Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 12 1 2 5 6 7 8 9 11 12
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_Korver_ spójrz na ceny w ceneo.pl (albo innym takim serwisie). Od ok. 2500zł. MM ma po prostu taką marżę (chyba, że daje myszki, torby i jeszcze jakieś rzeczy).
A co do sprzętu to, np. w ceneo, ja na Twoim miejscu bym wybrał: procek Core2Duo, 4GB RAMu, 320GB dysk i do tego dobrą kartę graficzną. W podanej przez Ciebie cenie powinno się zmieścić.

Daramanian spróbuj zainstalować nowego flasha.

Bonus: Unibet
D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by micha$

[b]Daramanian
spróbuj zainstalować nowego flasha.

Niestety frown
Nie pomogło..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
@micha$ a są może jakieś 'czarne firmy', których powinienem unikać?

Co do składania sprzętu samodzielnie, to się raczej tego nie podejmę. Nie będę ukrywał, że się na tym zbytnio nie znam. Tak to jest, jak na informatyce kolejno w gimnazjum, liceum i na studiach się przegląda fora bukmacherskie, zamiast uważać i słuchać. frown

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Korver mozesz zapytac o rade usera o nicku Herkules (nie wiem czy jakis innych znaczkow w nicku nie ma). Z tego co pamietam nie raz juz komus cos doradzil w sprawach wlasnie komputera:)

Chyba, ze sie naprawde upierasz przy juz zlozonym.. ale wydaje mi sie, ze to tak samo jak z stacjonarnymi - lepiej zlozyc samemu bo niekiedy taniej, a na pewno masz konfiguracje taka jakiej Ci trzeba, a nie taka jaka wybrac musisz
pozdro

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Korver ja mam taki, dałem w hurtowni w wawie 2800zło, moim zdaniem nie warto wink zrobisz cos lepszego.

kurzy sie, klawiature ma na ktorej paluchy zostaja, troche niefunkcjonalna obudowa. i za ch*j nie wiem co zrobic kiedy bateria sie skonczy, ekran czarny i czekam 10min az sie rozladuje calkiem a potem podlaczam. tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_Korver_ nie wiem jakich unikać. Mój teść ma Lenovo i sobie chwali. Z tego korzystałem to też bym sobie takiego kupił.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
_Korver_:
Unikaj jak ognia Fujitsu-Siemens. Plastik z obudowy peka i sie wyciera.
Jak masz możliwość poszukaj sobie czegoś z trojki Dell , IBM/Lenovo albo Toshiba (serii a200 lub a300).
Sam nie składaj bo to nie warte zachodu.
Aby ci konkretnie pomoc musiałbym mieć kilka informacji na temat do czego mialby ci sluzyc - do grania czy do roboty. Stad wyjdzie kilka faktów : pojemnosc dysku (min,max) ram(min) przekatna erkanu, waga laptopa, dlugosc zycia baterii i co wazne "matowość" lub "lustrzaność" ekranu

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Anfalast
Korver ja mam taki, dałem w hurtowni w wawie 2800zło, moim zdaniem nie warto wink zrobisz cos lepszego.

kurzy sie, klawiature ma na ktorej paluchy zostaja, troche niefunkcjonalna obudowa. i za ch*j nie wiem co zrobic kiedy bateria sie skonczy, ekran czarny i czekam 10min az sie rozladuje calkiem a potem podlaczam. tongue
u mnie tez jest taka sytuacja i po prostu wtedy trzeba nacisnac ten przycisk, ktorym wlaczasz laptopa grin przynajmniej tak jest w moim, sprobuj wink

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
to byla pierwsza rzecz, którą zrobilem smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Majtikroko
_Korver_:
Unikaj jak ognia Fujitsu-Siemens. Plastik z obudowy peka i sie wyciera.
Jak masz możliwość poszukaj sobie czegoś z trojki Dell , IBM/Lenovo albo Toshiba (serii a200 lub a300).
Sam nie składaj bo to nie warte zachodu.
Aby ci konkretnie pomoc musiałbym mieć kilka informacji na temat do czego mialby ci sluzyc - do grania czy do roboty. Stad wyjdzie kilka faktów : pojemnosc dysku (min,max) ram(min) przekatna erkanu, waga laptopa, dlugosc zycia baterii i co wazne "matowość" lub "lustrzaność" ekranu

No i właśnie, głosy się podzielone odnoście 'składaka' i gotowego zestawu...

