Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
naprawde nikt nie zna fajnego miejsca niedalego wawki gdzie mozna polowic rybki i gdzie nie bedzie zadnej kontroli durnej karty?
zostaja Ci łowiska prywatne bo z tego co mowia znajomi moczykije to ok Wawy sa mocno kontrolowane do tego stopnia ze browar (o ktorym wspomniałes) musza czesto kitrac w torbie bo straz miejska nawet miedzy krzaczory wchodzi .

np. http://www.okon.com.pl/
http://www.lowisko.com.pl/lowisko.html
http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/lowiska/s_halinow.html ale to ostatnie to alko max 4.9 % laugh

Bonus: Unibet
M
enthusiast
enthusiast
M Offline
fajnie, że wkońcu powstał taki temat wink

w tym roku po dwuletniej przerwie powróciłem do tego nałogu smile niestety, póki co, mam styczność z drobnicą. tydzień temu w idiotyczny sposób spiął mi się ładny pluszak (tj. lin). do teraz pamiętam to uczucie drżenia rąk zaraz po ujrzeniu pyska ryby smirk

w kwietniu byłem dwukrotnie na stawach hodowlanych. łowiłem na spławik na kukurydzę, pobawiłem się karpiami do 2kg, frajda niesamowita. jednak, to chyba nie jest to samo uczucie co by łowił w dzikiej rzece...

nawiąże jeszcze do posta osoby co planuje rozpocząć przygodę z wędkarstwem. na początek drogi kolego proponuję Ci tylko bat 5-6m. wyjdzie najtaniej i chyba najmądrzej. a jeśli chodzi o skarbnicę wiedzy to proponuję albo jakiegoś emeryta-wędkarza albo jakąś wiekową książkę.

?
?
A w moim okręgu dalej bida blush W niedzielę byłem nad zalewem w Majdanie Sopockim, wczoraj w Podlodowie koło Ulhówka i prócz 10cm płoci nic a nic mad Próbowałem wszystkiego co ze sobą wziąłem: zwykła kukurydza, kukurydza z aromatem waniliowym, rosówka, czerwony, biały, groch .... i nic :/ A jak u Was??

?
?

Coś dla osób lubujących się w spinningu smile

?
?

?
?
5 godzin i 4 płotki 3 jazie po 12 cm blush

co się popier......... tym rybom :/

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by f4ls0n

ze mnie zaden wedkarz ale jakbym chciał lapac takie 12cm sztuki grin
mam działke w ok jeziora Omulew (miedzy Nidzicą a Szczytnem gw Szwaderki) i tam kutwa zwyczajnie nie ma nic wiekszego , bandycka "polityka" , ryba siecia wylowiona , lipne zarybianie itp
z miejscowymi gadalem to mowia ze ostatniego sandacza zlapal ktos (i to podobno) jakies 5-6 lat temu
jak mozna taki syf zrobic to sie w pale nie miesci , a potem płaczą ze ludzie nie przyjezdzaja , a po kiego wedkarz ma jechac na pustynie rybna ?
jedyny plus to taki ze dzieciaki maja radoche z uklejek ktorych jest na potege i biora na pusty haczyk laugh

?
?
Niestety takie pistolety to tylko wyciągnąć i wrzucić z powrotem. Płoć ma 15 a Jaź 25 cm wymiaru ochronnego...

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Originally Posted by f4ls0n

bez kitu. kiedyś w Narwi łowiąc na grunt gardzono leszczem a teraz złowienie większej łopaty to nie lada wyczyn. mizernieją nam wody, niedługo zamienią się w bezrybne brunatne potoki jakie płyną w Anglii. a wszystko to przez chciwość i pazerność człowieka.

ostatnio wybrałem się na nockę, zanotowałem tylko dwa lekkie skubnięcia i złowiłem małego sumika. oczywiście wrócił do wody, gdyż do wymiaru ochronnego brakowało mu kilkudziesięciu centymetrów.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Killa Boom
[Linked Image]

Zdobycz z 5-ego maja tego roku smile Spinning właśnie, szczpły miał równo 100cm i ważył 7,5 kg. Jak tu nie kochać wędkarstwa smile

Gratuluję! To jest sztuka, nie te moje pistolety po 35 cm grin

Ja w tym roku płotki i karpie łowię, na prywatnym jeziorku.

