Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 38 z 57 1 2 36 37 38 39 40 56 57
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
czyżby to nie koniec mini-hossy?
na to wygląda. istotne poziomy w usraelu nietknięte.

rivex Twoje eski jak najbardziej, ale jeszcze nie teraz. sam zamierzam ubrać się w szorty ale wciąż czekam na okazję smile

rzeczywiscie spółki paliwowe u nas moga być dobrym strzałem, stawiałbym bardziej na lotos

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/madoff/view/

-Jest stara chińska opowieść o trzech ślepcach, którzy wędrowali
i na swej drodze napotkali słonia.

Nie wiedzieli co to jest, więc zaczęli go dotykać. Jeden
chwycił słonia za trąbę i mówi: 'Słuchajcie, ten słoń to wielka
rura'. Drugi w tym czasie złapał słonia za ogon i woła: 'Słoń
to taka gruba lina'. Trzeci, który właśnie trzymał słonia za
nogę, bardzo się zdziwił słysząc, co mówią pozostali i
krzyknął: 'Przecież to wielka kolumna'.
Skończyło się w ten sposób, że się pokłócili, a może nawet
pobili.

hossa czy bessa? laugh

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Ja smile jestem zapakowany w Orlen , wszystko co złe ma już chyba za sobą , a potencjał olbrzymi smile
Co będzie ? stawiam na kolejna probe przebicia styczniowych szczytów w tym tygodniu , jednak myśle ze nie przebijemy tego z AT wynika to wyrażnie ,odbijemy sie i potem zjazd gdzies do połowy lipca do 1600 na wigu , i dopiero wtedy mozna bedzie realnie myslec o jezzdzie do o tych 2500-2700 na wigu
poki co polecam opcje na własny użytek z jednej strony paliwo , a z drugiej dolar jednak , ja jestem teraz tak własnie ubrany

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
ropa prawie dotarła do oporu na 60 dolców ,ale odbiła sie od niego jak od ściany , pociągnęła SAP na znowu ponizej 900 pkt , ale walka trwa , pasjonująca smile

Joker
Joker
wygląda to teraz wspaniale pod dalszą jazdę up, jutrzejsze ranne futy zadecydują czy rozszerze swój portfel , orlen juz mam smile lotos sie od razu nasuwa jak rowniez i skotan i któryś z bankow tym razem mysle o bre ze spekuli o bzz

POZDRO
ELDO

N
member
member
N Offline
Jak myślicie, warto teraz ładować się w giełdę, czy jeszcze odczekać? Bo tak na zdrowy rozum nie właściwych fundamentów, by wzrosty potrwały w jakimś dłuższym okresie, tym bardziej że w czerwcu czeka nas nowelizacja budżetu.

Joker
Joker
Originally Posted by Naki
Jak myślicie, warto teraz ładować się w giełdę, czy jeszcze odczekać? Bo tak na zdrowy rozum nie właściwych fundamentów, by wzrosty potrwały w jakimś dłuższym okresie, tym bardziej że w czerwcu czeka nas nowelizacja budżetu.

widzisz tak prawie kazdy grał , prawie kazdy czekał na tą korektę , ona będzie spoko smile ale jeszcze nie teraz i tak grali tylko nieliczni i teraz spijają nektar , zbyt długo siedze w tym biznesie zeby wyczyścić swoj portfel do konca , ubrałem się w dolara ,ale zostawilem sobie orlen tak dla bezpieki , bo a nuż w tej swojej łepetynie nie mam racji , reszta poszła w sell teraz załuję to sell bo tam było i ingbsk i lotos , ale mam wolny cash i czuję i nie tylko czuje wink ze w tym tygodniu urosniemy jeszcze te pare procent , odpowiadam Ci więc warto smile

N
member
member
N Offline
Jak uważasz przyjdzie głębsza korekta, która zepchnie nas do b. niskiego poziomu? Czy raczej rozpoczyna się(albo już się zaczęła) hossa? Z drugiej strony, patrząc naprzód, wydaje się że nowela budżetu(cholera wie jak bardzo będzie źle) może nieco napsuć, chociaż informacje o tym już napływają, a giełda w jakiś choćby najmniejszy sposób nie reaguje...

Joker
Joker
Originally Posted by Naki
Jak uważasz przyjdzie głębsza korekta, która zepchnie nas do b. niskiego poziomu? Czy raczej rozpoczyna się(albo już się zaczęła) hossa? Z drugiej strony, patrząc naprzód, wydaje się że nowela budżetu(cholera wie jak bardzo będzie źle) może nieco napsuć, chociaż informacje o tym już napływają, a giełda w jakiś choćby najmniejszy sposób nie reaguje...

