Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 20 1 2 14 15 16 17 18 19 20
shaken not stirred
shaken not stirred
Półfinaliści: po 100 Euro dla każdego (łącznie 200 Euro)

100 x 2 = 200

smile

Marat Safin
Marat Safin
Mam pytanie bo na qcz tylko Kerogh mi odpowiedział, a musze wiedziec na pewno jak Expekt liczy under/over gemowy w przypadku kreczu. Z góry dziękuję za odpowiedź.

shaken not stirred
shaken not stirred
Originally Posted by Conrad
W kolejnej edycji zmiana powinna wejść do regulaminu aby podawać info o awansie przed wysłaniem typów w kolejnej rundzie.

Pozdrawiam wszystkich. smile

No i ? smile

M
journeyman
journeyman
M Offline
Dobry pomysł, ale może lepiej ustalić jakiś dzień np. do środy, w innym konkursie sam musiałem liczyć kto awansował ponieważ rywal się nie spieszył z podaniem wyniku.

M
journeyman
journeyman
M Offline
Originally Posted by Skiper
W kolejnej edycji zmiana powinna wejść do regulaminu aby podawać info o awansie przed wysłaniem typów w kolejnej rundzie.

Pozdrawiam wszystkich. smile

No i ? smile

Czyli w regulaminie bez zmian, nie trzeba wpisywać kto awansował, nawet tematu nie widzę kto awansował do drugiej rundy.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Temat o awansie pojawia się zwykle w sobotę lub w niedzielę, kiedy dobiega końca dana runda.

Czy według Was tego typu zapis byłby poprawny i klarowny:

"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie we właściwym temacie typu 'XXX: Kto się zakwalifikował do ...?' Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tej rundzie."

J
Spójnia Świdwin
Spójnia Świdwin
J Offline
Wg mnie tak, bez sensu jest liczenie samemu sobie z kim się gra itp.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
"Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie"

Czyli Mogę np wpisac się ze awansowałem do kolejnej rundy np w sobote. Tez bez sensu wink I tak mój przeciwnik nie będzie wiedział z kim gra.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie w temacie'XXX: Kto się zakwalifikował do ...?'
Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w nowej rundzie najpóźniej do godziny 23:59 w środę, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
O już Lepiej wink A ja bym dał nawet wtorek 23:59
W końcu Jezeli typ ma byc znany do poniedziałku do 12:00 to połtora dnia w zupełności wystarczy do wpisania sie w odpowiednim temacie

Z
enthusiast
enthusiast
Z Offline
Temat o awansie pojawia się zwykle w sobotę lub w niedzielę, kiedy dobiega końca dana runda.

Czy nie można go założyć wcześniej? mam już praktycznie awans do drugiej rundy i wolałbym się teraz w nim wpisać, bo jeśli ten punkt regulaminu wejdzie w życie to lepiej szybciej się w nim wpisać niż później.

shaken not stirred
shaken not stirred
Osobiście bym wywalił to "przed wysłaniem 1 typu w rundzie" i wystarczy 1 przesłanka (aby zapis był łatwiejszy w interpretacji) to że do końca środy, inaczej -200. Treść:

"Po awansowaniu do kolejnej rundy należy zgłosić informacje o awansie w temacie : 'Kto się zakwalifikował do ... [numer kolejnej rundy]?'
Należy to zrobić najpóźniej do godziny 23:59 w środę, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."

J
Spójnia Świdwin
Spójnia Świdwin
J Offline
A ja proszę żebyście zmienili "awansowaniu" na "po awansie", trochę w oczy razi to "awansowanie" wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Ludzie mieliści język polski w szkołach laugh ? Pisaliście maturę laugh ? Zamiast tego awansowaniu, można o wiele prościej np. Osoba, gracz, użytkownik, czy jak my się nazywamy wink która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..."
Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, jednak nie później niż do środy do godziny 23:59, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."

C
C Offline
Kenny, nie miałem języka polskiego w szkole, stąd wbrew pozorom bardzo cenię takie uwagi nawet jeśli zawierają one znaczki typu laugh smile grin shocked confused smirk

Z tym punktem chodzi mi głównie o to, by osoby o tym informowały przed przystąpieniem do typowania wyników w kolejnej rundzie. Nie chciałbym wprowadzać wymogów typu "do x dnia" bo jeśli ktoś ma czas tylko w weekendy i jedynie w sob-nie wchodzi na forum to nie chcę utrudniać życie takim osobom.

Chodziło mi tylko o to, by ktoś grzecznościowo poinformował o awansie zanim przystąpi do kolejnej rundy (stąd wymóg podania tego do wiadomości PRZED uczestnictwem w kolejnej rundzie - czyli przed wysłaniem #1 typu).

C
C Offline
Originally Posted by zyciesca
Czy nie można go założyć wcześniej? mam już praktycznie awans do drugiej rundy i wolałbym się teraz w nim wpisać

Zaraz otworzę temat, natomiast podajemy info o awansie dopiero wtedy gdy w 100% go sobie zapewnimy. smile

J
Spójnia Świdwin
Spójnia Świdwin
J Offline
Conrad dodaj ten punkt, uwierz,że to ułatwi życie większości, bo grzebać i liczyć kursy za innych żeby zobaczyć z kimś się gra to nie jest przyjemna sprawa, zwłaszcza w późniejszej fazie. A, że niektórym się nie chce to może teraz im się zachce.

C
C Offline
"Osoba, która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..." Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."

Czy tak już jest dobrze czy ktoś chciałby to jeszcze poprawić?

Z
enthusiast
enthusiast
Z Offline
Podawanie wyników nie jest do niczego potrzebne. Robię to tak, wchodzę na forum, wciskam Szukaj, następnie advanced, w Display Name Search wpisuję nick mojego rywala, zaznaczam dział Playoff i cuda - wyskakują wszystkie posty mojego rywala. Teraz może bardziej skomplikowana sprawa ponieważ muszę sprawdzić wyniki jego typów. Wchodzę na www.expekt.com [expekt.com] i daje? na wyniki zdarzeń i kolejny cud są wszystkie wyniki jego typów, wystarczy sprawdzić godzinę i dzień danego zdarzenia. To taka instrukcja dla tych którzy narzekają jak to ciężko znaleźć informację na temat kto awansował.

Kolejna sprawa to drabinka, jak zawsze i w tej edycji pojawią się tacy którzy będą mówić że nie mają tego programu który otworzy drabinkę, więc przypominam!!! Drabinka jest w temacie losowanie, naprawdę !!!

Konkurs jest naprawdę ciekawy, regulamin prosty, niektórzy chcą aby im wszystko na tacy zaserwować, a to tylko odrobina wysiłku, aby sprawdzić z kim się gra. Reforma polskiego szkolnictwa doprowadziła do takich absurdów smirk

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kenny
Ludzie mieliści język polski w szkołach laugh ? Pisaliście maturę laugh ? Zamiast tego awansowaniu, można o wiele prościej np. Osoba, gracz, użytkownik, czy jak my się nazywamy wink która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..."
Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, jednak nie później niż do środy do godziny 23:59, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."
Jeżeli już się tak czepiamy języka polskiego, to jaki "awans do kolejnej rundy"? Awans sam w sobie oznacza przejście do następnej rundy. No chyba, że się da 'awansować do poprzedniej' wink

Strona 16 z 20 1 2 14 15 16 17 18 19 20

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, latajaca_holenderka, rafal08, Sensei, betowiec, forty, Akhu), 2,649 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,272
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025