Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 11 1 2 7 8 9 10 11
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jak ktoś lubi horrory <podobno dobry będe oglądał pierwszy raz> 00:25 Nocne plemię - POLSAT

Bonus: Unibet
J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
właśnie przyjechałem z seansu Terminatora, więc jestem trochę zmieszany bo jest to bardzo dobry film akcji, trzyma cały czas w napięciu, a efekty wgniatają, tylko że zabrakło trochę fabuły, większej głębi, czysta rozrywka, bez głębszego zastanowienia, więc czy iść do kina? jeśli lubisz akcję - idź nie pozałujesz, jeśli nie - to wiadomo.
Ocena 7,5/10 było by trochę więcej bo lubię kino akcji z fajerwerkami, ale mimo wszystko to Terminator i oczekiwałem ciut więcej, chociaż osoba reżysera wskazywała na porażkę, efekty też nie były przełomem.

PS Efekty te mogą okazać się niczym nadzwyczajnym po premierze najbardziej wyczekiwanego filmu roku Avatar, ponoć Ridley Scott po tym jak mu James Cameron pokazał parę scen, mówi tylko o tym, że musi nakręcić w film w 3D

Pooh-Bah
Pooh-Bah
ja już też jestem po premierze Terminatora i zgadzam się z tym, że efekty wizualne jak i dzwiękowe są b.dobre, ale fabuła niestety kiczowata (jak dla mnie)

niemniej oglądało się b.dobrze bo to film akcji gdzie nonstop się coś dzieje

jednak największym hitem czerwca będą Transformers 2 laugh zapowiedzi miażdzą (jeżeli chodzi o efekty)

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
23:15 Wielki Szu(1982) TVP 1
Kto nie oglądał bardzo polecam!!!!!!!!! Film ma coś czego mało który polski film posiada.... KLIMAT!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
21:35 Uprowadzenie Agaty na Kino Polska grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Był dzisiaj film pt. "Żądło" z 1973 roku. Obsada mówi sama za siebie: Paul Newman, Robert Redford, Robert Shaw, Charles Durning, Ray Walston, Eileen Brennan, Harold Gould i Dana Elcar.
No i te ragtime'y!
Film zdobył 7 Oskarów i 9 innych nagród.
Ocena na imdb - 8,4/10

Polecam!

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
A ja byłem wczoraj na Antychryście von Triera... i daawno tak porytego filmu nie widzialem. Jak ktos gustuje w ambitnym hardcorze polecam.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Danielsan
A ja byłem wczoraj na Antychryście von Triera... i daawno tak porytego filmu nie widzialem. Jak ktos gustuje w ambitnym hardcorze polecam.
Napisalem ponad tydzien temu:
Bylem z zona.. ona chciala wyjsc w pewnym momencie.. nie dziwie sie.. Mieszane uczucia. Trzeba sie przygotowac na ten film, dziwie sie bo nie zauwazylem zadnych opinii do tej pory a jestem ciekawy co sadza inni.. sporo rzeczy takich ktorych trzeba sie domyslac i kazdy moze miec wlasna intepretacje.. ogolnie.. naturalizm, brutalnosc, kilka razy ziewnalem smile

Czy to takie ambitne bylo???

Pytanie z innej beczki... strasznie mnie nurtuje.. nawet alkohol tego nie pokryl laugh Czy ktos z Was pamieta.. miniserial.. bodajze 4 odcinki w TV.. ogolnie motyw ze na ziemi pozsoatje niwieleu zywych.. jest pani prorok.. jest szatan.. jest grupa ludzi ktorzy ida.. gdzies.. i jedna z nich kobieta siwieje przez jedna noc.. ma w sobie dziecko diabla.. strasznie mnie dreczy co to byl za miniserial.. to bylo jedno slowo chyba.. zamotalem niezle laugh jak ktos bedzie pamietal bede wdzieczny smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
"The Uninvited" 5/10 - scenariusz wydaje sie troche oklepany jednak koncowka "troche" zaskakuje, ogolnie sredni horror/thriller z nudow mozna obejrzec.

