POP: Houston at Seattle - trudny mecz do typowania - ale 2 i under ???
Krajan,mam nastepujace uwagi do tego meczu
1)jedyny,ktorego jeszcze nie oferuje Pinnacle,więc chyba cos z absencjami(McGrady?)
2)duzo wskazuje na to,że mamy tu konfrontacje pary play-off'owej(3 vs.6)
3)jakby na to nie patrzeć,to under powinien byc typem optymalnym
Teraz odnośnie kwestii zawartych w innych postach.
Makar,porownanie Grizzlies i Pacers wg mnie nietrafne - Indiana jechała juz na ostatnim tchu i sam liczyłem na to,ze pary starczy im na 2 kwarty,potem zaś będa tylko pilnowac wyniku(patrz ATS-y Pacers).
Memphis z kolei jest w moim pojeciu rozpędzone i na optymalnej wznoszącej.
Zawodnicy,którzy niedawno wrócili po kontuzjach,weszli,moim zdaniem we wlasciwy rytm(progres statów Gasola jest tego przykładem).
Nie sugerowałbym sie meczem z Bobkami.
Grali ze słabszą ekipą,nie musieli forsować tempa caly czas,a za zadanie mieli po prostu wygrać,a nie sprawić gościom pokazowy łomot.
Dzis w Dallas powinni zjadac deski:-),natomiast chyba błedem ze strony Mavs byłoby przyjąc dzis walke na śmierć i życie.
Weźmy pod uwage,że np.Nowitzki musi miec parę spotkań granych bez 100% zaangazowania,bo jest wyeksploatowany na full - tylko coach-idiota poszedłby dzisiaj na gre "pod Dirka"(Memphis gra twardo i cały czas na kontakcie) - PO się zbliżają i sily najlepszego grajka trzeba szanować.
Zaryzykuje,że dziś w Dallas ławka więcej pogra.
Dlaczego Cleveland?
Hmm..z rozpiski gier i bilansu to wynika.
Pomimo,że dali w ostatnim czasie kilka razy ciała,to i tak maja większe(na dziś) szanse awansu niz Nets.
Którą z kolei szanse moga jeszcze schrzanić?
A to ,że słabo graja na wyjazdach....nie nabita strzelba ponoć raz do roku strzela,to i Cavs moga wygrać na wyjeździe:-)
Absencja Iglauskasa - wykluczone.
IV palec prawej dłoni - blokada i na parkiet.
Jeszcze pare słów o "metodyce" stawiania na dziś.
Jest wg mnie 3 mecze,które mozna postawić ML i pomimo małych kursów(przestroga z ostatnich 2 dni) mozna je wykorzystać.
Mam na mysli:
1)Phoenix - graja o najlepszy bilans,w kazdym meczu walczą,a dziś dodatkowo w gre wchodzi prestiż(na miejscu Suns wygrałbym w LA i po meczu powiedział "umarł król,niech zyje król"),nie widze tu żadnych "ale"
2)Denver - co by nie powiedzieć o progresie Warriors,to Nuggets na dziś sa wyraźnie lepszym zespołem
[pułapka na kursie] - Denver,tak jak Indiana,jada pełna para od 2 tygodni
3)Washington - mają slabszego rywala,graja u siebie,walczą o jak najlepsze miejsce w PO
[pulapka na kursie] - Wizards maja komfort wyboru miejsca 5 lub 6 i kto wie,co oni naprawde kombinują:-)(zakładam,że jednak na 4 miejsce nie liczą)
Inne:
4)Dallas - mozna zagrac po malym kursie na Mavs,ale takie "mikro-przebicie" nie warte ryzyka(jak podejdą do meczu gospodarze to wielka niewiadoma) ,mozna tez grać po dobrym kursie na +hc Memphis
5)Atlanta - mecz dwóch słabych drużyn,kazda bedzie chciała poprawić bilans,wg mnie typ dla fanow lotto
6)Phoenix -9,0 - w sumie to nawet nienajgorszy typ,ale moim zdaniem nie wytrzymuje konkurencji z over 225
7)Seattle - na razie brak kursów,niepewnośc co do składów i motywacji,under chyba najlepszy,jeżeli linia w granicach 187-192
Najciekawsze z wysokimi kursami na ML w kazda stronę:
8)Orlando - dac szanse Cavsom?jak zawiodą to ostatni raz,bo wiecej się na nich juz w tym sezonie nie zagra,najwyżej przeciwko nim
9)Chicago - postawic na rytynę i tytuły,czy na głód wygranej z mistrzem ?
dodatkowy aspekt to rzecz jasna prestiż spotkań Chicago-Detroit
Tak to wygląda z mojego punktu widzenia.
Zastrzegam,że ja NIE gram dziś grubych stawek,tylko srednie i wrecz lajtowe,dlatego moje uwagi,zupełnie podświadomie:-),mogły zostac napisane nieco "lżejsza reka".
Jedno jest dla mnie pewne,na dzisiejszych meczach zarobi tylko ten,kto oprócz tego,że 2/3-3/4 trafi,bedzie potrafił rozsądnie "napisać" kupony.
Ja zdecydowałem się na single z wysokimi kursami i wyjatkowo na rozpisy "2z3".
W kazdym rozpisie
-małe ml
-duże ml/spread
-spread
Uff,klawiatura mi sie przegrzała,dawno tyle nie napisałem:-)
Teraz z ciekawościa poczytam wasze opinie.
Piszcie jak najwięcej,bo te dzisiejsze mecze naprawde sa bardzo trudne do typowania,kazda uwaga sie przyda.