Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
To są tak duże anteny ,że nie ma sensu mierzyć
na centymetry a nawet na kilometry smile W dużych miastach poważnym i indywidualnym problemem jest tylko grubość ścian. Zwłaszcza w starym budownictwie ściany są grube i prędkość nie przekracza 100 kbit/s. Natomiast 30 metrów dalej w nowym budownictwie może śmigać do 2 M bit/s.

Bonus: Unibet
a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
oczywiście im bliżej nadajników tym lepiej , ale podawane parametry przez dostawców nijak się mają z rzeczywistością i są chyba tylko elementem reklamy. Bo jak inaczej wytłumaczyć ,że kupuje się kota w worku. I najśmieszniejsze jest w tym to ,że to właśnie duże ''firmy'' kłamią [Widocznie można sprzedawać kota w worku ].

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Na tej mapce zapodanej wcześniej można sprawdzić gdzie są nadajniki, to chyba jest podstawa przy wyborze operatora do mobilnego netu.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
ja akurat sprzedaje lapki z iplusem i powiem Ci szczerze, ze taki iplus jest dobry tylko jako zestaw mobilny, czyli raz na jakis czas w podrozy czy np. na wyjezdzie, gdzie nie ma dostepu do internetu. Jako staly internet do domu nie polecam. 1,5 gb limitu to jednak troche za malo wink

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
w tej chwili jestem w trakcie testowania pley-a (do 7 dni mozna oddac modem i rozwiazac umowe)
zasieg mam HSDPA strony smigaja jak brzytwa,
w chwili obecnej najkorzystniejsza oferta na rynku, limit 10gb - 80pln, 3 m-ce gratis, umowa na 15 m-cy
dla przykladu w orange proponowali 9gb za 120pln w tym 30min do wydzwonienia w sieci

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
Originally Posted by kacperek76
w tej chwili jestem w trakcie testowania pley-a (do 7 dni mozna oddac modem i rozwiazac umowe)
w chwili obecnej najkorzystniejsza oferta na rynku, limit 10gb - 80pln, 3 m-ce gratis, umowa na 15 m-cy
dla przykladu w orange proponowali 9gb za 120pln w tym 30min do wydzwonienia w sieci

jeżeli zdecydujesz się '' przedłużyć '' po 7 dniach umowę z play to daj znać czy prędkość jest dalej taka sama czy zmalała . A znasz opowieści o perfumach ? Testery są zawsze mocniejsze .

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Też testowałem Play 3 miechy temu od środy do niedzieli i na tym poprzestałem wink
Powód to oczywiście prędkość :
gdzieś tak od 15.00 do 1 w nocy prędkość neta nie przekraczała 250kb\s i tak średnio co 30 minut sie rozłączał blush
a w sobotę i niedzielę taki mały speed był 24 h na dobę.
Wolałem nie ryzykować.

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
ps. hehe , czyli z jakiejś wiochy jesteś AGASSI laugh

ps . albo wina ścian albo jesteś poza przyzwoitym zasięgiem sieci.

A
A Offline
Originally Posted by z o R r o
Transfer zależy też od obciążenia sieci. A że mało kto wybiera droższe oferty to te tańsze są bardzo mocno obciążone co dodatkowo mocno spowalnia łącze. Tak więc jeśli kiedykolwiek pojawia się w sieci transfer choćby trochę zbliżony do nominalnego to raczej o 3 w nocy niż po południu.

i wszystko jasne grin

a.k.a. "DOMINICCA"
a.k.a. "DOMINICCA"
Originally Posted by AGASSI
Originally Posted by z o R r o
Transfer zależy też od obciążenia sieci. A że mało kto wybiera droższe oferty to te tańsze są bardzo mocno obciążone co dodatkowo mocno spowalnia łącze. Tak więc jeśli kiedykolwiek pojawia się w sieci transfer choćby trochę zbliżony do nominalnego to raczej o 3 w nocy niż po południu.

i wszystko jasne grin

też go lubię smile

M
2fast 2furious
2fast 2furious
M Offline
Póki co mobilny internet odpada. A korzystał lub korzysta ktoś z Was z internetu stacjonarnego oferowanego przez sieci komórkowe ? Mam linie TP SA w domu, więc to mogłaby być jakaś alternatywa. Z tego co wyczytałem jest to ADSL, prędkość oferowana max. 6 MB, co prawda trochę kosztuje, ale zawsze to lepsze niż 512 kB wink Ciekawi mnie czy jest tu podobnie jak z neostradą, że po 24 h modem się rozłącza. Jak wygląda sprawa z IP ? Czy również jest zmienne ? No i czy rzeczywiście prędkość jest taka jak deklaruje operator ?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by DOMINICCA
Originally Posted by kacperek76

jeżeli zdecydujesz się '' przedłużyć '' po 7 dniach umowę z play to daj znać czy prędkość jest dalej taka sama czy zmalała . A znasz opowieści o perfumach ? Testery są zawsze mocniejsze .

zdecydowałem się "przedłużyć" umowę i prędkość jest nadal taka sama grin

P
addict
addict
P Offline
Wlasnie kupilem jakas wczorajsza gazete i cytuje

"4x szybszy mobilny internet o najwiekszym zasiegu, Tylko w Orange możesz korzystać z mobilnego internetu w najnowszej technologi CDMA już od 1zł. Teraz 4 razy szybciej niż najbardziej popularny EDGE czyli 1Mb/s zamiast 240kb/s, nawet tam, gdzie do tej pory nie było możliwości technicznych "

Nie wiem na czym ta technologia polega ale jeżeli miałbym 1mb w każdym miejscu gdzie siec orange ma zasieg to bylbym 100% zdecydowany

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Prosze o pomoc. Ktoś w tym temacie albo podobnym podawał linka do sprawdzania mapy zasiegu i anten 3G. nie moge tego wygooglować ani tu w TiO znależć.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
thx piwo

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
Witam,

jak to jest z numerem IP w poszczególnych sieciach ?

Czy w Play'u podobnie jak w Neostradzie IP jest zmienne / dynamiczne ?

G
veteran
veteran
G Offline
Przyłączam się do pytania.

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
w takim razie odpowiem sobie i przy okazji koledze o nicku GBocian84...

TAK Play ma zmienne IP - wczoraj nabyłem takie cudo i sprawdziłem osobiście.

Pozdrawiam

Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Chcę zakupić internet bezprzewodowy do laptopa najtańszy, byle by strony chodziły pozytywnie (nic nie ściągam tylko czytam itd.) i bez umowy na długi okres (max. 1rok).
Co polecacie tak ogółem albo na próbę.
Jak mam w plusie umowe na mix to może jakoś taniej mi iplus by dali?

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (JelineK, rafal08, alfa, betowiec, burbon, aker, bukma, latajaca_holenderka, Sensei, Akhu, 11kera11, rymoholik, Lukasz111), 1,317 gości, oraz 22 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,231
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025