Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#3426863 28/09/2009 19:05
S
SJS
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Witam,

Chciałbym ubezpieczyć się indywidualnie w jakimś TU. Chodzi mi tutaj o ubezpieczenie od zdarzeń losowych oraz przykładowo dostęp do lekarza pierwszego kontaktu. Może ktoś z forum "siedzi" w tej branży i mógłby poinformować na jakie zapisy zwrócić uwagę przy podpisywaniu polisy. A i najważniejsze ile mniej więcej może kosztować takie ubezpieczenie? (mój wiek 21 lat).

Bonus: Unibet
Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
podbijam smile tez wlasnie musze sie ubezpieczyc

i ja mam jedno pytanie - czy ubezp. bedzie dopiero aktywne po 6 miesiacach??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by SJS
Witam,

Chciałbym ubezpieczyć się indywidualnie w jakimś TU. Chodzi mi tutaj o ubezpieczenie od zdarzeń losowych oraz przykładowo dostęp do lekarza pierwszego kontaktu. Może ktoś z forum "siedzi" w tej branży i mógłby poinformować na jakie zapisy zwrócić uwagę przy podpisywaniu polisy. A i najważniejsze ile mniej więcej może kosztować takie ubezpieczenie? (mój wiek 21 lat).

Obyś nie palił i nie miał jakichś innych szkodliwych nałogów, bo od razu grupa ryzyka Ci podskoczy, a co za tym idzie składka grin .

Generalnie samo ubezpieczenie indywidualne na życie nie jest drogie dla osoby w niskim wieku (coś koło 40-50 miesięcznie przy naprawde dużych sumach ubezpieczeniowych). Gorzej jak przychodzi do dokładania dodatków w postaci NW i innych bajerów (tu już nalezy indywidualnie analizować oferty firm ubezpieczeniowych w zależnosci od tego czego oczekujemy; różnorodność ofert jest bardzo duża)

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, betowiec, alfa, rymoholik, 11kera11, burbon), 2,225 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,837,923
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025