Komp tak jak wspomniałem, do zwykłej pracy, internet, muzyka etc. Głównie internet, serwisy bukmacherskie, zależy mi aby to wszystko płynnie chodziło. Na moim obecnym sprzęcie jak odpalę z 3-4 livebety, to nieco przycina, chciałbym tego uniknąć. Z gier to zbytnich wymagań nie mam. Nie lubuję się zbytnio w grach komputerowych, jedynie jak pisałem coś z gatunku sportowych FIFA czy coś w ten deseń, więc na grafice mi aż tak bardzo nie zależy, chociaż jakby jakąś fajną się dało w przystępnej cenie to owszem wezmę. Toshiba właśnie mi wpadła w oko, ale to tak po wstępnej ocenie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja mam Toshibę już niemal dwa lata i jak do tej pory zero problemów (odpukać). Także z czystym sumieniem mogę polecić smile

-
veteran
veteran
Originally Posted by Szewa
Ja mam Toshibę już niemal dwa lata i jak do tej pory zero problemów (odpukać). Także z czystym sumieniem mogę polecić smile

Ja również mam Tośkę z serii A200. Za kilka miesięcy stuknie rok. I jak wyżej, póki co zero problemów.
Lepsze (ale i droższe) są Dell'e

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
ja mam Toshibe 4,5 roku i też nic mi się nie zespuło. Jak mi się rozrypie, pi razy oko , za jakieś 4 lata to też kupię podobną. Jak to się mówi ,stara miłość nie rdzewieje smile

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
jesli chodzi o laptopa skladanego - kupa problemow - wiatraczki radiator pasujace wyjscie z obudwy.

Sam uzywam Toshki - a200-10x. jedyne co to dysk - 200gb to malo.

Korver jest jeden istotny szczegol miedzy skladakiem a kupnym - gwarancja. Teraz daja ci 2 lata (i jesli niedajboze cos sie popsuje) mozesz dostac ten sam komp za 0 pln. przy skladaku zaplacisz. byc moze sporo

S
SJS Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Odnośnie laptopów polecam stronę http://www.notebookcheck.pl/ oraz ich forum smile. Sam kupiłem około rok temu Della Inspiron 1720 i złego słowa o nim nie mogę powiedzieć. Nawet można sobie pograć w najnowsze gry na przyzwoitych detalach.

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Cześć wszystkim!
Od jakiegoś czasu myślę nad zmianą monitora (na większy i z lepszym odzwzorowaniem kolorów). Do tej pory pracuję na Samsungu z serii SyncMaster i jestem zadowolony. Dlatego właśnie, zastanawiam sie czy nie pozostać przy tej serii i nie kupić polecanego przez magazyn PCWorld (wydanie majowe) modelu Samsung SyncMaster SM2494HM. Czy uzywam ktoś może takiego lub podobnego tyle że 22 cale? Będę wdzięczny za jakieś opinie piwo

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Ja bym walnął 24" i najlepiej w rozdzielczości 1920x1200 (gdyż ten sam rozmiar jest jeszcze dostępny w 1920x1080).

Polecam LG, jako jedyna firma dają chyba jeszcze gwarancję na wszystkie piksele przy otrzymaniu monitora.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jakiego Firewalla używacie i polecacie?

Zainstalowałem PC Tools Firewall Plus 5.0.0.36F ale starsznie muliło.

teraz pobrałem Online Armor Personal Firewall 3.5.0.14 zobaczymy jak na nim bedzie śmigał komp

mam niewiele ram bo 512, więc dlatego mi tak wolno chodziło? . liczę żeby był prosty w obsłudze, najlepiej po PL.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Online Amor jakoś nie przypadł mi do gustu, ale nie moge dziada usunąć. jak daje unistall wyskakuje: "system windows nie moze uzyskac dostepu do okreslonego urzadzenia sciezki lub pliku. mozesz nie miec odpowiednich uprawnien aby uzyskac dostep" jak sie go pozbyc?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dodam że jako antywira uzywam avasta ( szału nie ma) . lepszy bedzie Nod czy avast?

Strona 7 z 12 1 2 5 6 7 8 9 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, poozon, rafal08, burbon, Sensei, Lukasz111, Akhu, rymoholik, JelineK, $-man, 11kera11, KeeYou, alfa), 3,146 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,275
Posty5,828,916
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025