|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kończy się pewien etap w moim życiu chociaż wcale tego nie chce.Niestety otoczenie ma na to ogromny wpływ.Jedyna nadzieja,że w przyszłości znowu wejde na odpowiedni tor.
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Wkurza mnie, że trzeci rok z rzędu szukam pokoju do wynajęcia w Poznaniu (tym razem już nie dla siebie) i za każdym razem jest to samo. W ogóle mam wrażenie, że z roku na rok te mieszkania drożeją. Teraz multum jest ofert, fakt, ale zdarzają się nawet po 750zł za jeden pokój 10m2! I jak tu studiować w dużym mieście? Jak ktoś nie ma zbyt dużo pieniędzy to jest cholernie ciężko... To zdrowo ich tam poj....o  Ja do niedawna wynajmowałem z żoną kawalerkę w centrum Gdyni (która do najtańszych nie należy  ) 33 metry za 1000 zł łącznie z opłatami tzn. dawaliśmy tysiaka i żadne opłaty nas nie interesowały.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja obecnie wynajmuję pokój 1os za ok 650 zł, ale fakt faktem mam nowiutkie mieszkanie z pełnym wyposażeniem. A niektórzy to sobie życzą po 500-600 zł za jakąś norę z grzybem w toalecie (kilka dni temu np takie oglądałem...). Cóż poradzić, trzeba się pogodzić z takimi kosztami albo rzucić studia. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
W Łodzi jest to samo. Mnie najbardziej wkurza fakt, że ludzie sobie jaja robią z wystawianiem ogłoszeń - nie odbierają, nie odpisują... albo w momencie, kiedy miałam 400km do Łodzi, chciałam już po zdjęciach wpłacić zaliczkę kaucji, to nie mogli przetrzymać dla mnie mieszkania od godziny 20 do 14. Paranoja.
Ale w końcu znalazłam.
Ponoć najgorzej jest we Wrocławiu. Koleżanka szukała tylko na weekendy (zaoczna) i jej pani w akademiku koło zoo krzyknęła 100pln. Tzn.za jedną nockę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Baby to sa jednak pojebane  W dzisiejszych czasach juz nawet jak mowia, ze nie moze sie zobaczyc dzisiaj tylko jutro to nawet i w to nie mozna wierzyc. Ba, nawet nie powie, ze nie jednak nie moze, ze costtam tylko siedzi jak mysz pod miotla, masakra jakas ;-) elo! ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poznałem genialną dziewczynę... pierwszy raz od niepamiętnych czasów. I co? Oczywiście szejnowy pech musiał o sobie dać znać. Wyjeżdża do Aberdeen na studia  dobrze ze nie męzatka z trojka dzieci,tylko studentka 5-letnie studia w Szkocji za bardzo mi nie poprawiają humoru... To jednak jest kawałek. Kurna, ale się zauroczyłem. Nie ładuj się w żadne związki  Kiedyś trzeba się w jakiś władować  Po władowaniu się w "jakiś związek" czeka cię: kosztowne wesele, kosztowny kredyt na mieszkanie (bo pani musi dobrze mieszkać), kosztowny kredyt na samochód (bo pani na nogach nie będzie chodzić), kosztowne pobicie teścia, kosztowny rozwód i kosztowne alimenty. A na koniec twoja miłość powie ci "Chciałeś panią to rób teraz na nią" ;p Uprzedzam feministyczne ataki; są takie kobiety i wcale nie tak trudno na nie trafić ;p A do tego kamuflaż mają niemal perfekcyjny. Z ostatnich moich obliczeń wynika że tańszym kosztem można mieć seks do końca życia w agencji towarzyskiej dwa razy w tygodniu ;p
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po władowaniu się w "jakiś związek" czeka cię: kosztowne wesele, kosztowny kredyt na mieszkanie (bo pani musi dobrze mieszkać), kosztowny kredyt na samochód (bo pani na nogach nie będzie chodzić), kosztowne pobicie teścia, kosztowny rozwód i kosztowne alimenty. A na koniec twoja miłość powie ci "Chciałeś panią to rób teraz na nią" ;p Uprzedzam feministyczne ataki; są takie kobiety i wcale nie tak trudno na nie trafić ;p A do tego kamuflaż mają niemal perfekcyjny. Z ostatnich moich obliczeń wynika że tańszym kosztem można mieć seks do końca życia w agencji towarzyskiej dwa razy w tygodniu ;p Rozumiem tę buźkę na końcu posta ale to co napisałeś odstrasza. A wg mnie życie jest zupełnie inne. Ślub to przeżytek (a przynajmniej w wersji kościelnej), także koszta nie są takie duże. Dalej - mieszkanie - mnóstwo ludzi się zorientowało że z mieszkaniami krucho i mają po babciach, dziadkach itd. (mi się nie udało przekonać ani babci ani cioci do wykupu mieszkania i dlatego niedawno musiałem zdać klucze po rocznej walce z urzędami  ). Samochód też nie jest taki drogi, nie ma co panikować. O rozwodzie i alimentach nie piszę, bo nie mam w planach  Miałem dziewczynę 6 lat, teraz mam narzeczoną. Do niczego mi się nie spieszy... Nie zawsze życie trzeba brać takim jak rodzice chcą... 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
własnie przezytałem ze wszyscy lekarze ktorzy wyjechali ,, za chlebem'' do hiszpanii to starzy jeb*** łapówkarze którzy w obawie przed kompromitacja opuścili nas kraj... co za sukin*** człowiek płaci na tych idiotów a te złodzieje kradną, jak sie nie włoży do bombonierki 200 zł to nawet taki ham nie podejdzie do łózka... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To musiałbyć ciekawy artykuł z wiarygodnego źródła skoro było tam napisane, że wszyscy lekarze, którzy wyjechali to łapówkarze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Był tu kiedyś taki moderator, podobno miał jakieś związki z medycyną... i też wyjechał... Ale gdzie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Był tu kiedyś taki moderator, podobno miał jakieś związki z medycyną... i też wyjechał... Ale gdzie? do Barcelony  ale to chyba Włochy 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Szkoda że już nie siedzi tyle na forum, warto było czytać jego posty, gdzie z tanich cwaniczków w wymianie zdań robił miazgę ośmieszjąc ich za każdym razem. Takiego zostan modem MLS to by zjad i wysrał w 5 minut 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kończę z zakładami...nie tyle co zabierają pieniądze ale nerwy i to mnie strasznie wkurza...i widzę że odbiją się to na kontaktach z moją kobietą... tak więc... niech peffki będą z Wami... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
huk przy koszeniu trawy pod moimi oknami - dostaje szalu gggrrr
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
brak telefonu = piatek bez adnych konkretnych planow, kkkkkkkkkkkkuuuu$*(@$!
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
kurwa, to dzisiaj piątek?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
juz nie ;d dzisiaj sobota.. jest telefon tylko nie wiem czy chce miec plany na dzisiaj po piatku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jebani kierowcy miejskiej komunikacji 
|
|