|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pmam problem z konfiguracja routera pentagramu, otoz laptop laczy sie z samym routerem przez wifi, ale internretu nie ma, na drugim kompie podlaczony kablem net ejst i wszystko dziala. Aha ta siec to osiedlowa kablowka i zeby bylo lepiej zawsze trzeba im przyniesc adres mac. Macie jakies pomysly dlaczego nie dziala ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Michael89 przypuszczalnie serwer sieci osiedlowej nie widzi maca z rutera. Ja zrobilbym tak: podalczylbym kompa na kablu do netu. sprawdzil czy net smiga. Jak smiga ustalilbym mac karty sieciowej (tej z kabla). Dla ułatwienia start->uruchom->wpisujesz cmd i klikasz ok -> w command linie wpisujesz ipconfig /all i enter poszukujesz sobie mac adresu aktywnego polaczenia per kabel , przepispujesz na karteczke. Nastepnie podlaczasz ruterekale nie do netu. tylko zasilanie i polaczenie z laptopem. Musisz wyszukac jakiegos pola aby ruter uzyl wybranego przez ciebie mac adresu (use this mac albo cos takiego jakos w zakldace configuration). I tam wpiszesz uprzednio spisany mac adres. powinno smigac. napisz jakby bylo inaczej to pomyslimy nad innym rozwiazaniem
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
witacjie Poszukuję routera wi-fi. domowy użytek, nie musi abyć nic szczególnego. Chcę tylko by necik smigał tak jak powinien. wejście takie jak kabel telefoniczny  nie znam sie na tym i proszę o jakieś propozycje! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Zico
ja uzywam ruterów fimry Netgear. Jest mocno przekonany do ich dzialania. Konfiguracja jest bardzo prosta i wsyztsko jest naprawde przejrzyste.
Ruter musi byc z wbudowanym modemem adsl - stad z netgeara np Netgear DG834 v3
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Michael89 przypuszczalnie serwer sieci osiedlowej nie widzi maca z rutera. Ja zrobilbym tak: podalczylbym kompa na kablu do netu. sprawdzil czy net smiga. Jak smiga ustalilbym mac karty sieciowej (tej z kabla). Dla ułatwienia start->uruchom->wpisujesz cmd i klikasz ok -> w command linie wpisujesz ipconfig /all i enter poszukujesz sobie mac adresu aktywnego polaczenia per kabel , przepispujesz na karteczke. Nastepnie podlaczasz ruterekale nie do netu. tylko zasilanie i polaczenie z laptopem. Musisz wyszukac jakiegos pola aby ruter uzyl wybranego przez ciebie mac adresu (use this mac albo cos takiego jakos w zakldace configuration). I tam wpiszesz uprzednio spisany mac adres. powinno smigac. napisz jakby bylo inaczej to pomyslimy nad innym rozwiazaniem nadal nie dziala
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
uff, udalo sie choc sam nie wiem jak
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam czy udało się komuś podłączyć pod tv laptopa Toshiba L40-14h
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A w czym problem? Potrzebny kabel D-sub <-> D-sub i ustawienia karty graficznej.
|
|
|
|
|
?
|
|
?
Korzystacie może z Windows'a 7 ?? Jeśli tak, to z jakiej wersji. Jakie są Wasze opinie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wersja 7600, tysiąc razy lepsza od Visty i ze sto razy lepsza od XP.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tylko zeby jeszce sterowniki byly do wszytkich urzadzen.
Winvast TV2000 jakby ktos mial do 7 bylbym "wdziaczny"
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
U mojego kumpla, do niektórych urzadzeń, działają sterowniki przeznaczone do XPeka.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tylko zeby jeszce sterowniki byly do wszytkich urzadzen.
Winvast TV2000 jakby ktos mial do 7 bylbym "wdziaczny" Spróbuj to: http://rapidshare.com/files/251868538/32bit.zipHere is link for tv2000 xp expert driver for windows 7 build 7260 x86. I have just changed name of cx88tune.sys to cx88tuner.sys and OS is recognising driver as not certified, but doesn`t block it. albo to: http://www.lhsite.hu/downloads.php?cat_id=2&download_id=83 (działa w 100%)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hejka,
Do tej pory uzytkownicy mecz.pl zawsze stawali na wysokosci zadania... mam kolejny problem..
Mam Viste i od jakiegos czasu cos sie stalo z filmami i serialami.. odtwarzalem sobie wszystko w windows media playerze i tam napisy ladnie odtwarzalo.. nagle z dnia na dzien napisy zniknely za to w trakcie filmu pojawiaja sie takie czarne dziwne kropki na srodku i u gory ekranu... wyglada to jak napisy... pojawia sie w czasie gdy aktorzy rozmawiaja... i przeszkadza w ogladaniu filmow.. a napisow normalnych niet... Ktos sie spotkal z taka sytuacja??
Acha, zaisntalowalem sobie subedit playera z latka do visty i tam napisy sa ale te czarne kropki wzdluz ekranu rowniez...
Last edited by g00niek; 22/08/2009 20:23.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
g00niek jaka wersja Visty, 32 czy 64 bitowa?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
g00niek jaka wersja Visty, 32 czy 64 bitowa? a co to ma do rzeczy ? Prawdopodobnie sterowniki się wysypały , proponuję usunąć wszystkie stery video jakie masz włącznie od grafiki i zainstalować wszsytko ponownie na nowo. Jeśli nie pomoże to sprawdz grafikę czy się aby nie przegrzewa lub czy nie jest uszkodzona . Bardzo podobny problem miałem u siebie na Windows7 przez miesiąc od instalacji wszsytko smigało jak żyleta a pózniej z dnia na dzień podczas odtwarzania plików video obraz strasznie klatkował i załamywał się . wina po stronie serów reinstalacja pomogła . z koleji na laptopie przegrzewała się grafika po 25min oglądania jakiego kolwiek video i wyskakiwały różne kreski itp
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ma to, że sam używam Viste 64 bity i często mi się zdarza np w przypadku aktualizacji przeglądarki (w tym przypadku Mozilla 32 bity bo 64 jeszcze nie ma), że potem właśnie dzieją się cyrki z plikami multimedialnymi.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wie ktos co moze byc przyczya glosnej pracy wiatraczka?? wszystko bylo ok ale od paru dni strasznie glosno chodzi...czasami odrazu po uruchomieniu kompa, czasami po jakims czasie z gory dzieki
|
|
|
|
|
?
|
|
?
wie ktos co moze byc przyczya glosnej pracy wiatraczka?? wszystko bylo ok ale od paru dni strasznie glosno chodzi...czasami odrazu po uruchomieniu kompa, czasami po jakims czasie z gory dzieki łożyska się wyrobiły, do wymiany 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam problem z laptopem Asus K50AB. Gdy włączam go to ekran jest czarny, a sprzęt gra. Wyłączam go wyłacznikiem przytrzymujac. Włączam znowu i wszystko gra... Następny problem, przy właczaniu ładuje siętylko pasek i nie ma żadnego znaczka Visty  Potrzebuje sterowników do niego, które ściagam to nie pasuja to tego modelu  Pomocy! ;p
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|