|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Półfinaliści: po 100 Euro dla każdego (łącznie 200 Euro) 100 x 2 = 200 
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Mam pytanie bo na qcz tylko Kerogh mi odpowiedział, a musze wiedziec na pewno jak Expekt liczy under/over gemowy w przypadku kreczu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
W kolejnej edycji zmiana powinna wejść do regulaminu aby podawać info o awansie przed wysłaniem typów w kolejnej rundzie. Pozdrawiam wszystkich.  No i ? 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Dobry pomysł, ale może lepiej ustalić jakiś dzień np. do środy, w innym konkursie sam musiałem liczyć kto awansował ponieważ rywal się nie spieszył z podaniem wyniku.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
W kolejnej edycji zmiana powinna wejść do regulaminu aby podawać info o awansie przed wysłaniem typów w kolejnej rundzie. Pozdrawiam wszystkich.  No i ?  Czyli w regulaminie bez zmian, nie trzeba wpisywać kto awansował, nawet tematu nie widzę kto awansował do drugiej rundy.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Temat o awansie pojawia się zwykle w sobotę lub w niedzielę, kiedy dobiega końca dana runda.
Czy według Was tego typu zapis byłby poprawny i klarowny:
"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie we właściwym temacie typu 'XXX: Kto się zakwalifikował do ...?' Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tej rundzie."
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
Wg mnie tak, bez sensu jest liczenie samemu sobie z kim się gra itp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
"Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie" Czyli Mogę np wpisac się ze awansowałem do kolejnej rundy np w sobote. Tez bez sensu  I tak mój przeciwnik nie będzie wiedział z kim gra.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie w temacie'XXX: Kto się zakwalifikował do ...?' Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie najpóźniej do godziny 23:59 w środę, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
O już Lepiej  A ja bym dał nawet wtorek 23:59 W końcu Jezeli typ ma byc znany do poniedziałku do 12:00 to połtora dnia w zupełności wystarczy do wpisania sie w odpowiednim temacie
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Temat o awansie pojawia się zwykle w sobotę lub w niedzielę, kiedy dobiega końca dana runda. Czy nie można go założyć wcześniej? mam już praktycznie awans do drugiej rundy i wolałbym się teraz w nim wpisać, bo jeśli ten punkt regulaminu wejdzie w życie to lepiej szybciej się w nim wpisać niż później.
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Osobiście bym wywalił to "przed wysłaniem 1 typu w rundzie" i wystarczy 1 przesłanka (aby zapis był łatwiejszy w interpretacji) to że do końca środy, inaczej -200. Treść:
"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie w temacie : 'Kto się zakwalifikował do ... [numer kolejnej rundy]?' Należy to zrobić najpóźniej do godziny 23:59 w środę, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
A ja proszę żebyście zmienili "awansowaniu" na "po awansie", trochę w oczy razi to "awansowanie" 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ludzie mieliści język polski w szkołach  ? Pisaliście maturę  ? Zamiast tego awansowaniu, można o wiele prościej np. Osoba, gracz, użytkownik, czy jak my się nazywamy  która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..." Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, jednak nie później niż do środy do godziny 23:59, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czy nie można go założyć wcześniej? mam już praktycznie awans do drugiej rundy i wolałbym się teraz w nim wpisać Zaraz otworzę temat, natomiast podajemy info o awansie dopiero wtedy gdy w 100% go sobie zapewnimy. 
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
Conrad dodaj ten punkt, uwierz,że to ułatwi życie większości, bo grzebać i liczyć kursy za innych żeby zobaczyć z kimś się gra to nie jest przyjemna sprawa, zwłaszcza w późniejszej fazie. A, że niektórym się nie chce to może teraz im się zachce.
|
|
|
|
|
|
|
"Osoba, która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..." Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."
Czy tak już jest dobrze czy ktoś chciałby to jeszcze poprawić?
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Podawanie wyników nie jest do niczego potrzebne. Robię to tak, wchodzę na forum, wciskam Szukaj, następnie advanced, w Display Name Search wpisuję nick mojego rywala, zaznaczam dział Playoff i cuda - wyskakują wszystkie posty mojego rywala. Teraz może bardziej skomplikowana sprawa ponieważ muszę sprawdzić wyniki jego typów. Wchodzę na www.expekt.com [ expekt.com] i daje? na wyniki zdarzeń i kolejny cud są wszystkie wyniki jego typów, wystarczy sprawdzić godzinę i dzień danego zdarzenia. To taka instrukcja dla tych którzy narzekają jak to ciężko znaleźć informację na temat kto awansował. Kolejna sprawa to drabinka, jak zawsze i w tej edycji pojawią się tacy którzy będą mówić że nie mają tego programu który otworzy drabinkę, więc przypominam!!! Drabinka jest w temacie losowanie, naprawdę !!! Konkurs jest naprawdę ciekawy, regulamin prosty, niektórzy chcą aby im wszystko na tacy zaserwować, a to tylko odrobina wysiłku, aby sprawdzić z kim się gra. Reforma polskiego szkolnictwa doprowadziła do takich absurdów 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ludzie mieliści język polski w szkołach  ? Pisaliście maturę  ? Zamiast tego awansowaniu, można o wiele prościej np. Osoba, gracz, użytkownik, czy jak my się nazywamy  która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..." Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, jednak nie później niż do środy do godziny 23:59, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie." Jeżeli już się tak czepiamy języka polskiego, to jaki "awans do kolejnej rundy"? Awans sam w sobie oznacza przejście do następnej rundy. No chyba, że się da 'awansować do poprzedniej' 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|