Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 17 1 2 9 10 11 12 13 16 17
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Originally Posted by Bebok
Z tego co ja się orientuje to samochód jest traktowany tak samo jak miejsce publiczne. Tak samo jest np z łódkami. Np jesteś na Mazurach, masz łódke zacumowaną w porcie pijesz pod pokładem, zjawia się straż i dostajesz mandat tongue

Jak to miejsce publiczne jak to jest prywatna rzecz (ruchomość)...

to czemu za "robienie milosci" w tej ruchomosci sa mandaty?:D

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wyczytałem gdzies na forum prawniczym ze picie nie jest zabronione w miejscach publicznych lecz w wyznaczonych miejscach...takze juz sie nie dziwie dlaczego chciel;i mi dac mandat dopiero w parku (wczesniej mialem sporo przygod i konczylo sie upomnieniem)....co ciekawe mandat mozna dostac za próbe spozywania alkohoku (np zamknięte piwo w parku stojące na ławce) wynosi on do 100zł czyli standardowy za grzeczne picie

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by micha$
Originally Posted by Bebok
Z tego co ja się orientuje to samochód jest traktowany tak samo jak miejsce publiczne. Tak samo jest np z łódkami. Np jesteś na Mazurach, masz łódke zacumowaną w porcie pijesz pod pokładem, zjawia się straż i dostajesz mandat tongue

Jak to miejsce publiczne jak to jest prywatna rzecz (ruchomość)...

No tak, ale zakładam że nie mówisz o samochodzi zaparkowanym na prywantej nieruchomości , tylko takim na normalnej publicznej drodze... To jest tak samo jakbyś zabrał do parku włąsne skłądane krzesełko i popijał piwo. Tłumaczył byś się policji że siedzisz na sa swoim prywatnym krześle ? smile (ruchomości laugh )

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Gdyby mi sie spalil komputer w czasie burzy.. to dostane odszkodowanie ?:P Oczywisce dom jest ubezpieczony.
Jesli tak, to jaka bylaby to kwota ? Tzn.. na jakiej zasadzie to by wycenili ? Wartosc aktualna czy wartosc co kiedys zaplacilem ? Jak by to ogolnie wygladalo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zależy czy miałeś ubezpieczony komp na taką ewentualność.

A z tym samochodem to rzeczywiście smile

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Mam zamiar sobie kupić jakieś radyjko i głośniki do samochodu. Radio powinno mieć możliwość odtwarzania mp3 z płyt i podłączenie własnej mp3. Cena mniej więcej 300zł. Do tego głośniki na tył do 200zł. Tak, żeby za radio i głośniki zamknąć się w 500zł. Co możecie polecić? Pełno tego na allegro ale nie wiem co wybrać.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Pioneer ma radio nie pamietam modelu z usb. Cena bodajze 300-350zl. Taniej nic raczej firmowego nie znajdziesz. Do glosnikow to juz nie mam zielonego pojecia

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Kurde.
Micha$ wlasnie chyba nie koniecznie. Kiedys spalilo sie cos w TV i oddali za naprawe;P

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Royalflush co do tego mandatu i sądzu grodzkiego to najważniejsze abyś wiedział co na Ciebie mają.Wtedy dopiero możesz się przyznać czy nie przyznać.Ja majac sprawe w grodzkim za wcześnie sie przyznałem i jak sie okazało to był mój błąd.Dowody były jakieś z tyłka wziete i gdybym wiedział co zeznał swiadek za cholere bym sie nie przyznał.I spokojnie bym sie wywinął.No ale człowiek uczy sie na błędach :)powodzenia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
Gdyby mi sie spalil komputer w czasie burzy.. to dostane odszkodowanie ?:P Oczywisce dom jest ubezpieczony.
Jesli tak, to jaka bylaby to kwota ? Tzn.. na jakiej zasadzie to by wycenili ? Wartosc aktualna czy wartosc co kiedys zaplacilem ? Jak by to ogolnie wygladalo

Musisz mieć ubezpieczenie dotyczące przepięć. Dwa razy w taki sposób spaliłem komputer. Za pierwszym razem zasilacz, płyta główna, procesor. Za drugim tylko zasilacz. Generalnie wycena polega na tym że jeśli jest w miare nowy komp to wstawiaja Ci te same części, które miałeś.