W
old hand
old hand
W Offline
Originally Posted by g00niek
Pytanie z innej beczki... strasznie mnie nurtuje.. nawet alkohol tego nie pokryl laugh Czy ktos z Was pamieta.. miniserial.. bodajze 4 odcinki w TV.. ogolnie motyw ze na ziemi pozsoatje niwieleu zywych.. jest pani prorok.. jest szatan.. jest grupa ludzi ktorzy ida.. gdzies.. i jedna z nich kobieta siwieje przez jedna noc.. ma w sobie dziecko diabla.. strasznie mnie dreczy co to byl za miniserial.. to bylo jedno slowo chyba.. zamotalem niezle laugh jak ktos bedzie pamietal bede wdzieczny smile

Prawdopodobnie chodzi o:
Bastion [filmweb.pl]

Jak w większości przypadków - książka lepsza

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Jeśli już jesteśmy przy słowie Bastion to przypomniał mi się film, jedną z głównych ról grał główny bohater z Sopranos. Był on chyba naczelnikiem więzienia, więcej nie pamiętam, ale nazwa filmu to było coś podobnego do Bastion. Niestety nie znalazałem tego na googlach. Pomoże ktoś?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ostatni bastion grin

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by Kameleon
Ostatni bastion grin

piwo

P
old hand
old hand
P Offline
WTOREK Piłkarski poker(1989) 20.20 TVP1
Sędzia piłkarski Laguna, niegdyś sławny zawodnik, którego karierę przerwała kontuzja, pogrąża się w alkoholizmie. Doskonale zdaje sobie sprawę z istniejących w futbolowym światku układów, przekupywania piłkarzy i sędziów, manipulowania ludźmi. Nie chce mieć z tym nic wspólnego. Postanawia w niezwykły sposób ukoronować własną karierę sędziowską i zadrwić z traktujących go protekcjonalnie działaczy klubowych.
Kto nie widział to polecam!
czasy się zmieniają ale nie ludzie... ;-)

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
wczoraj była w Londynie premiera Transformersów, dzisiaj w gazecie przeczytałem recenzje i zazwyczaj łaskawy autor ocenił ten film na 1/5. Ciekawe czy naprawde to aż taka szmira...

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
http://ballistic.filmweb.pl/
Wczoraj to oglądałem. Musiałem walczyć ze snem. Zwykły szajs ze strzelaniną, a film pewnie się sprzedał bo Antonio Banderas i Lucy Liu. laugh

Ale, żeby nie było polecam jak dla mnie fenomenalny film:
PI uwaga
http://pi.filmweb.pl/

Tu warta uwagi dyskusja (ale przeczytać po obejrzeniu wink ):
http://www.filmweb.pl/topic/1106884/Zapraszam+wszystkich+kt%C3%B3rzy+uwa%C5%BCaj%C4%85+ten+film+za+geniusz+etc+Przekonajcie+mnie+%C5%BCe+tak+jest.html

Obraz + dźwięki + psychologiczna gra nad sensem świata

Dla mnie 10/10 po prostu uwielbiam takie filmy smile

Jak na kompie to polecam koniecznie na słuchawki oglądać w nocy najlepiej!

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
ten film to klasyka i dzieło, każdy szanujący się kinoman powinien go obejrzeć (PI)

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jaki z seriali nowych lub troche starszych mozecie polecic? ogladam lub ogladalem:
Prison Break, Lost, Heroes, House, Terminator SCC, Fringe, Dexter, Weeds, True Blood

Myslalem o Mentalist warto?

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
Originally Posted by gobel
Jaki z seriali nowych lub troche starszych mozecie polecic? ogladam lub ogladalem:
Prison Break, Lost, Heroes, House, Terminator SCC, Fringe, Dexter, Weeds, True Blood

Myslalem o Mentalist warto?
brakuje mi tu Supernatural tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Supernatural obowiazkowo smile
Do tego ze starszych:
The Shield, Skins, Rome
Z nowszych:
Sons of Anarchy, Life, Mentalist, Lie to me

Strona 9 z 11 1 2 7 8 9 10 11

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (aker, $-man, Lukasz111, latajaca_holenderka, Sensei, alfa, ElNinho[mmdea], burbon), 1,868 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,669
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025