Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 5 1 2 3 4 5
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by JuN
Rozwód kościelny jest bardzo ciezko dostac, przede wszystkim musza zgodzic sie obie strony, aby zaczerpnac informacji nalezy pojechac do Warszawy to Biskupów czy jakos tak...

cala procedura trwa od 1 do 3 lat,

Wtedy sa jakies komisje, i przed tymi komisjami zlozonymi z ludzi z kosciala, musza sie stawic maz i zona - odpowiadajac na wszystkie pytania, nawet te bardzy intymne,

sprawa nie jest latwa, latwiej jest wziasc slub - a uniewaznic, i wiele wiele wiele trudniej

Trzeba to dokładnie sprawdzić, najlepiej zapytać na jakimś forum prawniczym. Czytałem kiedyś, że jeśli jeden z małżonków nie poinformował o czymś drugiego przed ślubem, bo można spokojnie unieważnić. To co czytałem było dokładnie o niepłodności.

Myślę, że jeszcze obecna żona, tyle może dla Jose zrobić, powiedzieć, że miała kogoś przed ślubem itp.

Pozdrawiam.

Bonus: Unibet
JuN Offline
ATP & WTA Tour
ATP & WTA Tour
to co napisałem jest 100% pewne, i aktualne, informacje z lipca tego roku smile

D
old hand
old hand
D Offline
No to moze po prostu spojrzec do kanonu kosciola katolickiego ( jezeli slub byl w tym obrzadku) jak tu ktos powiedzial duzo ludzi wie ze dzwonia pytanie gdzie.
Odnosnie rozwodow to rozwodow w kosciele nie ma sa uniewaznienia malzenstwa. To o czym sie nie poinformowalo jest dokladnie okreslone ( spisuje sie zreszta przed zawarciem malzenstwa protokol w ktorym sa konkretne pytania)
I to czy sie kogos mialo przed slubem w nieformalnym zwiazku nie ma znaczenia.
Uniewaznienia malzenstwa przez kosciol to tez hipokryzja bo masa spraw jest naciaganych np niedojrzalosc, lub presja spoleczna.
Niem wiem czego autor watku moze od nas oczekiwac na pewno pelne zrozumienie. Zle ze do slubu doszlo, dobrze ze szybko i bez dzieci.
Trzymaj sie !

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
ciakawe co do powiedzenia/napisania maja userki tego forum smile

Io sono Interista
Io sono Interista
Dzięki za wszystkie rady ! piwo

Nawet admin napisał kilka naprawdę fajnych słów.

Teraz jest na lewiźnie grin
Jak wrócę do domu to się odezwę.

Pozdrawiam pogodnie

Joker
Joker
Originally Posted by Master.com back
Nie istnieje coś takiego jak rozwód kościelny. Reszty nie czytałem, nie poświęcam czasu na coś co na to nie zasługuje.

"Nie mów niedbale o poważnych sprawach, ani uroczyście o marnych".

nie istnieje rozwód koscielny , ale w KK istnieje instytucja unieważnienia małżeństwa na przykład z powodu niedojrzałości zawarcia ślubu , a tutaj niedojrzałość jest ewidentna z jej strony , bez problemu powinieneś to osiagnąć

POZDRAWIAM
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
znowu wyczytałem bluzgi na swój temat a chciałem dobrze, może to nie było zbyt zrozumiałe

oczywiście chodzi o tą konkretną sytuację a nie żadne fanaberie pustej siksy dziewczyny

jak ktoś traktuje małżeństwo cywilne czy kościelne poważnie to na rozwód nie może sobie za bardzo pozwolić, trzeba przeanalizować przyczyny

no to teraz będze niestety kosztować, unieważnienie małżeństwa kościelnego niestety nie jest bezpłatne, minimum 5 tysięcy plus może nawet parę lat ciagania się po sądach - jeśli to dla Ciebie ważne, a cywilne no cóż jak nie było intercyzy to może być kwas frown

w życiu nie ożenię się bez intercyzy chyba że panna wniesie podobną wartość majątku, tak to sorry romantyczni idealiści ale można ufać tylko Bogu ale nie innemu człowiekowi

Io sono Interista
Io sono Interista
Nirtz akurat z pewnym rzeczami nie mam aż tak sporego problemu jak Ci się wydaję.
Mieszkanie jest moje a ona sama wyraziła zgodę na opuszczenie tego mieszkania. Może inaczej ona wręcz sama chce odejść.

Wszystko co mieliśmy w domu już zostało między nami nie jako podzielone. grin
Było między nami porozumienie także mam nadzieję że nic na sali rozpraw się nie stanie. Tym bardziej że to ona wyraziła chęć odejścia nie Ja.

Wiadomo że z kościołem jest bardzo ciężka sprawa. Już trochę o tym ostatnio czytałem na różnych forach. Jeden przypadek znam w praktyce i kobieta opuściła męża po stosował wobec niej przemoc. Mąż jednak nie chciał słyszeć o rozwodzie a ona nie jako czuła obawy przed nim więc wyprowadziła się z domu. Do rozwodu doszło! ułożyła sobie życie na nowo i miała z innych gościem dwójkę dzieci - tworzyli wspaniałą rodzinkę ale o ślubie kościelnym nie mogli nawet za bardzo pomarzyć choć bardzo chcieli.
W końcu jej były mąż zginął w wypadku samochodowym. Wiem że teraz mają się pobrać.

