Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
X
xXx
newbie
newbie
X Offline
Jego Ekscelencja
Ks. Abp. Stanisław Dziwisz
Zgodnie ze słowami Ojca Świętego z Jego Testamentu, w którym również Rodakom pozostawił możliwość współdecydowania o miejscu, w którym zostanie pochowany; oraz powołując się na słowa Ojca Świętego, który w jednej z pielgrzymek do Ojczyzny powiedział: Serce zostawiam w Polsce; proszę, aby serce Jana Pawła II powróciło do Polski, na Wawel, gdzie spoczywają najwięksi spośród naszych Przodków.
Prośbę tę składamy na ręce Ks. Arcybiskupa Stanisława Dziwisza, aby zechciał, jako oficjalny przedstawiciel Kościoła i Rodaków, który spośród nas był najbliżej Ojca Świętego, przekazać ją pod właściwy adres.
Wyślij ten tekst wszystkim znajomym, aby oni wysłali go e-milem na adres: pawel.pta@flashnet.it

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ludzie dajcie spokoj... Jan Paweł II juz w grobie... Niech spoczywa w spokoju

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Dokładnie. On zostawił w Polsce dużo więcej niż serce, a organy zostawmy w spokoju.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Popieram. Dajmy mu spokój. Ten człowiek został oddany światu i nie walczmy o jakieś jego organy wewnętrzne bo budzi to więcej niż niesmak. Po prostu bądźmy dumni, że jeden z najwspanialszych (według mnie najwspanialszy) człowiek naszych czasów pochodził właśnie od nas, tutaj z Polski. Mam nadzieję, że jeśli będzie referendum w sprawie rewersów polskich monet Euro to Jan Paweł II znajdzie się w towarzystwie tak znanych Polaków jak Kopernik czy Chopin.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
myslisz ze ktoś go zaraz po pochowaniu bedzie wyciągal i kroił??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nich nic nie robią z ciałem JANA PAWŁA II ten człowiek jest pośród nas duchem i to nam powino wystarczyć ...

R
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
R Offline
nie zwiazane z sercem ale tez o Papiezu ...

http://www.toya.net.pl/~tabarka/papiez/

addict
addict
Możnaby tak symbolicznie umieścić Serce Jana Pawła II w Polsce. Nie wiem czy takie coś się praktykuje ?

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, Akhu, Sensei), 3,142 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,309
Posty5,841,191
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026