|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W marcu zobaczyłem,że w Totolotek S.A jest możliwość wysyłania zakładów przez internet.Od razu skorzystałem z tej mozliwości.Poszedłem do punktu,wpłaciłem sobie na początek 20,00 zł  i wysłałem zakład za 2,00 zł  który okazał sie pudłem.Jakoś tak się złożyło,że nie wysyłałem więcej zakładów.Parę dni temu,przypomniałem sobie,że na koncie mam 18,00 zł.Wchodzę na swoje konto i niespodzianka.Na koncie mam 0,00 zł.Wysłałem bardzo grzeczny mail do supportu firmy z pytaniem dlaczego na koncie jest stan zerowy ? Nie robiłem żadnych wypłat...Powinno byc 18,00 zł ? Bardzo szybko dostałem odpowiedż bardzo grzeczną.Wynika z niej,że nie korzystałem z konta przez 2 miesiące i w związku z tym,zgromadzone tam srodki przechodzą na własność TOTOLOTEK S.A  Kłopot w tym jest taki,że to nie były pieniądze bonusowe,tylko moje własne  Cóż miałem robić,kłócić się o 18,00 zł ? Przestrzegam jednak Was przed graniem przez internet u tego buka.Pozdrówka./Jaja/
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja bym nie odpuścił , nie ważne czy 2 ,5 czy 18 zł ... zwykłe złodziejstwo ... mam różne konta w internecie na których sąś jakieś drobne i wiem że tam będę nawet jeżeli zaloguję się przez ponad 6 miesięcy albo dłużej ...
z innej beczki ... od jakiegoś czasu Play mi nalicza niesłusznie drobną opłatę za połączenie i nie odpuszczę , część już rozliczyli poprawnie ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przeczytałeś sam regulamin jest tam taki zapis?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wkleję ich odpowiedż.Wynika z niej,że przywłaszczenie sobie owych 18,00 zł jest zgodne z ich regulaminem  Witamy, Na naszej stornie http://totolotek.pl/ligamixu/epromocja/warunki/ znajdzie Pan warunki korzystania z E-Promocji. VII. WAŻNOŚĆ I WYSOKOŚĆ ŚRODKÓW ZGROMADZONYCH NA E-KONCIE 1. Maksymalna łączna kwota wniesionych opłat za Otwarte zakłady pozostająca do dyspozycji Uczestnika na E-koncie wynosi 10.000 (dziesięć tysięcy) zł. 2. Wniesione kwoty za nabycie Otwartych zakładów pozostają do dyspozycji Uczestnika przez 60 dni od momentu wniesienia opłaty za ostatni Otwarty zakład w Punkcie przyjmowania zakładów. 3. Nabycie Otwartego zakładu przedłuża ważność zgromadzonych środków o 60 dni. 4. Po upływie 60 dni od momentu nabycia ostatniego Otwartego zakładu wszystkie niewypłacone kwoty za wniesione Otwarte zakłady stanowią dochód Organizatora z tytułu zakładów bukmacherskich. Środki straciły ważność 41 dni temu. Jednak Pana konto jest nadal aktywne i po jego zasileniu można ponownie z niego korzystać. Pozdrawiamy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W marcu zobaczyłem,że w Totolotek S.A jest możliwość wysyłania zakładów przez internet.Od razu skorzystałem z tej mozliwości.Poszedłem do punktu,wpłaciłem sobie na początek 20,00 zł  i wysłałem zakład za 2,00 zł  który okazał sie pudłem.Jakoś tak się złożyło,że nie wysyłałem więcej zakładów.Parę dni temu,przypomniałem sobie,że na koncie mam 18,00 zł.Wchodzę na swoje konto i niespodzianka.Na koncie mam 0,00 zł.Wysłałem bardzo grzeczny mail do supportu firmy z pytaniem dlaczego na koncie jest stan zerowy ? Nie robiłem żadnych wypłat...Powinno byc 18,00 zł ? Bardzo szybko dostałem odpowiedż bardzo grzeczną.Wynika z niej,że nie korzystałem z konta przez 2 miesiące i w związku z tym,zgromadzone tam srodki przechodzą na własność TOTOLOTEK S.A  Kłopot w tym jest taki,że to nie były pieniądze bonusowe,tylko moje własne  Cóż miałem robić,kłócić się o 18,00 zł ? Przestrzegam jednak Was przed graniem przez internet u tego buka.Pozdrówka./Jaja/ Przy zakładaniu konta zgodziłeś się na warunki regulaminu, a w nim był taki zapis. Wniosek czytaj wszystko zanim podpiszesz/potwierdzisz.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Rewelacyjne mają rules 
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Sugerujesz Nam,ze czytasz wszystkie regulaminy  ? Przepadaja zabawne 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie ma to jak okradanie ludzi w majestacie prawa  Ale faktem jest, że przed podpisaniem/zaakceptowaniem czegokolwiek należy najpierw przeczytać warunki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sugerujesz Nam,ze czytasz wszystkie regulaminy  ? Przepadaja zabawne  Ten akurat był krótki wystarczyło poświęcić 2-3min.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie zawsze regulamin może być zgodny z obowiązującym prawem.
