-error]Szukałem kiedyś gry z amigi pt "Wings" Była to gra osadzona w I wojnie światowej, latało się dwupłatowcem w armii francuskiej i lało Niemców Prawie symulator Kojarzy ktoś? A może ktoś ma toto ?
Pamięta ktoś grę Premiere na Amigę? Moja pierwsza ulubiona gra, zarówno grafika jak i muzyka jak na tamte czasy wymiatały. Poniżej filmik z pierwszego poziomu. To były czasy
Grało się w "Biznes". "Przemieszczanie się" po świecie i kupno/sprzedaż od kawy, herbaty, po samochody broń i narkotyki. Za kija znaleźć tego teraz nie mogę
Grało się w "Biznes". "Przemieszczanie się" po świecie i kupno/sprzedaż od kawy, herbaty, po samochody broń i narkotyki. Za kija znaleźć tego teraz nie mogę
The manager/ championship manager- codziennie po kilka/kilkanascie godzin sie spędzało przy tych gierkach:) aktualne managery nie mogą się równać, nie ta grywalność......
Chodzi o kontynuację Elite - latanie w kosmosie i handlowanie lub bycie piratem/bounty hunterem?
Zapewne. Pamiętam jak w Gamblerze Frontierowi poświęcono cały dział - ta gra była niezwykle popularna, choć mnie nigdy aż tak nie pociągała.
Ja miło wspominam grę w Pirates!, Cywilizację, SWOS...rany, jak te gry wciągały. Na Swosie rozwaliłem kilka joyów. Wings uważam za absolutnie kultową - akcja, scenariusz, muzyka = niesamowity klimat.
Z tych co grałem i mnie wciągnęły - SWOS, Superfrog, The Settlers, Cannon Fodder, Mortal Kombat, Lotus, North & South, Lemmings, Turrican, Street Fighter, Golden Axe, Prehistorik, Kajko i Kokosz, Aladdin, Fire Force, Sim City, Test Drive, Micro Machines, Supaplex, Sierra Soccer, Lethal Weapon, Brutal Football, Alcatraz, Lothar Mattheus.