Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#3186383 06/06/2009 01:08
M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Witam.

Mam do was pytanie dotyczące kwestii prawnej. Otóż przyszło mi wezwanie na policje dotyczące wyjazdu kibiców KSZO do Brzeska. Poszedłem a tam pani posterunkowa postawiła mi zarzut dotyczący złamania regulaminu imprez masowych, do którego się nie przyznałem. Złożyłem zeznania. Jeśli chodzi o wyjazd to sytuacja przedstawia się następująco. Po przyjeździe do Brzeska okazało się, że jest jakiś problem z biletami. W pewnym momencie stojący najbliżej wejścia rozpoczęli szturm i całe 200 osób wpadło na sektor a wśród nich ja, który zostałem wepchnięty siłą tłumu.Później na sektor weszły ,,białe kaski" i nas wyrzuciły. Siłą załadowali nas do autokarów i wio w drogę powrotną. Nawet nie spodziewałem się, że z tego tytułu mogę mieć jakieś nieprzyjemności. Posterunkowa powiedziała mi, że gdybym się przyznał to dostałbym 3 lata zakazu stadionowego oraz 1000 zł grzywny. Postraszyła też, że teraz kara może być znacznie wyższa. Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć jakie są szanse na to, że uznają mnie winnym? Czy powinienem skorzystać z rady prawnika? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

PS. Chciałem dodać, że wszystkie osoby zapisane na wyjazd dostały wezwania.

Bonus: Unibet
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Przede wsystkim nie daj sie zastraszyc i nie przyznawaj sie do niczego przed konsultacja z prawnikiem. Jezeli zlozyles w miare skladne zeznania to bardzo dobrze. Mozliwe ze pod sektorem gosci byl monitoring, jezeli nagranie bedzie zgodne z Twoimi zeznaniami to swietnie, jezeli nie, to moze byc problem. Przede wszystkim nie rob niczego pochopnie.

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, burbon, Lukasz111, latajaca_holenderka, betowiec, Akhu, forty, ElNinho[mmdea], 11kera11, aker, kamel), 2,797 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,916
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025