Ale już wczoraj pomyślałem sobie, że to bardzo prawdopodobne, że został zamordowany(swoją drogą i tak by długo nie pożył).
Tak się właśnie będą rodzić legendy którymi ochoczo przez następne miesiące będą nas karmić "media".
Będą podejrzenia o morderstwo, zamach al-kaidy, zemstę jakiegoś dzieciak, spisek żydo-masonerii, chęć zysku koncernów fonograficznych, porwanie UFO, ptasia grypa i co tam jeszcze pismaki wymyślą.
Brukowce będą się pewnie prześcigać w wymyślaniu różnych bzdetów, stuknięci amerykanie będą modlić się do brudnych majtek Jacksona, ktoś łebski ogłosi że Jackson spał w jego łóżku i będzie ściągał tłumy chętne w nim poleżeć za sowitą opłatą.
Wyjdzie 100 wznowień, reedycji, greatest hits, remixów, coverów, podróbek itd. jego muzyki.
Słowem skończy się jak zwykle. Kupa ludzi zarobi na jego śmierci kupę szmalu.
Chodzi mi o sam mechanizm. Jak tylko umrze ktoś znany to bardzo często media czy ludzie dorabiają do tego jakąś niestworzoną ideologię byleby tylko podnieść nakład/oglądalność.
A gość był po prostu fizycznym wrakiem, organizm w końcu nie wytrzymał i tyle.
No i tu się zgadzamy, długo i tak by nie pożył. Dlatego myślę, że postanowiono skończyć jego życie już teraz, bo to optymalny czas, aby realizować zyski z jego śmierci(naturalne, jak i kiedy by to nie nastąpiło). To doskonały stymulant dla nakręcenia rynku.
Aczkolwiek, oczywiście równie dobrze mogło być inaczej. Nie wnikam w szczegóły, w każdym razie wiem, ze media były na to gotowe od dawna, bo przecież było wiadomo, że Jackson do 60 to raczej z tym trybem życia nie dobije. I trzeba było być w gotowości, bo przy przespaniu sytuacji i słabej jej sprzedaży zyski byłyby mniejsze. A tak zbiją sobie krocie.
No i tu się zgadzamy, długo i tak by nie pożył. Dlatego myślę, że postanowiono skończyć jego życie już teraz, bo to optymalny czas, aby realizować zyski z jego śmierci(naturalne, jak i kiedy by to nie nastąpiło). To doskonały stymulant dla nakręcenia rynku.
Aczkolwiek, oczywiście równie dobrze mogło być inaczej. Nie wnikam w szczegóły, w każdym razie wiem, ze media były na to gotowe od dawna, bo przecież było wiadomo, że Jackson do 60 to raczej z tym trybem życia nie dobije. I trzeba było być w gotowości, bo przy przespaniu sytuacji i słabej jej sprzedaży zyski byłyby mniejsze. A tak zbiją sobie krocie.
Buszmen, a może to metoda na przetrwanie kryzysu?? Brytole zaczęli, jestem ciekaw kto skończy;-) Kogo typujesz nastepnego? Mi się wydaje że można by sporo zgarnąć w Polsce za Cugowskiego, jak patrze na niego to widzę totalny przechlany wrak człowieka, widać że i on "przeszedł na ciemną strone mocy i służy księciu ciemności", do odstrzału idealny, oczywiście jak na nasz zaścianek Nie mam zupełnie typów na resztę świata...
Buszmen, a może to metoda na przetrwanie kryzysu?? Brytole zaczęli, jestem ciekaw kto skończy;-) Kogo typujesz nastepnego? Mi się wydaje że można by sporo zgarnąć w Polsce za Cugowskiego, jak patrze na niego to widzę totalny przechlany wrak człowieka, widać że i on "przeszedł na ciemną strone mocy i służy księciu ciemności", do odstrzału idealny, oczywiście jak na nasz zaścianek Nie mam zupełnie typów na resztę świata...
1] Villas 2] Krawczyk 3] Piasek (tragiczny wypadek, bo chłopak wciąż mlody)
Tak wygląda aktualna lista sporządzona przez bezlitosnych paparazzich
Nie ulega wątpliwości, że artystą był Wielkim. Dla mnie, jego muzyka była odskocznią od ciężkiego rocka na której się wychowałem..Trudno jest w kilku słowach ocenić tak wybitnego muzyka jakim był niewątpliwie, bo ocena jako człowieka , na podstawie zasłyszanych wiadomości , kolorywych pism jest nie na miejscu. Trochę się dziwię osobom, które z wielkim "znactwem" wypowiadają się o jego "dziwactwach" nie znając tak naprawdę, prawdy o nim samym, bo gdzieś coś usłyszeli , przeczytali. Trzeba poznać Amerykę(poznać prawo amerykańskie), by zrozumieć, co tam sie dzieje.Mam tu na myśli między innymi"rzekome" molestowania. W tym miejscu muszę przypomnieć historię(kilka miesięcy temu było głośno o tej sprawie w naszej TV) pewnego polaka który siedział tam w więzieniu za to, że kompał swoją małą córkę. Absurd. Okazuje się ,że ja też to robiłem, więc też trzeba mnie zlinczować?Kolejny przykład z mojej dziedziny , też b.głośny .Kobieta oddaje swój film w Kodaku i nie może odebrać zdjęć , bo na fotografiach jest dziecko w kąpieli. Dostała chyba dwa lata. Następny: Moja córka również nie mogła odebrać swoich zdjęć...bo zostały uznane za zbyt.... profesjonalne. Takie przykłady absudu można mnożyć. Dla nas wychowanych w innej kulturze jest to niezrozumiałe.Jak to się ma do Jacksona? Nie wierzmy w te wszystkie bzdury, którymi nas karamią z każdej strony.Tyle w skrócie. Polecam przeczytać artykuł : http://wiadomosci.onet.pl/1563665,2678,1,trudna_przemiana_z_chlopca_w_mezczyzne,kioskart.html