Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 4 1 2 3 4
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Sturmwind
Originally Posted by pixies
Originally Posted by Loony25
Co do oszusta kolejne dane

posiada konto w:

PKO BP SA - I Oddział w Gdańsku

adres:

80-952 Gdańsk, Al. Grunwaldzka 103
tel: (0 58) 767-88-52 fax: (0 58) 341-17-15

Możesz zrobić jeszcze jedną rzecz - idź do kasy banku, obojętnie w jakim mieście i wpłać jakąś drobną kwote, np. 5 zł. Na potwierdzeniu wpłaty powinny zostać wydrukowane dane właściciela konta, łącznie z adresem. Konto pewnie na "słupa", niemniej gdzies musi być dalszy obieg tej kasy, jesli w formie przelewów, to bardzo łatwo dojść gdzie to idzie, jesli wypłata gotówki, to kasy są monitorowane (bankomaty też).

Nie koniecznie , możesz powiedziec ze musisz oddać pewnej osobie X kwote np 20zl za jakąś głupotę. np pomógł ci na usunać awarię auta jak byłeś na wakacjach . ssciemni coś sensownego.

Swoją drogą jak masz dane konta i adres , to policja powninna sprawdzic co się stało z pieniedzmi z tego konta ,czyli gdzie były dalej przelane ,lub wypłacone to wszystko jest monitorowane przez banki co do minuty .

przy kazdej wplacie pytaja mi sie o dane odbiorcy wiec pewnie trzeba je podac. to nie quick money

Bonus: Unibet
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Now więc tak łączę się przez wifi z Linksys , net w UPC kablówka

Co do wpłaty, jak pójde do banku i będę chciał wpłacić mu na konto to przecież pierwsze co to poproszą o dane odbiorcy? albo moje?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
aha no i jak mam w ten sposób zdobyć jego dane, na potwierdzeniu ich chyba nie pokaża

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Kurcze, jeśli mieszkasz w Wawie to mógłbym podjechać i tak Ci zabezpieczyć Linksysa, że na dzień dzisiejszy nie byłoby możliwości zabezpieczenia go lepiej. smile

Mam nadzieję, że jest on zabezpieczony WPA2 z AESem, hasło >60 znaków, losowe i z dziwnymi znakami. Nadawanie nazwy sieci wyłączone, itd. Filtr adresów MAC włączony.

Jeśli w kompie wszystko jest ok, w UPC i na Allegro (oraz w firmie, w której masz pocztę) nie ma jaj, to jedynie to pozostaje jako źródło problemu. Ale to także oznacza, że ktoś z sąsiadów w tym miesza...

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Conrad, jak "trusted user" przeprowadz szkolenie dla niego tak aby dal ci na priva/maila swoj ip i pozwolil na remote managment, który po twoich ustawieniach sie zablokuje. I sprawa z glowy

C
C Offline
Zdalnie nigdy nie ustawiałem... gdyż podstawą jest blokada na wejście do ustawień serwera przez wifi (lub zdalnie jeśli istnieje taka opcja). smile Do tego zmienia się domyślny IP do panelu kontrolnego routera, choć najważniejsza jest ta pierwsza czynność.

C
C Offline
Jeśli ktoś ma linksysa i chce go maksymalnie jak to tylko możliwe zabezpieczyć to mogę przez jakiegoś gadulca (używam głównie msn) mu pomóc.

K
old hand
old hand
K Offline
Maksymilian Lambert (Mx,Mxlambert) Złodziejem! [pokerkings.pl]

To przestroga dla debili którzy myślą, że można kogoś okraść i się z niego śmiać. Ten idiota już jest skończony na całe życie smile

K
old hand
old hand
K Offline
Chłopaki na forum też o nim napisali, nawet ze zdjęciem smile

https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=3302564#Post3302564

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by kowalwls
Maksymilian Lambert (Mx,Mxlambert) Złodziejem! [pokerkings.pl]

To przestroga dla debili którzy myślą, że można kogoś okraść i się z niego śmiać. Ten idiota już jest skończony na całe życie smile

jest jeszcze kilku,

ale pewnie do czasu...

trzeba sie zebrac i cos z tym zrobic

Originally Posted by Loony25
Co do wpłaty, jak pójde do banku i będę chciał wpłacić mu na konto to przecież pierwsze co to poproszą o dane odbiorcy? albo moje?

Idż do kasy, podaj kasjerce nr konta i wpłać. Rozmawiałem w tej sprawie z koleżanką z POK BP i potwierdziła, że na potwierdzeniu wpłaty powinny byc wydrukowane dane własciciela (w tytule mozesz podac np "zobowiązanie z Allegro", przy takiej wpłacie nie musisz znać danych właściciela, a tylko nick). Na 100% takie dane podawane są przy wpłacie w PEKAO SA na konto w tymże banku, i jeśli się nie myle to łącznie z adresem. Jeśli zapyta Cię o dane wpłacajacego, to je po prostu podaj, oszust i tak je zna.

C
C Offline
Loony, to jak to jest z tym wifi, czy przez to mogło dojść do włamania?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Conrad, przez Wi-fi odpada raczej, bo mam takie zabezpieczenia jak pisałeś, najmocniejsze

dla upewnienia PEKAO SA to ten z żubrem tak?

wieczny student
wieczny student
tak

G
Inwestor
Inwestor
G Offline
Loony jesli to Pekao SA to podaj mi na priv numer konta - postaram się coś ustalić.

G
Inwestor
Inwestor
G Offline
Loony to konto co podałeś na pierwszej stronie to nie jest Pekao SA tylko PKO BP.

Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski
PKOBP Oddział 1 w Gdańsku

Ludzie nauczcie sie rozróżniać banki - nie ma czegoś takiego jak PKO SA, jest PKO BP i Pekao SA (z żubrem).

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Giertyszek
Loony to konto co podałeś na pierwszej stronie to nie jest Pekao SA tylko PKO BP.

Ludzie nauczcie sie rozróżniać banki - nie ma czegoś takiego jak PKO SA, jest PKO BP i Pekao SA (z żubrem).

z Żubrem to piwo jest:>

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline

zresztÄ… bardzo smaczne :):P

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by TOM182

zresztÄ… bardzo smaczne :):P

popiieram przedmówce :]

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
No tak mi podano , że to PEKAO
faktycznie to jest PKO BP, spróbuje dokonac przelewu za np 5zł i zobaczymy czy dostane jego dane..

Strona 3 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, burbon), 1,168 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,555
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025