super,że zostajesz ! Ale masz twardy orzech do zgryzienia.Na WIG20 jest formacja podwójnego szczytu,a dokładnie,to klasyczne "uszy kota".No i wszyscy jesteśmy ciekawi Twojej opinii na ten temat  Pozdrówka./Jaja/
|
|
|
|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
http://waluty.onet.pl/1954653,wiadomosci.html
robi sie ciekawie...
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
@jaja no jest to możliwe , czyli czeka nas około 50% zniżka ostatnich wzroztów ,a potem ponowny wzrost do ponad 1900 lub nawet jescze wyzej , a wiec nie klasycznie jak wynika z formacji podwójnego szczytu gdzie wzrosty po korekcie doprowadzają kurs w okolice poprzedniego maksimum lokalnego, no a potem zwała pod Grunwald co najmniej . Zresztą piszę juz o tym od jakiegos czasu , w czerwcu uciekam z giełdy i wracam gdzies wczesnojesienią @podobnie bedzie ze złotym zwałka na giełdzie + nowelizaja budzetu w czerwcu gdzie wyjdzie dziura alla bauc doprowadzi to do zmiamy trendu (?) na złotym i testownie jego nowych minimum Scenariusz bardziej optymistyczny , korekta sie skończy w tym tygodniu i juz w drugiej połowie tego tygodnia bedziemy testowali 1900 z jazdą na 2200- 2300 na wigu , dalej scenariusz pododobny tylko ,że zjazd będzie o wiele dotkliwszy niż przy pierwszym wariancie . Intuicja mi podpowiada ,że tak właśnie będzie  i że wzrosty zobaczymy moze nawet jeszcze dzisiaj . Póki co szukam nowych spółek do spekulacyjnych zarobkow i podoba mi się Hurtimex jaja popatrz na jego wykres  POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zwracam Wam uwagę na kgh moim zdaniem papiery te będą znizkowac w najblizszym czasie : - rezygnacja z dywidendy - żądania płacowe - korekta ostatnich wzrostów cen miedzi - "uszy kota"
będzie to dobra okazja do zakupów , ale nie dzisiaj mysle , Jesli sprawdzi sie scenariusz tych koci uszów to czekamy na kurs ponizej 40 , jesli ten do którego ja się przychylam to na kurs ponizej 50 Nie ma lepszej fundamentalnie spólki na gpw od kghm
Przegladam sobie teraz futy spadamy dalej dzisiaj
POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
No i kgh nie chce się kupić a Hutminex  juz zielono , ale sytuacja jest zmienna i nierozstrzygnieta POZDRO ELDO
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Co myślicie o kupnie papierów Orlenu, ostatnio spółka zaliczyła ładny dołek i może jest właśnie okazja na nabycie akcji po niskiej cenie. To samo tyczy sie PKOBP
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Co myślicie o kupnie papierów Orlenu, ostatnio spółka zaliczyła ładny dołek i może jest właśnie okazja na nabycie akcji po niskiej cenie. To samo tyczy sie PKOBP Obie spółki są ciekawe i silnie findamentalnie choć orlen jest trochę "zarażony" inwestycjami na Ukrainie , ja siedze na pkobp , którą kupiłem fundamentalnie jak stała po 19,25 i ją nie ruszam , niestety teraz na niej mozliwy dalszy zjazd na 24,50 , a jesli bedziemy mieli efekt tych kocich uszów zjazd na 21-22 , orlen podobnie ,dalszy zjazd na 23,50 tam silny opor wiec dlatego teraz bym sie wstrzymałbym się z zakupami przynajmniej do jutra a najlepiej do czasu wyklarowania sie sytuacji . No i mamy ciąg dalszy korektey, kgh spada 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Korekta korektą , ale na giełdzie można zarobić również wtedy Hurtminex +14,29% 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Ale kosmos Hutminex +20 % , ech za mało tego kupiłem ,- pazerność 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak jak się spodziewałem Midas już zaczyna lecieć spadł poniżej mojej linii 10zł ja dziękuję i sprzedaje  Być może wejdę w niego jeszcze raz jak cena poleci solidnie w dół. Teraz warto poszukać czegoś innego.
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
ppwk wyglada dobrze  ogolnie jednak jest nienajlepiej ratują mnie takie wynalazki jak ostatnio skotan a teraz na hurtomex , ale pojawił sie tył na dudzie i spadek zysków na bankach Trzeba spojrzec na to szerzej wszystko wskazuje na silną dzisiaj korekte w Stanach , dolar przebił 1,30 w parze z euro , co żle wrózy złotemy i gpw rowniez. Kluczem są wyniki kwartalne , jesli będą dobre korekta się skonczy , jesli złe no to mamy po kocich uszach
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Hurtimex +31,43 
|
|