Nie bardzo mi pasuje przejęcie kogoś pieniędzy bez wyroku sądu.
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
Teoretycznie ,ktos wplaci pare K (jesli sie da wogole tyle do tego baziewia).Ma np wypadek ,lezy w szpital 2-3 miesiace ,wychodzi ,zaglada na konto a tam zero 
|
|
|
|
|
|
|
Teoretycznie ,ktos wplaci pare K (jesli sie da wogole tyle do tego baziewia).Ma np wypadek ,lezy w szpital 2-3 miesiace ,wychodzi ,zaglada na konto a tam zero  ale zaproszenie jest nadal aktualne "Jednak Pana konto jest nadal aktywne i po jego zasileniu można ponownie z niego korzystać. Pozdrawiamy" 
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
przecież takie kupony sa wazne właśnie chyba 2 miesiące. Jakbyś poszedł do punktu z tym kuponem to by się okazało ze kuponu nie ma w bazie danych. I to nie tylko w totomixie , ale też w tych profach i sts-ach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przecież takie kupony sa wazne właśnie chyba 2 miesiące. Jakbyś poszedł do punktu z tym kuponem to by się okazało ze kuponu nie ma w bazie danych. I to nie tylko w totomixie , ale też w tych profach i sts-ach. to co napisalas mialoby sens gdyby pieniadze przepadaly 2 miesiace po wplaceniu pieniedzy a nie po puszczeniu ostatniego kuponu... bo zgodnie z regulaminem jest tak ze wplacasz w styczniu 4 k i mozesz grac przez 8 miesiecy po 500 zł... poza tym to pieniadze a nie kupon, ale rozumiem ze potraktowalas to jako 18 zł po kursie 1,0 ktore przepada po 2 miesiacach... zasadniczo calosc sprawy brzmi absurdalnie, regulamin jest moim zdaniem niezgodny z prawem... a ze niby sie na niego zgodziles??? jako przyklad dam tylko to ze Lee ma w regulaminie informacje ze reklamacje sa uwzglednianie tylko z paragonem... bylem tam ostatnio i poprosilem to na pismie od kierowniczki zmiany straszac udaniem sie do Rzecznika Praw Konsumenta... i nagle okazalo sie ze regulamin mozna naciagnac
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
panowie... nie wiem w czym problem... maja reg taki jaki maja... gdybym wpłacał. 2 k. to bym przeczytał reg... kolega wpacił 20 zł... nie przeczytał reg. to stracił... i teraz juz wie ze w miekkie wdepnał... jego sprawa.. ja ten bylem w pl.na urlopie wpłaciłem im 500 zeby zobaczyc co i jak.... pozniej pocztałem reg... i weim ze szajs i dałem sobie siana z nimi... dzirkuje za uwage....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zgadzam się całkowicie z Waszymi uwagami,powinienem przeczytać regulamin.Ale przyznacie,że taki regulamin to chyba ewenement w światku bukmacherskim  Moim marzeniem jest teraz,żeby juz nie przez internet,ale zwyczajnie pójść sobie do ich punktu wysłać kuponik i...Trochę przyziemne to moje marzenie,ale byłoby to miłe,prawda?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
to co napisalas mialoby sens gdyby pieniadze przepadaly 2 miesiace po wplaceniu pieniedzy a nie po puszczeniu ostatniego kuponu... przeciez tak wlasnie jest - 2 miesiace liczone sa od daty zakupu kuponu. kazda wplata w tym okresie przedluza waznosc wszystkich "srodkow" do nastepnych dwoch miesiecy. bo zgodnie z regulaminem jest tak ze wplacasz w styczniu 4 k i mozesz grac przez 8 miesiecy po 500 zł... bzdura. poza tym to pieniadze a nie kupon, pieniadze przestaja nimi byc w momencie gdy zostawiasz je pani na ladzie, odbierajac w zamian kupon zakladu otwartego. nie znam tresci ustawy, ale widac byl to jedyny sposob by ja ominac.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Dwa dodane punkty ich regulaminu:
1) Gracz wygrany kupon może zrealizować tylko do godziny 9:00 następnego dnia roboczego licząc od momentu rozstrzygnięcia ostatniego zakładu na kuponie. Jeśli gracz tego nie uczyni to pieniądze będą stanowić dochód organizatora z tytułu zakładów bukmacherskich. 2) Ulegają zmianie godziny otwarcia wszystkich punktów totomix. Punkty czynne będą od poniedziałku do niedzieli w godzinach 9:30 - 20:00.
Zapraszamy do kolektur Lotto oraz punktów Totomix. Życzymy wysokich wygranych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dokładnie, cały numer polega na wprowadzeniu instytucji "zakładu otwartego". Szkoda, tylko, że takie ważne sprawy nie są obwieszczane dużymi literami w punktach bukmacherskim. Wtedy bysmy wiedzieli, że im zależy na klientach. Cóż, nie łatwo być klientem w Polsce.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
To są jakieś kpiny z takim regulaminem Poza tym - nie wszystkie "umowy" co podpiszecie są prawie wiążące - bo jest pojecie tzw. "niedozwolonych klauzur w umowach" i kto wie czy powyższymi nie powinien poważnie zainteresować się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|