|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
Witam
Zamierzam kupić auto. Interesuje mnie auto w granicach 5 tys zł. Nie interesuje mnie jakiś konkretny model itp. Liczę na jakieś sugestie osób bardziej doświadczonych w motoryzacji.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
zależy do czego Ci potrzebne auto:
- masz już jakieś auto (czy to pierwsze) - sam będziesz jeździł czy z rodziną (sam to masz np modele 2 drzwiowe, mniejsze auta) - np czy potrzebujesz tylko np do dojazdów na uczelnię, zakupy, czy chcesz nim np jechać gdzieś dalej, wakacje - wielkość bagażnika) - czy masz jakieś upodobania (podobają ci się jakieś modele) - czy wolisz coś nowszego ale z niższej półki czy np bmw ale 20 letnie) - sedan, hachtbak czy kombi?? - benzyna, benzyna + lpg, diesel??
|
|
|
|
|
rzut rozny
|
|
rzut rozny
hej -No byłby to pierwsze MOJE auto -Auto głównie na dojazdy do pracy, czasem wyjechać gdzieś dalej....wielkość bagażnika nie ma dużego znaczenia - z upodobań akurat podobają mi sie auta typu VW Golf, Seat Ibiza, Meganki - w grę wchodzi hatchback i w sumie sedan - najlepiej benzyna + gaz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Suzuki Swift proponuję przemyśleć. Mam i sobie chwalę. Ekonomiczne, dynamiczne (przynajmniej moje 1.6), wielkość w sam raz, silnik fantastyczny pod względem utrzymania i wytrzymałości, z blachą bywa gorzej ale to już kwestia indywidualna. Ja trafiłem na zadbane z udokumentowanym przebiegiem i od roku ani złotówki nie włożyłem poza regularnymi wymianami tego co trzeba. Ogólnie nie ma się co nastawiać na konkretny model ani silnik.. Popatrz na stan, rocznik, ekonomię 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
No sebastian ladne autko poleciles... Z instalacja gazowa z rocznikiem w miare. Ja mialem kupowac Ople Corsa ale widze ze trzeba o Hondzie Civic poczytac tylko pytanie czy opis nie naciagany bo cena naprawde atrakcyjna
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sebastijan znalazl bardzo dobra oferte tego civika.
Moim zdaniem najlepiej kupic wlasnie Civika, Golfa 3 albo ewentualnie Ibize (ale to tylko ewentualnie). - Vw jak to vw niezawodnosc, wada (a dla niektorych zaleta) jest, ze ich pelno na drogach - plusem tej sytuacji tanie czesci i robota. - Honda takze godna polecenia, niezawodna - podobnie jak Golfy jest ich sporo, z czesciami tez podobnie - Seat jest ich mniej, choc niemalo. Niestety bardziej awaryjne niz wyzej wymienione. Z czesciami nie jest zle, ale tez slabiej niz u Golfa i Civika.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ta konkretnie Honda polecana przez Sebastijana na dzien dobry odpada poniewaz - przeglad sie konczy czyli wlasciciel sie jej pozbywa bo wie, ze przegladu nie przejdzie, rdza wychodzi, w srodku syf, zaje8ana wykladzina, brak podanego przebiegu = na 90% "kosmiczny" przebieg (min. 200k), po rejestracji widac, ze auto z wioski, a jak z wioski to ja juz dziekuje ... auto serwisowane  chyba jak bylo w Niemczech jeszcze na gwarancji 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
mi nie chodzi konkretnie o ten egzemlarz ale o model czyli honda civic ;D
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Ja polecam Toyote Corolle E10, jest naprawdę mało awaryjna.
|
|
|
Link skopiowany do schowka