O kościelny sam nie wiem czy będę walczył. Jeszcze mam za małą wiedzę na ten temat.
Choć ekipa z mecz.pl robi wszystko aby wiedza była większa. grin
I tak trzymać. piwo

Do usłyszenia smile

Io sono Interista
Io sono Interista
Originally Posted by JuN
a nie zauzywales nic dziwnego w zachowaniu na kilkanascie dni przed slubem ?

wychodzila gdzies czesto itp ? przeciez musiala sie z kims spotykac...

masakra sytuacja, jakby mnie spotkala, to chyba bym JĄ odpalił smile

Nie mam już za bardzo czasu pisać ale na jeszcze jedno pytanko odpowiem.

Tak zauważyłem i sto razy się pytałem o co chodzi ale ona miała swoje wymówki w które ciężko było nie uwierzyć.

Myślę że ta cała sytuacja nie zaczęła się przed ślubem. Może coś się narodziło między nimi ale to jeszcze nie było to. Po ślubie już byłem pewien że coś jest nie tak. Wręcz spytałem ją czy łączy ją coś z tym kolesiem ale za każdym razem odpowiedź była NIE!
Następnie dała mi do zrozumienia że coś się między nami skończyło i chcę zakończyć ten związek. Po tygodniu od tej rozmowy powiedziała mi że kogoś ma.
Gdy zapytałem dlaczego nie powiedziała mi o tym wcześniej! powiedziała że nie była jeszcze pewna iż jest w stanie być z tym kolesiem.

Śmieszne ale prawdziwe laugh wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
pewnie się zainteresujesz jak nowa babka się pojawi (a trzymam kciuki że tak będzie) jeśli to dla Ciebie ważne (nauka Kościoła Katolickiego), Cezary Pazura unieważnia już trzeci ślub, myślę że warto, bo jak napisano "co będzie rozwiązane na ziemi, będzie rozwiązane w niebie, a co nie to nie" i nikt nie będzie patrzył czy ktoś sobie ubzdurał czy trzeba czy nie, lepiej chyba być po lepszej stronie

warto się starać, nie ma co zwlekać bo można nie zdążyć

pozdr.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Takie jest życie, też wiele kryzysowych chwil przeszedłem, nie było łatwo wink Po jakimś czasie przejdzie ten żal i znajdziesz inna, tą jedyna smile Bo ta nie była Ciebie warta smile piwo

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
No cóż tu można dodać...po co pisać jak można zaśpiewać tongue

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
nie ma co sie rozwodzić nad problemem, nic sie na to nie poradzi, najważniejsze to się podnieść i iść dalej z podniesioną głową, co nas nie zabije uczyni nas silniejszymi...

na pohybel wszystkim zdradliwym k**rwom piwo

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Jose wpadaj na browarka w Nasze strony.Haku pewnie też chętnie by cos wypił i pomógł w odzyskaniu równowagi smile wiem to Twoja żona i powinieneś sie przejmować ale skoro ma kogoś innego niech odejdzie w zapomnienie.Nie warta Ciebie i Twoich nerwów.Bedzie dobrze

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ludzie nie żeńcie się bo finansowo się zrujnujecie a wasze życie towarzyskie i prywatne hobby legnie w gruzach ;p Fenyloetyloamina działa 3lata więc niektórzy licząc okres narzeczeństwa nie są już w sobie zakochani. Poza tym kobiety są tak skonstruowane od tysięcy lat że myślą zawsze o korzyściach materialnych płynących ze związku (mieszkanie, samochód, kasa na wojaże,dobre jedzenie, kosmetyki i ciuchy. Na dodatek człowiek nie dość że naćpany fenyloetyloaminą to jeszcze poddany praniu mózgu przez wybrankę,swoją rodzinę i przyszłych teściów "że już czas" decyduje się na ten pochopny krok w przepaść ;p Pewnego dnia budzisz się a pochodna amfetaminy przestaje działać słyszysz "chciałeś panią to rób teraz sobie na nią" i myślisz sobie ja pier.. co ja zrobiłem ;p
Małżeństwo to taki półotwarty zakład penitencjarny gdzie musisz pracować z wyrokiem dożywocia na swojego współwięźnia nawet jak dostaniesz zwolnienie warunkowe to i tak musisz dalej pracować na tego potwora który przed ślubem się kamufluje jak kameleon z Madagaskaru ;p

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
nie ma czegoś takiego jak miłość smile rzeczywiście jest zauroczenie (chemia), która po 2-3 latach mija, ale z drugiej strony póki jesteś młody i zdolny to jest fajnie, ale za 30-40 lat miło będzie mieć kogoś w domu, dzieci i wnuki smile

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever
a ja jutro po pierścionek i oświadczyny...

addict
addict
haku to jak to zaplanowaleś? jak widzisz swoje oświadczyny? ja już po smile nad Marskim Okiem - długa historia, ale niezapomniany moment w życiu! Trzymam kciuki by powiedziała "TAK" laugh

Villain
Villain
to nie będzie niespodzianki haku - bo Lisicki czyta forum :PP

Lucio Fulci Forever
Lucio Fulci Forever

zicoo - planu brak - wyjdzie w praniu... smile
Mitul - Lisicki ma 2 posty na forum laugh

Strona 4 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, Akhu, poozon), 2,763 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,320
Posty5,842,745
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026