|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
witam, nie przypominam sobie, żeby był temat o tym mieście (jeżeli był to przepraszam. Za niecałe 3 tyg ME w siatkówce kobiet m.in w Łodzi. Wybieram się na 2 dni, potrzebuję więc noclegu. Moglibyście coś polecić niedaleko hali? Jakiś hostel, akademik czy coś w tym stylu. Na standardzie mi nie zależy, grunt to żeby były 2 łóżka.  Przy okazji, na której stacji kolejowej najlepiej wysiąść, żeby było najbliżej na halę? Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
na hotelach sie niestety nie znam, tyle co wiem to ze w okolicach hali jest sheraton, wiec moze tam uderz. jesli natiomast chodzi o polaczenia kolejowe to jako pracownik pkp przewozy regionalne łódz słóze pomocą  otoz najlepiej wysiasc na ztacji łódz fabryczna lub jechac dalej za ta stacje w i wysiasc na nastepnej tzn. kaliska, jesli jedziesz od warszawy. bo od poznania to nie wiem nie mowiac o koszalinie
|
|
|
|
|
Łódzki Klub Sportowy
|
|
Łódzki Klub Sportowy
Korver zdecydowanie polecam Ci wysiąść na Łódź kaliska  ...wtedy zdecydowanie będziesz miał najbliżej do hali.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chciałbym jeszcze poszerzyć pytanie odnośnie imprez, w środy coś się dzieje ciekawego? 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No niestety Łódź odbiega pod tym względem od Poznania, Wrocławia czy Trójmiasta, chociaż swój klimat ma. Do tego co napisał Tormentiol dorzuciłbym jeszcze lokale studenckie na polibudzie (niedaleko hali) oraz uniwerku (tam lepiej) ale pod warunkiem ze zaczął się już semestr bo inaczej to pustki. W tygodniu raczej cisza i spokój, imprezki zaczynają sie od czwartku, w tygodniu raczej cisza i spokój więc zostaje tylko piwko na pietrynie. Z tanimi noclegami może byc mały problem bo hosteli brak. Są jakieś noclegownie, ale nigdy nie wiedziałem czy to hotel czy burdel. Gdybyś miał jakieś pytania pisz na priv, w miarę możliwości chętnie pomogę. Pzdr
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
na hotelach sie niestety nie znam, tyle co wiem to ze w okolicach hali jest sheraton, wiec moze tam uderz. Sheratona to my chyba jednak nie mamy, ale może się mylę
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chciałbym jeszcze poszerzyć pytanie odnośnie imprez, w środy coś się dzieje ciekawego?  nie wiem jakie masz oczekiwania, jesli chcesz sie przelizac z jakas goraca 19-20 to nie powinno byc problemu w czekoladzie i incognito - oba na piotrkowskiej. oczywiscie jesli jestes w miare ladny, bo laski tam same podbijają, natomiast jesli chcesz tylko popatrzec i potanczyc cos w stylu gej party to polecam boheme takze na piotrkowskiej. Takiej odpowiedzi nie oczekiwałem.  Na imprezy nie chodzę wyrywać panienek, tylko się dobrze pobawić. Ale dzięki za odpowiedź.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie wiem jakie masz oczekiwania, jesli chcesz sie przelizac z jakas goraca 19-20 to nie powinno byc problemu w czekoladzie i incognito - oba na piotrkowskiej. oczywiscie jesli jestes w miare ladny, bo laski tam same podbijają, natomiast jesli chcesz tylko popatrzec i potanczyc cos w stylu gej party to polecam boheme takze na piotrkowskiej. Zniszczyłeś mnie  [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@tormentiol - jadąc z Warszawy Fabryczna jest przystankiem docelowym. A co do tematu 1) Z Łodzi Kaliskiej jest ok. 5 min piechotą do Areny 2) w pobliżu (http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=51.755489,19.434385&spn=0.018622,0.038323&z=15) są akademiki (przy ul. Żeromskiego - al. Politechniki). (na tej mapie Arena nie jest zaznaczona - znajduje się między Krzemieniecką, Bandurskiego i al. Unii) Link z numerami do zarządców DSów: http://www.samorzad.p.lodz.pl/zakwaterowanie.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