Wybiorę się też na połów leszczy na makaron gwiazdki (średnio ugotowany, polany zimną wodą po około 50 s gotowania we wrzątku) w drugiej połowie lipca. Brania są szybkie i jak się nie zatnie, to zazwyczaj nie ma drugiej szansy (leszcz zeżarł makaron) grin

Też lubię na grunt ze sprężyną, lubię delikatnie łowić smile

?
?
Dzisiaj byłem w Krynicach ( kilku hektarowy staw z 15 km od mojej pipidówy ) 7 japońców po 1kg grin jak ciągnąłem pierwszego to myślałem że to karp tak zapieprzał wink jak przynęta ryż preparowany z rosówką a w koszyku zanętowym płatki owsiane "błyskawiczne" w niedziele jadę ponownie smile A ha brania zaczęły się przed 5 rano wink

Sparta Wrocław
Sparta Wrocław
jutro nocka grin

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Oj grin byłem na początku maja dokladnie 3go (staw wydzierżawiony przez kolo, zarybiany od 98 w łodzkim koło Przedborza). Nastawilem się nieziemsko bo dlugo nie łapałem jednak pogoda troche kiepska jak na ryby była, słabe brania - 2 karpiki po 1kg wypuściłem bo szkoda brać.
Równo 3lata temu na tamtym akwenie - 3go maja - około 18:30 (nęcone około 17:30-40 prażonym ryżem+prażona pszenica(całą noc trzeba) do tego miód i masło - polecił mi taki wedkarz co jechał z Katowic i popsuło mu się auto a mój wujek akurat mechanikiem jest i mu naprawiał specjalnie w niedziele smile ale do meritum smile około 18:30 branie, po 48minutach 68cm karp 6,8kg - póki co mój rekord piwo Nie jest to jakiś wielki okaz ale trzeba bedzie go kiedyś pobić tongue
A wy jak tam z rekordami stoicie?

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
no ja u znajomego na jego prywatnym stawie (Biała Podlaska) wyciągnąłem w maju Karpia 3,7kg.
w tym roku u tego tez znajomego walnąłem Amura ponad 3 i bardzo ładne okonie ponad 0,5kg w duzej ilości ,a no i lina ponad 2 wyciągnąłem.
w okresie 2003-2007 duzo łowiłem na prywatnym stawie w Sosnowicy ,co sie koluchów nałapało smile ,raz pieknego Suma Afrykanskiego złapałem ponad 4 ,ale wypusciłem bo zaplacic ponad stowke trzeba bylo za niego laugh ,ktoregos dnia z rana(10-12) porzadnie podsypałem ,i przyjechałem ok 16 ,i co nie zarzuciłem wedke to siedział japoniec i to taki zdrowy Karasinki ponad 0,5kg (jednego dnia ze znajomym łacznie ponad 60sztuk na 3 wedki).
Czesto tez jezdze głownie z ojcem i znajomuym nad dzika rzeke (Bug) ,tam tez kilka okazow ładnych złapałem. Ostatnio kilka wymiarowych szczupakow na spinning.
Bardzo lubie łowic ,i Pozdrawiam wszystkich Maniaków tego pieknego sportu:)

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
co do przynety to ja klasycznie na kukurydze robaczka białego i czerwonego ,oraz pęczak.
Ojciec za to eksperymentuje ,osttanio nawet próbował na chrabaszcza ,i to dość skutecznie pare ładnych kleni wyciagnął.
Swego czasu korzystał tez z Łubinu jako forma przynety, rowniez nie narzekał na efekty.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Są tu sumiarze?

Sparta Wrocław
Sparta Wrocław
sami smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bo ja na suma się wybieram jutro

Sparta Wrocław
Sparta Wrocław
hehe wink
opisz efekty jutro wink
ja zaraz zabieram się i idę do wieczora bo nuda grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie wiem czy będą jakiekolwiek efekty, bo to moje początki jutro będą z sumami smile

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (11kera11, bukma, latajaca_holenderka, rafal08, $-man, Lukasz111, rymoholik, forty), 487 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,838,483
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Yesterday at 08:56 AM