Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 50 z 57 1 2 48 49 50 51 52 56 57
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Astarta pięknie. Eld co myslisz o Skotonie??

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Originally Posted by g_i_t_s
Astarta pięknie. Eld co myslisz o Skotonie??

mam tego , jednak niewiele , spółka ok potencjał do wzrostów ogromny , ale jest jedno "ale" , śmierdzi rydzykiem laugh

Joker
Joker
widły na astracie piwo kasa hura

Joker
Joker
Kapitanie jak widzisz S&P500 i DJ w najbliższych tygodnaich , a może masz jakies prognozy na dalszą przyszłość ? smile

Joker
Joker
Originally Posted by ELDORADO
rosniemy . otwiera sie luka na wigu na 2050 smile

Na teraz kierunek jest jeden up cool
i zarabiamy po pachy kasa piwo laugh hura

K
veteran
veteran
K Offline
S&P -zab na indeksie przy najwyzszym w korekcie wolumenie byl przelom kwietnia maja ,potem bylo troszke wyzej przy mniejszym wolumenie a teraz jest jeszcze wyzej przy jeszcze mniejszym wolumenie .
Wprawdzie wykresy wygladaja byczo ,wskazniki tez -dla mnie brakuje potwierdzenia w vol.,dlatego sklaniam sie ku temu ,ze to jest raczej falszywka -silni spekulanci juz wyszli .Dlatego sie nie podniecam tym - sa wakacje wiec takie harce sa mozliwe .
W tym ruchu nie wyjdzie poza (wg.mnie) 962 ,Dowa natomiast nie widze powyzej 9000 .

K
veteran
veteran
K Offline
W zasadzie najbardziej prawdopodobny scenariusz na S&P spadek w okolice 905 i ponowna proba wyjscia gora - tutaj wlasnie to moje ale vol -wtedy trzeba bedzie zobaczyc co sie dzieje przy 900 .

Joker
Joker
hmm cos w tym jest co piszesz kapitanie confused S&P zbyt dlugo tańczy na oporze na 945 dla mnie kluczowym , zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Witam,

Panowie jaki rozsądny zasięg przewidujecie dla ASTARTy?

G
member
member
G Offline
ja przewiduję 50 złotych ale w dłuższej perspektywie - np miesiąca. Z BRE uważałbym, może się nieżle skorekcić po ost. wzr.
Czy nie warto wrócić do polecanej tutaj spoleczki DORADCY24 ? Spadłą niemal o polowe od momentu kiedy ją polecaliście a do tego ma niezłe widoki na najbliższy czas - może być chyba niezły wzrost a tam przecież każdy grosik to kilkanaście % ...

G
member
member
G Offline
No i proszę - jednak niezły ze mnie prorok...

ASTARTA szaleje i to dopiero przygrywka do tego co bedzie w najbliższych tygodniach- ta spóleczka to aktualnie kura znosząca złote jaja i jeszcze wiele ich zniesie smile
A DORADCY24 +20% i tu tez swietne perspektywy do ustalenia PP za kilanascie dni jest szansa moim zdaniem na wzrost na 8-9 groszy co daloby nawet +50% wzrostu od tego co obecnie!

G
member
member
G Offline
Jeszcze małe conieco na temat naszej słodkiej spóleczki smile

"W ciągu ostatniego miesiąca hurtowe ceny cukru na Ukrainie gwałtownie wzrosły.

Podczas gdy w połowie czerwca za tonę (z odbiorem u sprzedawcy) płacono niewiele ponad 4,3 tys. hrywien (UAH), to dziś stawki przebiły 5 tys. UAH. To o 2 tys. UAH więcej, niż płacono przed rokiem.

Eksperci są przekonani, że na tym się nie skończy. – Oczekujemy, że ceny rosnąć będą co najmniej przez kolejne dwa miesiące, do wprowadzenia na rynek cukru wyprodukowanego z tegorocznych zbiorów buraka cukrowego. Przewidujemy, że na przełomie III i IV kwartału za tonę cukru będzie się płacić nawet 6,5 tys. UAH – uważa cytowany przez gazetę „Deło” Sergiej Naliwka, dyrektor firmy konsultingowej AAA.

W ocenie analityków na tak gwałtowny wzrost cen cukru złożył się tradycyjny sezonowy wzrost popytu oraz negatywne prognozy dotyczące tegorocznego urodzaju buraka cukrowego. – W ubiegłym roku zebrano 13 mln ton buraka cukrowego, a w tym roku sukcesem będą zbiory na poziomie 11 mln ton – ocenia Naliwka. Spadek produkcji rolnej buraka ma związek z 20-proc. zmniejszeniem na Ukrainie areału pod tę uprawę. Powód – wiele przedsiębiorstw rolnych nad Dnieprem, ze względu na problemy z finansowaniem działalności z kredytów, zmuszonych było ograniczyć skalę produkcji. Oczekuje się, że zmniejszenie podaży surowca spowoduje w sezonie 2009/2010 spadek produkcji cukru do 1,6 mln ton, przy wewnętrznym zapotrzebowaniu przekraczającym 2 mln ton.

