to nie problem, odpalasz mecz i juz masz powod do picia. kupujesz 7 piwek siadasz na kanapie i jedziesz - piwka samemu to nic zlego. A jak nie masz z kim pic wodki, to ja zawsze chetny zeby pic przez kamerke na skype, tez nie mam z kim ostatnio bo siedze w dojczach
Wypowiedzi, co niektórych, tu i ówdzie, a zwłaszcza, już nie zielonej świętej krowy uważającej się na największego mędrca na forum, mogącego wyśmiewać i zbluzgać wszystkich i wszystko ... Kres tego forum jest blisko
Hmm poniosla mnie wczoraj fantazja, naobstawialem glupich typow... przegralem 5x wiecej niz wygralem. A mozna bylo obstawic za ta kase ten jeden ktory siadl echh trzezwy umysl..
jako, ze mialem sie nie udzielac w pewnym temacie to tutaj sobie napisze chodzi o temat zwiazany z progresja. Moze ja jestem jakis inny.. ale czy ktos kaze zagladac do tematu ? ktos kaze typowac wg autora? ktos kaze przejmowac sie 'abonamentem' ? Co was to obchodzi ile ludzi zainwestuje w jego system ? ich kasa - ich zysk/strata. Jak ktos chce to prosze bardzo
Taka mentalnosc chyba, ze trzeba sie wszystkiego czepic, wszystko jest zle. 'so polish!' ;]
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) podniosła 29 kwietnia stopień zagrożenia pandemią grypy z 4 na 5, czyli prawie najwyższy.
(... bla bla... )
Chan oceniła, że pandemia jest nieuchronna, a zagrożona nią jest cała ludzkość. Zapewniła równocześnie, że świat jest obecnie lepiej niż kiedykolwiek w historii przygotowany na pandemię grypy.
Zaapelowała do koncernów farmaceutycznych o nasilenie produkcji leków przeciwwirusowych. (interia)
--
Wkurza mnie ta psychoza strachu jaką sieją media. Kilkaset osób na setki milionów zachorowało kilka tysięcy kilometrów od nas, a tu sieją grozę jakbyśmy zbierali żniwo po wojnie atomowej.
Kur... przecież na zwykłą grypę choruje o wiele więcej ludzi, ta różni się tylko tym, że powoduje niebezpieczne powikłania. Na drogach ginie o wiele więcej ludzi, z głodu pada jeszcze więcej, ale o tym pies z kulawą nogą nie wspomni.
I jeszcze komentarz spod artykułu:
Na początku było globalne ocieplenie, aby wyciągnąć od ludzi kasę na ratowanie ziemi, potem kryzys aby prać brudne pieniądze przez banki. Teraz epidemia grypy aby wesprzeć przemysł farmaceutyczny i oczywiście media które dawno nie cieszyły się taką oglądalnością. Ciekawe co jeszcze wymyślą bo ja ani globalnego ocieplenia nie odczuwam, kryzysu nie widzę a i zdrowy jestem jak koń.
Nic dodać nic ująć.
Niech sobie podwyższają stany gotowości, niech sobie wzmagają czujność na lotniskach, niech sobie produkują pierdyliony leków (które i tak niewiele pomogą bo medycyna nie zna skutecznego leku na ŻADNEGO wirusa). Tylko kur.. niech przestaną srać paniką na lewo i prawo.
Bzyku już nas chcieli załatwić ptasią grypą i nie dało rady Popatrz ilu ludzi rocznie umiera na normalną grypę i powikłania - jakoś nikt paniki z tego powodu nie robi.
Ale póki to się sprzedaję to będzie warto o tym pisać i że tak się wyrażę "straszyć" Za parę tygodni już żadne wiadomości nie będą się zaczynać od newsów na ten temat
W 1976 też była Świńska Grypa w USA - Po śmierci JEDNEJ osoby wprowadzono program szczepień podczas którego zmarło 30 (lub więcej) osób od efektów ubocznych szczepionki. Zaszczepiono tylko 20% ludności czyli 40 miliony amerykanów. Jakoś tym pozostałym 80% nic się nie stało.