O taką odpowiedź mi chodziło. Wielkie dzięki. 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Gdybyś tam nie znalazł już miejsc, to daj znać. Jeśli chodzi o imprezy, to bzdura, że w środy się nic nie dzieje, mieszkałam rok na Piotrkowskiej i tam generalnie jest całkiem obojętne, jaki jest dzień tygodnia. Zawsze gdzieś coś się dzieje. W sumie rozpiska imprezowa najlepsza chyba jest na www.aktivist.pl/lodz/kluby [ aktivist.pl] Kluby studenckie w dzielnicy uniwerku zostały dwa, najlepszy zlikwidowali (należący do poli), a to daleko od Areny, więc nie warto raczej tam nawet jechać.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Przy okazji, na której stacji kolejowej najlepiej wysiąść, żeby było najbliżej na halę? Na TEJ. [ youtube.com]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! Skoro bylo pytanie o stacje to ja zapytam o parking. Gdzie najlepiej zaparkowac zeby bylo blisko hali a po meczu bez wiekszych korkow pojechac do Wroclawia?
Czy mocno rozrzucone sa :Manufaktura, Biała Fabryka Geyera, Rynek Starego Miasta, Pałac Izraela Poznańskiego??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tutaj masz poglądową mapkę Łodzi: [ Linked Image] Szare kropki to większe parkingi w pobliżu (max 15 min. piechotą do Areny), z tym, że ten przy samej Arenie jest przy dworcu Kaliskim i tam pewnie będą korki. Osobiście polecam parking który jest pod szarą kropką z lewej strony (parking pod marketem (chyba) Champion). Po meczu wyjazd Obywatelską do al. Jana Pawła II. Manufakturę i Białą Fabrykę łączą tramwajowe linie 2, 3, 6, 11, 16.
|
|
|
|
|
Oszust i... dzida!!!
|
|
Oszust i... dzida!!!
Dobry temat, bo tez sie wybieram do Łodzi na mecze. Korver, a ja mam pytanie do Ciebie: Zakupiles juz bilety? Jak tak, to wiesz moze ktore najlepiej kupic, zeby byly dobre miejsca lub ktos kto juz byl na tej hali niech sie wypowie? Jak bedziemy w tym samym okresie co Ty Korver, to oczywiscie o jakims piwku mozna pomyslec  ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na stronie eventimu była mapka z miejscami ale usunęli. Wiadomo, za koszami najgorsza widoczność, ale telebimy są spore. Ja byłem w sektorze R - na wysokości linii końca boiska.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Znalazłem mapkę (ceny nieważne): [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Dzisiaj będę akurat w Łodzi to sobie zwiedzę Manufakturę, Rynek i możę tą Atlas Arenę. Jak coś to o 10.00 ruszam od krzyżówki Narutowicza z ul. Kopcińskiego (Śródmieście) XD 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o widoczność to polecam sektor R i P.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobry temat, bo tez sie wybieram do Łodzi na mecze. Korver, a ja mam pytanie do Ciebie: Zakupiles juz bilety? Jak tak, to wiesz moze ktore najlepiej kupic, zeby byly dobre miejsca lub ktos kto juz byl na tej hali niech sie wypowie? Jak bedziemy w tym samym okresie co Ty Korver, to oczywiscie o jakims piwku mozna pomyslec  ... Ja kupowałem bilety przed wakacjami, za pośrednictwem ticketpro.pl, jakoś tak. Teraz nie wiem jak jest z dostępnością, pewnie allegro i inne tego typu serwisy. Mam bilety w granicach rzędu R z tego co pamiętam, ponoć tam jest OK z widocznością. Co do piwka, to bardzo chętnie. Ja jestem 30.09 i 1.10 na wszystkich meczach. Pozdrawiam. 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|