|
|
veteran
|
|
veteran
Witam
Od pewnego czasu spożywam codzienni spore ilości alkoholu(piwo) średnio 6-7 piw, i ze 2 razy w tygodniu uwalam się do zgonu. W sumie niewiem czy w ciągu ostanich 2lat miałem dzien bez browarka, mogę go pić na mase, idzie mi jak woda, czy to nie zakrawa na Uzależnienie?
|
|
|
|
|
|
|
Witam
Od pewnego czasu spożywam codzienni spore ilości alkoholu(piwo) średnio 6-7 piw, i ze 2 razy w tygodniu uwalam się do zgonu. W sumie niewiem czy w ciągu ostanich 2lat miałem dzien bez browarka, mogę go pić na mase, idzie mi jak woda, czy to nie zakrawa na Uzależnienie? jakie uzaleznienie? Alkoholizm w najczystszej postaci. p.s Fakt że o tym mówisz daje jakieś nadzieje
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Nie nie jestem studentem, mam działalność gospodarczą i w sumie niewiele roboty, a piwo pije bo chyba muszę....:/ rano jak nie wypije piwa to nie mam sił wstawać, wieczorem jest tak samo bez piwa ciężko zasnąć...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
a samochodem nie jeździsz?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
jeżdze, ale pijany nie wsiadam za kierownicą, ale po 1 piwie tak.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to zrób se 2 - 3 dni przerwy  jak zrobisz bez problemu to nie jest z Toba najgorzej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
oj nie jest dobrze... zapewne wiekszosc z nas ma to samo tylko zamiast piwa nalezy wstawic kuponik... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
moze znajdz sobie jakies hobby np babe albo idz na silownie jak Cie to wciagnie to moze zaprzestaniesz pic bo "stracisz na sile"  a jak Ci sie nie chce szukac hobby to moze nie pij na tygodniu a w weekend powiedzmy max 6 8 piwek a na terapie hmm znajomy smigal na takie cos to tam wiecej pili niz wczesniej
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
jaką działalność gospodarczą prowadzisz, że tak ''dobrze'' Ci się powodzi?
A nawiązując do Twojego pytania , to , wszystkie dążenia do zmiany stanu świadomości są spowodowane albo próbą rozładowania napięcia albo po prostu... prozaiczną nudą.Nuda jest 100 razy gorsza niż napięcie , bo nie jest zlokalizowana .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
,,moze znajdz sobie jakies hobby np babe'' M 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam
Od pewnego czasu spożywam codzienni spore ilości alkoholu(piwo) średnio 6-7 piw, i ze 2 razy w tygodniu uwalam się do zgonu. W sumie niewiem czy w ciągu ostanich 2lat miałem dzien bez browarka, mogę go pić na mase, idzie mi jak woda, czy to nie zakrawa na Uzależnienie? no to nie jest jeszcze tak źle  za jakiś czas pewnie "odkryjesz" że dużo lepsze jest bycie na ciągłej bani na co "wystarczy" 10-12 piwek na dobę  a co do rozwiązania to nie ma prostych wyjść, dobry pomysł to jakieś hobby czy baba jak tu pisali poprzednicy
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
to co piszecie potwierdza tylko,że męzczyzni [wbrew pozorom] są bardziej od kobiet zaburzeni emocjonalnie i poznawczo .
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Alkoholizm to jest mój największy wróg życia. Ludzie naprawdę nie warto pić!!! Mówię to ja pierwszy co miał temat z tym publicznie na forum z podpisem (wtedy dla mnie śmiesznym) %Alko-Buko-holik%!!! Ale to nie zmienia faktu że lubie. Ale coraz większe przerwy zaliczam. 20lat Sphinx
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak masz już problem, ja lubię piwo, wódkę i inne  czasami nawet w nadmiarze, ale taka regularność to już uzależnienie, wszystko jest ok ale w umiarze, jeżeli codziennie pijesz cokolwiek to znaczy, że masz dłuższego okresu trzeźwości a jak wiadomo ten jest potrzebny by móc jakkolwiek ocenić siebie samego wobec używek, życzę powodzenia, z moich rad - wyjedź na jakieś zadupie i pobądź z naturą tydzień bez alkoholu, wtedy sam sobie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania PS Dominiko - wiadomym jest, że to kobiety o wiele mocniej ulegają nałogom
|
|
|
|
|
Spójnia Świdwin
|
|
Spójnia Świdwin
MazurXP kolego, ja proponuję wziąć namiot, śpiwór, udać się do lasu i pomieszkać tam parę ładnych dni bez dobrodziejstw wynalezionych przez człowieka, bierzesz parę konserw i innych przyrządów potrzebnych do życia w lesie, chodzić na grzyby (czy co tam teraz rośnie  , ale takie zwykłe, a nie na mokradłach  ) nad jeziorko pójśc, posiedzieć trochę w dziczy i zobaczysz,że Ci ulży.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
jaką działalność gospodarczą prowadzisz, że tak ''dobrze'' Ci się powodzi?
A nawiązując do Twojego pytania , to , wszystkie dążenia do zmiany stanu świadomości są spowodowane albo próbą rozładowania napięcia albo po prostu... prozaiczną nudą.Nuda jest 100 razy gorsza niż napięcie , bo nie jest zlokalizowana . To nic wielkiego, chodzi o sklep komputerowy, i w sumie jestem tam tylko 2x dziennie, a po za tym nic nie robię, to chyba z nudy pije, ale ja wcale nie chce przestać, bo ja to lubie.... A przestane jak uznam że robi się to niebezpieczne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mazur chodzi o to, że robisz to codziennie, po prostu zrób sobie przerwę tygodniową dla kontroli czy potrafisz tak, jeśli nie to znaczy, że masz problem. Generalnie polecam sport - każdy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja mam problem ale odwrotny, wcale mnie nie ciągnie do alkoholu  od początku roku wypiłem 5 małych kielonow i 4 piwa, jakos mi nie smakuje, mając naście coś tam jeszcze piłem a teraz 21 prawie to nie ma bata zebym sie napił sam z siebie. Kubusia czy jakiś inny soczek to tak ale piwo czy wóde to pod przymusem jedynie.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|