Według mojej wiedzy i wiedzy na przykład Wojtka Białka przyjdzie korekta , która nas zepchnie do poziomu 1600 na wigu , ale Wojtek kresli swoje wykresiki i ja wraz z nim bardzo podobnie tylko ,że ja jak widzę ,że jakiś gruby kupił akcje Orlenu w ilosci 13 118 na poziomie 27,72 w czasie fixingu to się mogę domyślić ,że poniżej tego on raczej nie sprzeda , i wtedy te moje wykresiki nieznacznie się zaczynają różnić od Wojtka smile

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Zauwazcie jak wiele instytucji i ludzi cos znaczacych stara sie robic dobra atmosfere wokol naszej gospodarki.

Jakos jestem dziwnie spokojny, ze gielda przetrzyma 2 ujemne kwartaly w PKB, ktore nas teraz czekaja (II i III), pojdzie w tym czasie jakas korekta, moze 1600, moze troche nizej, ale raczej katastrofa w postaci Chrztu niemozliwa...a pod koniec roku zaczniemy jechac w gore...

Mowiac pol zartem, pol serio Polska to juz nie tylko ostatni bastion Europy srod-wsch., ale i UE grin ...chyba juz teraz wszystkim zalezy, zebysmy nie dotkneli dna... grin

N
member
member
N Offline
Originally Posted by polskignom
Zauwazcie jak wiele instytucji i ludzi cos znaczacych stara sie robic dobra atmosfere wokol naszej gospodarki.

Bądź naganiają frajerów smile . Głębsza korekta mogłaby być jednocześnie odpowiedzią na nieciekawą sytuację gospodarczą jak i oczyściłaby z pewnością atmosferę niepewności.

Eldorado, pisałeś niedawno jak i dzisiaj o rosnącej cenie ropy i, kto wie, możliwości przebicia przez nią 60$. W związku z tym spółeczki paliwowe mogą być na najbliższy okres w miare pewnym źródłem. Ja na przykład interesuje się Petrolinvestem, chociaż bardziej pod kątem spekulacji.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Jakby teraz sie zaczela gleboka korekta, to moglo by byc ostro...pamietajmy, ze najgorsze w naszym pieknym kraju dopiero przed nami...

Joker
Joker
ropa przebiła kluczowy opor na 60 dolców , który stał się dla niej mocnym wsparciem, trzeba wchodzic w surowce i żywność najlepiej

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
1900 przełamane na wigu smile

Joker
Joker
Stany czerwone i jutro trudno bedzie bykom uklepać dno nad oporem 1900 , zwłaszcza ,że muszą one tam najpierw powrócic , ropa ponizej 60
Zadecydują jutrzejsze kontrakty, moze byc wszystko , najlepsi analitycy teraz wariują ,taki Białek na przykład zaczyna co rusz zmieniać radykalnie swoje prognozy , o analach nie wspomne , mysle ze najlepiej teraz miec portfel zdywersyfikowany czyli akcje i waluta

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
Opory przełamane , lecimy w górę chyba w hossę smile
dokupiłem BRE tu moze być odpał taki sam odpał jak na ingbsk

POZDRO
ELDO

O
addict
addict
O Offline
Eldo masz jeszcze ING?
Bo ja trzymam odkąd zakupiłem po 240 zł piwo

Joker
Joker
Originally Posted by omsi
Eldo masz jeszcze ING?
Bo ja trzymam odkąd zakupiłem po 240 zł piwo

No to Graty piwo, ja sie niestety wyleszczyłem tylko dlatego ze kasiora była mi pilnie potrzebna , tutaj jazda na 400 potem polecam wywalic
teraz wlazłem w BRE scenariusz podobny do ingbsk smile

Joker
Joker
Paka która teraz poszła na BRE potwierdza mój dobry wybór
9556 szt po 160 smile

Wig jednak nie utrzymał się nad oporem , jesli tego nie zrobi na zamknieciu lub w tym tygodniu , to zjazd w dół stanie się znowu całkiem realny ............

Joker
Joker
Kto kupił ze mną BRE ? trzeba sie pospieszyc i
wskakiwac, bo ten pociąg pomału zaczyna ruszać smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
spokojnie Panowie, to łupnie już całkiem niedługo....

mawiają, że zazwyczaj fala uderza w najmniej spodziewanym momencie, co odbieram jako najmniejszą liczbę inwestorów przewidujących spadki smile

Kondzio, czytałeś?

Szalony popyt na złoto [2009-05-20 08:23]
Zakupy złota wzrosły w pierwszym kwartale o 38 proc. To przede wszystkim popyt inwestycyjny, który po raz pierwszy od 2004 r. przewyższył popyt ze strony branży jubilerskiej - wynika z danych World Gold Council.

Inwestorzy kochają złoto
Globalny popyt wzrósł do 1015,5 ton z 733,9 ton rok wcześniej - wynika z raportu mającej siedzibę w Londynie WGC.

Zakupy inwestycyjne potroiły się do 595,9 tony, podczas gdy zamówienia jubilerskie spadły o 24 proc. do 339,4 tony

wklejalem link, że goldmany i morgany siedzą już na longach,
na autostradzie lepiej nie jechać pod prąd wink

Strona 38 z 57 1 2 36 37 38 39 40 56 57

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, poozon, bukma, forty), 3,436 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,053
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025