W ocenie analityków na spadku produkcji cukru i wzroście jego cen wygrają najsilniejsze podmioty, z największą na rynku Astartą na czele. – Przemawia za nimi pozycja finansowa oraz gwarancja dostaw surowca – większość buraków cukrowych przerabianych przez duże kombinaty cukrownicze pochodzi z własnych farm – zauważa Naliwka. Astarta kontroluje ponad 60 przedsiębiorstw rolnych, które – jak podaje spółka – w minionym sezonie siewów zwiększyły areał przeznaczony pod uprawę buraka o 17 proc., do 35 tys. hektarów. "

"Ranking najbardziej atrakcyjnych sektorów ukraińskiej gospodarki

Gazeta „Delo" oraz firma konsultingowa „Dragon Capital" sporządziły ranking najbardziej atrakcyjnych dla inwestorów sektorów ukraińskiej gospodarki (z punktu widzenia przede wszystkim zainteresowań inwestorów krajowych).

Do 12 najbardziej atrakcyjnych sektorów gospodarki, o atrakcyjności inwestycyjnej powyżej średniej, należą (w kolejności malejącej): sektor farmaceutyczny (produkcja i dystrybucja), handel zbożem, przemysł alkocholowy, przemysł olejarski i tłuszczowy, przetwórstwo mięsa, telekomunikacja i łączność, wydobycie i przetwórstwo ropy naftowej i gazu ziemnego, produkcja energii elektrycznej, handel detaliczny produktami ropopochodnimi, przemysł cukierniczy, przemysł górniczo-hutniczy oraz mleczarstwo.
To, co wytłuszczyłem, to tym zajmuje się Astarta..."

"F.O.Licht: W tym sezonie produkcja cukru będzie o 11,5 proc. mniejsza niż rok temu

Niemiecka firma analityczna F. O. Licht zmniejszyła aż o 7 mln ton swoją prognozę produkcji cukru w sezonie 2008/09 (październik/wrzesień) do 149,3 mln ton w przeliczeniu na cukier surowy - informują eksperci FAMMU/FAPA.
fot. www.eioba.pl [eioba.pl] Oczekiwana redukcja wolumenu wytworzonego cukru wynosi 11,5 proc. Głównym powodem redukcji była znacznie mniejsza niż początkowo zakładano produkcja cukru w Azji - przede wszystkim w Indiach, Pakistanie, Chinach i Tajlandii - informuje FAMMU/FAPA.

W glównym prospekcie jasno piszą, ze do 2008 r. dywidenda miała nie byc płacona, z tego więc wynika, ze w przyszłym roku powinni zacząć ja płacic, i stąd m.inn te spotkania w Warszawie i Wiedniu, które mają zachęcic fundy do spółki.
Jak dotąd zatrzymane zyski wynosza przeszło 35 mln euro co daje ponad 1,3 euro na akcje (5,6 zł). "

Panowie jedziemy na 50 zeta!!! smile

G
member
member
G Offline
Coś mi to wytłuszczenie nie wyszło to podam tylko te galęzie gosp. w których dziala nasza złota kura smile

handel zbożem
przemysł olejarski i tłuszczowy
mleczarstwo
przemysł cukierniczy

Kontrakty na cukier na giełdach światowych świrują - wystarczy zobaczyć na ich wysokość na marzec, kwiecień 2010 roku!

Widząc takie prognozy długoterminowych wzrostów nie ma opcji żeby na astarcie nie dorobić się i to sporo!!! smile

Joker
Joker
co tu duzo pisac jedziemy w kierunku 50 na Astracie piwo cool
moze byc przystanek mały na 27

Joker
Joker
Widze lukę na SAP500 na 990 , wiec chyba rośniemy bez przystankow , a niski volumen obrotów mozna interpetować dwojako: jako fałszywkę , albo jako wakacyjny czas stawiam na to drugie , czyli letnia hossa , byczki sobie pohasają , do czasu, kiedy z urlopów powrocą niedźwiedzie grin

póki co zapraszamy do Astarty są jeszcze wolne miejsca na jazde dalej up kasa

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Globtroter
ja przewiduję 50 złotych ale w dłuższej perspektywie - np miesiąca. Z BRE uważałbym, może się nieżle skorekcić po ost. wzr.
Czy nie warto wrócić do polecanej tutaj spoleczki DORADCY24 ? Spadłą niemal o polowe od momentu kiedy ją polecaliście a do tego ma niezłe widoki na najbliższy czas - może być chyba niezły wzrost a tam przecież każdy grosik to kilkanaście % ...

przerabiałem już temat D24 i powiem tak:
łatwo jest ją kupić. ale sprzedać.....

Joker
Joker
Originally Posted by gembol
Originally Posted by Globtroter

przerabiałem już temat D24 i powiem tak:
łatwo jest ją kupić. ale sprzedać.....

LOL 50 zł w dłuższej perspektywie = miesiąca , optymizm total grin
ale poki co mysle ze pokonamy dzis oporek na 27 i jazda na 30 na razie smile

na Doradcach ma byc wkrotce prawo poboru , kolesie niezle mieszają , groszy po przecinku im zabraknie grin , ale jesli nie zbankrutują , zysk bedzie kosmiczny

Joker
Joker
na giełdzie korekta
a nasza słodycz nic sobie z niej nie robi laugh piwo kasa

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
na tej astarcie coś mały ruch jest. ktoś wrzuci 100k i kurs leci na widełki

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Chyba czas sprzedać i poczekać na korektę

Strona 50 z 57 1 2 48 49 50 51 52 56 57

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, aker, rymoholik, burbon, forty, akagi, Sensei, alfa, betowiec), 1,978 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,804
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025