|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jesli sie nie myle to pozwolenie musi byc, niestety. Warto jesli macie chwile czasu to przejsc sie wokol budynku szkoly, powinna byc tablica informacyjna odnosnie uzytkowania obiektu (u mnie w LO tak jest). A moze macie Orlika gdzies u siebie w miescie ? Darmowy, fajny 
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
Jesli sie nie myle to pozwolenie musi byc, niestety. Warto jesli macie chwile czasu to przejsc sie wokol budynku szkoly, powinna byc tablica informacyjna odnosnie uzytkowania obiektu (u mnie w LO tak jest). A moze macie Orlika gdzies u siebie w miescie ? Darmowy, fajny i ciągle zajęty  
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Boisko jest własnością szkoły, więc mogą sobie decydować kto ma tam grać. Generalnie u mnie w każdej szkole jest tak, że boisko trzeba sobie wynająć za odpowiednią cenę.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Lelu orlików jest w mojej okolicy przynajmniej kilka, ale tam z reguły jest sporo dzieciaków, a u nas jest tak, że jeden zadzwoni do drugiego zdzwoni się i jedziemy, ale często też ludziom coś wypada więc takie rezerwacje też mają swoje minusy... Nam wystarczy zwykły kawałek przynoszonej trawy i bramki, a że jak wspomniałem z reguły to boisko jest puste postanowiliśmy na nie zaglądać, na innych szkołach są boiska, ale jest też sporo dzieciaków więc nie chcemy się im wtrącać i zajmować miejsca... Co do tablicy to chyba takowej nie ma, ale to jeszcze trzeba sprawdzić bo teren szkoły jest dość spory, ale pytanie czy można grać "bez papierka" czy nie... a skoro już trzeba to jakim prawem ów pan nas sprawdza, może i on jakimś "papierkiem" nie powinien się najpierw wylegitymować...  ??? Pytam o to jak najbardziej poważnie, po prostu chce wiedzieć.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Różnie to bywa.W zależności od szkoły.Sam ze znajomymi gram na boisku przy szkole i nigdy nikt nie zwracał uwagi.Ale fakt jest taki że w większości szkół trzeba mieć pozwolenie.W dodatku jak piszesz jest to trawiaste boisko wiec szkoła musi dbać o nie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeżeli macie dobrą renomę w tej szkole, to pogadajcie z dyrekcją. Nie powinno być problemów z uzyskaniem papierka.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Czy jak oddalem jakies rzeczy w komis, musze placic jakis podatek ? Ustawa z dnia 9 września 2000 r. o podatku od czynności cywilnoprawnych (tekst ujednolicony). Stan prawny na dzień 1 stycznia 2009 r. --->art 1 czyli umowa komisu nie Wielkie dzieki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mam nutke w secie ktora leci takimi slowami
"and i want you and i want you and i want you tutaj_jakies_wyrazy_ktorych_nie_rozumiem;]" Spiewa jakas panienka, ogolnie nutka wydaje sie byc raczej z lat 80
kojarzy ktos ?:>
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
sprawdz: Eurythmics - Love Is A Stranger
nawet w porzadku te smrodzidła, chociaz bez jakiejs rewelacji. bede sie odzywał ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzieki, to to, teraz tylko remix tego znalezc :>
no jak cos to pisz:) pozdr i dzieki raz ejszcze
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Gdzie można tanio i dobrze zjeść w Krakowie? Tanio tzn bardzo tanio. Jakaś stołówka dla studentow np. Jest coś takiego otwarte teraz w wakacje?
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
tanio to pojęcie względne http://www.chaczapuri.pl/menu_det.php tu nie jest bardzo tanio, ale na pewno nie drogo tanio jest w "Dworzaninie" na floriańskiej przy samym wylocie idąc w stronę rynku, tylko ja tam byłem ostatnio 2 lata temu, więc nie wiem czy istnieje 
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
zapomniałem napisać, że w chaczapuri dostaniesz naprawdę bardzo dobre i porządne "żarcie" 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ile powinienem zażądać za artykuł który liczy 2000 znaków?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdzie można tanio i dobrze zjeść w Krakowie? Tanio tzn bardzo tanio. Jakaś stołówka dla studentow np. Jest coś takiego otwarte teraz w wakacje? Polecam bar mleczny przy Senackiej.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ile powinienem zażądać za artykuł który liczy 2000 znaków? Pozwolę sobie pocytować grono... "Stawki liczy się od strony maszynopisu - 1800 znaków. Dużo pewnie zależy od pisma i od miasta, ale stawki za str. maszynopisu wahają się na ogół od 20 do 40 zł za stronę." "recenzje w formacie A4(3500 znaków) => 50pln"
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ile powinienem zażądać za artykuł który liczy 2000 znaków? Pozwolę sobie pocytować grono... "Stawki liczy się od strony maszynopisu - 1800 znaków. Dużo pewnie zależy od pisma i od miasta, ale stawki za str. maszynopisu wahają się na ogół od 20 do 40 zł za stronę." "recenzje w formacie A4(3500 znaków) => 50pln" Moim zdaniem nie można udzielić jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Wszystko zależy od tematyki, za napisanie czegoś naukowego, do czego niezbędna jest specjalistyczna wiedza można skasować dużo więcej...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No to swoją drogą, ale pytanie było ogólne, dlatego odpowiedziałam w ten sposób, trzeba wiedzieć od jakiej kwoty mniej więcej można wyjść.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
pracowałem zagranicą przez orkes 1 tygodnia na umowę o dzieło i termin zapłaty minął miesiąc temu.Co zrobić?Gdzie się udać?..pozdrawiam
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|