Jeśli części są już niedostępne to wkładają coś najtańszego (u mnie PC miał 3 lata więc najtańsze było 2x lepsze niż to co miałem).

Jeśli chodzi o rzeczoznawce, który dokona oględzin uszkodzeń to jest to raczej formalność. Ja oddałem do serwisu, zrobili mi tam ekspertyze, wymienili części i koleś z zakładu ubezpieczen robił już fotki dla zrobionego kompa grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Na mnie tyle mają że widzieli z 20 metrów jak koncze pic piwo i wyrzucam je do smietnika cały sęk w tym ze skąd on moze wiedziec co ja wyrzucałem i czy piłem piwo skoro bylo ciemno a butelka miała zdarte etykiety co potwierdzil lukający do kosza strazak na filmiku który na chama nagrywalismy podczas całej interwencji laugh laugh upierałem sie ze pilem sok !!!
Nie podoba mi sie tylko przekręt funkcjonariusza który wciskal mi ze na ich widok dokonczylem piwo, wyrzucilem butelke i ucieklismy przed nim jak normalnym krokiem oddalilismy sie a ich zauwazylem dopiero pare metrów dalej przy zakręcie na alejce i stanelismy gdy nas zawołali :/....

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Royalflush więc tak jak pisał Biszop niech dadzą badanie alkomatem.Po drugie gdybyyś uciekał to sadze że nie puściliby Cię spokojnie.Pewnie w takich wypadkach(czyli jakaś pogoń za uciekajacym) byłaby izba itp.A tego nie było.Naprawde warto przeanalizować sprawe i być przygotowanym.Bez dowodów mogą Ci naskoczyć smile

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
pytanie do znawców jaką kupić myszkę do komputera i czym się ewentualnie sugerować od strony technicznej ? bo obecnie mam logitecha optyczną i jej czas chyba mija bo ciągle się wiesza albo ucieka że aż ciężko gadzinę ogarnąć gdzie jest laugh

wieczny student
wieczny student
Kup na allegro jedną z najtańszych. Moja hula już 2 lata laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by pescar
Mam zamiar sobie kupić jakieś radyjko i głośniki do samochodu.

Ja mam JVC KD G431 <zdjęcie> [image.ceneo.pl] i nie narzekam. MP3, wejście liniowe, 4x50W. Z tego co widzę - cena ok. 300zł.
Co do głośników (jeżeli chcesz dwa) to myślę, że nawet Tonsile będą dobre, ale nie jestem audiofilem, żeby coś konkretnie doradzić.

Originally Posted by darkoo
Musisz mieć ubezpieczenie dotyczące przepięć.
Ubezpieczenie mieszkania obejmuje naprawy kompa? Fajna sprawa...

Originally Posted by Piecia
pytanie do znawców jaką kupić myszkę do komputera i czym się ewentualnie sugerować od strony technicznej ?
Ja polecam myszkę Microsoftu (sic!) Basic Optical Mouse za 60zł (Sferis). Przewodowa, nic się nie psuje.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Czy ktos moze zna jakas stronke ciekawa gdzie moge poogladac jakies aranzacje wnetrz ? Wystarcza jakies nawet zwykle zdjecia z pokoi, moze cos ciekawego podlapie wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Originally Posted by gnacik
Logo przedsięwzięcia ? Co takiego masz dokładnie na myśli, ma to być logo graficzne ? Jeżeli tak to odezwij się na PW, za odpowiednią cenę mogę wykonać... a jeżeli bardzo chcesz samemu to zrobić to polecam Photoshopa.

Mam koncepcję, tylko teraz trzeba to wykonać, a kwestia praw autorkich musi być rozstrzygnięta na moją korzyść. Dlatego spróbuję sam się pobawić, a potem może komuś zlecimy dopracowanie graficzne.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ma ktos konto w paypalu najlepiej z 10 zł smile

jak cos priv smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy TVP2 jest dostępny w bezpłatnym pakiecie kanałów na którejś satelicie (Hotbird, Astra)?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Jak najłatwiej stworzyć prostą witrynę www? Jest do tego jakiś przydatny soft? Muszę się babrać w html'u?

Strona 11 z 17 1 2 9 10 11 12 13 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Lukasz111, rafal08, burbon, rymoholik, alfa, $-man, Akhu, ElNinho[mmdea], aker), 2,908 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,402
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025