Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mam pytanie do osób mieszkających/studiujących/pracujących w Krakowie....

....mianowicie, wybieram się z dziewczyną na weekend majowy do Krakowa i chciałbym wiedzieć co warto zwiedzić, zobaczyć a na co lepiej nie marnować czasu. A czasu nie będzie za wiele bo tylko 3 dni. Ja osobiście parę razy byłem w Krakowie, lecz raczej dawno (podstawówka, liceum i wycieczki szkolne), ostatnio tylko w ramach delegacji, a wtedy wiadomo zwiedza się głównie firmy i hotele wink Natomiast moja lepsza połówka nie była w Krakowie nigdy i chciałbym Jej pokazać najładniejsze miejsca i najciekawsze rzeczy...

Na pierwszy dzień idzie kopalnia w Wieliczce, natomiast reszta czasu jest niezagospodarowana. Tak więc mam nadzieje że ktoś pomoże smile

Bonus: Unibet
J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
zoo w Krakowie jest pieknie utrzymane, mozna tez zaliczyc swietnie oswietlony kopiec Kosciuszki noca smile obie wycieczki mozna polaczyc bo wszystko w Lasku Wolskim sie znajduje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki za pomysł, a można tam wejść o każdej porze ? Nawet późnym wieczorem ?

Ponad to chciałbym wiedzieć co warto zobaczyć na Zamku Królewskim na Wawelu. Z tego co widzę na stronie jest tam kilka ekspozycji ( Reprezentacyjne Komnaty Królewskie, Wnętrza Katedry, Prywatne Apartamenty Królewskie, Groby Królewskie, Skarbiec Koronny i Zbrojownia, Dzwon Zygmunt, Wystawa Sztuka Wschodu) i teraz czy warto szczególnie którąś zobaczyć ?

Poza tym może na Starym Mieście jest jeszcze coś ciekawego ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
co do Kopalni w Wieliczce , pracowalem tam spory kawalek czasu , od razu mowie WEEKEND MAJOWY to mniej wiecej 7-8 tys ludzi dziennie , kolejki na stanie ok 2 - 2,5 godz bo przepustowosc ludzi nie jest jak w muzeum , na dole nie moze znajdowac sie wiecej niz dana liczba osob , przez 1 szyb jest to bardzo ograniczone , jak sie tam wybierasz wczesnie rano bo stracisz ponad pol dnia na bezsensowne stanie i czekanie

zwiedzanie ZOO jest do 19.00 z tym, że kasy otwarte są do 18.00.
warto iść żeby własnie po lasku wolskim pospacerowac i uderzyc wlasnie na wspomniany kopiec , autobus linii 134 dojezdza do ZOO ( spod Cracovii i tam kawaleczek spacerkiem )

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by jerome
zoo w Krakowie jest pieknie utrzymane, mozna tez zaliczyc swietnie oswietlony kopiec Kosciuszki noca smile obie wycieczki mozna polaczyc bo wszystko w Lasku Wolskim sie znajduje

To nazwa na cześć Jarka Kaczyńskiego ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czyli do Wieliczki to najlepiej na 8 rano ? Stanie pół dnia w kolejce nie uśmiecha mi się...

A tak zupełnie z innej beczki - gdzie najlepiej się zabawić wieczorem ? Jakiś fajny klub z dobrą muzyką klubową i r&b ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
zdecydowanie 8-9 rano , nie dosc ze komfortowe zwiedzanie , a nie przepchanie turystow na szybkosci to zaoszczedzenie ogromnej ilosci czasu
a na wieczor okolice Rynku lub Kazimierz i szukaj czego dusza zapragnie

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
co do zabawy to wystarczy ze przejdziesz sie rynkiem tak ok 22 i wejdziesz do kilku knajp napewno cos znajdziesz w swoim stylu smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A może ktoś poda jakiś konkretny namiar na fajny klub z dobrą muzyką. Wolałbym nie płacić za wejście do lokalu gdzie się okaże po wejściu że sala jest w połowie pusta a dj nie słyszy na jedno ucho wink

Luc Nilis
Luc Nilis
apropo weekendu, jakby ktos był z ekipy ze szczyrku to dajcie znac wink pzdr

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, $-man, Sensei, wHiTe_StAr, ANZELMO, burbon), 3,508 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,306
Posty5,840,605
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026