|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
panowie mam problem, moze ktoś spotkał się z tym wcześniej i będzie wiedział, co z tym zrobić. Otóż mam angielską kartę Visę, którą mogę płacić w sklepach, ale niestety nie mogę wypłacić kasy z polskich bankomatów (nie mam pojęcia dlaczego). Dzwoniłem do mojego angielskiego banku i oni stwierdzili, że nie są pewni co się stało i mam się zgłosić do banku jak wrócę do UK.
Czy można jakoś dobrać do kasy, nie używając bankomatów?
Dodam tylko, że mam konto w Mbanku, byćmoże jest możliwość depozytu kartą na konto MBanku i wtedy szybka wypłata? Wie ktoś?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak możesz płacić w sklepach, to przy zakupach możesz poprosic o wyplatę z karty. Gdy byłem w Holandii, to tak mi powiedziano, jak nie mogłem wyplacic z bankomatu większej kwoty
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
też o tym pomyślałem. Jest tutaj w sklepach opcja tzn cashback, czyli dają gotówkę po zapłaceniu kartą?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Master, w jakim bankomacie próbowałeś? Sprawdź Citibank lub sieć Euronet, powinno pójść ok.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
w bankomatach pkobp wybieralem bez problemu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki panowie, już wszystko załatwione. Zadzwoniłem do Lloydsa jeszcze raz, poczęstowałem ich trochę swoim attitudem  i w mgnieniu oka wszystko było ok. Właśnie wybrałem kasę w bankomacie PKO SA.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
 Pekao SA albo PKO BP SA
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Master w czym byl dokladnie problem? Bo tez mam angielska karte Lloyds i sie zastanawiam czy nie wyplacic. Czy w kazdym bankomacie Pekao/ PKO wyplace kase? jesli tak to jaka jest prowizja?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzięki panowie, już wszystko załatwione. Zadzwoniłem do Lloydsa jeszcze raz, poczęstowałem ich trochę swoim attitudem  i w mgnieniu oka wszystko było ok. Właśnie wybrałem kasę w bankomacie PKO SA. nie musisz ich opier**lac, wystarczy zadzwonic i powiedziec, ze przez nastepny tydzien czy dwa bedziesz w PL, na Teneryfie albo Marsie i wszystkie transakcje z tych miejsc niech traktuja jak autoryzowane. Nawiasem mowiac, bardzo dobre zabezpieczenie w swietle kradziezy danych osobistych.
|
|
|
Link skopiowany do schowka