Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 14 1 2 3 4 13 14
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Proszę uważać na stwierdzenia, że jakaś drużyna jest drużyną
"swojego parkietu", albo szczególnie wpatrywać się na statystyki
z poprzednich sezonów. Z roku na rok prawie wszystkie ekipy
zbierają skład od nowa. W tamtym sezonie Czarni mogli być drużyną
własnego parkietu. W tym sezonie może to się zmienić.

Jutro napiszę kilka swoich przemyśleń co do meczów.

Bonus: Unibet
stranger
stranger
Słów kilka o kolejce PLK:

Anwil-Trefl NO BET
Anwil jest teraz na tyle śmiesznym zespołem, że każdy mecz - dosłownie każdy - może wygrać 20 i przegrać 20. Kompletnie nieobliczalny. Tym bardziej, że i Trefl jest identyczny - wystarczy, że Kitzinger i Kinnard zagrają lepiej niż tydzień temu i wygra. Ale co, jeśli nie zagrają?

Basket - Energa
Energa jest cienka jak koniec węża. Średnio widzę odpowiedź na Ciricia. Mecz będzie na styku, ale Basket to wygra 4,5 punktami.

Kotwica - Sportino
Kotwica to nic wielkiego. Sportino również, ale do składu wróci Bagavac, który wygląda na dość ciekawego zawodnika jak na PLK. MOże być kimś, kto da iniowrocławianom małe zwycięstwo.

Polpharma - AZS
W starogardzie są takie nadzieje, że nie można przegrywać z AZS. Personalnie też są mocniejsi. AZS nie ma fizycznej odpowiedzi na Okafora. Będzie ok. 10 pkt przewagi.

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Originally Posted by "Raffie"
Stal Stalowa Wola - Asseco Prokom Gdynia (-22.5)
1.85 (Unibet) :+:
5/10

+26 dla Prokomu smile

Znicz Jaroslaw (+5.5) - Polonia Azbud Warszawa
1.90 (Stan James)
5/10

Znicz pierwsze spotkanie przegrał wysoko z Prokomem. Tym razem przeciwnik zdecydowanie łatwiejszy. Jeśli dziś rozgrywający Keddrick Mays zagra lepiej, niż z Prokomem, to Znicz może wygrać. Inni Amerykanie ze Znicza - Chappel oraz Williamson przeciwko Prokomowi wypadli dobrze. Polonia to średniak, który mocny będzie u siebie, na wyjazdach będą mieli duże problemy.

W
old hand
old hand
W Offline
1. o ile Mays nie złapie szybkich fauli bo jest jedynym rozgrywającym. Dawid Witos w meczu z Prokomem doznał kontuzji (uszkodzenie więzadeł krzyżowych w kolanie)
2. Podczas turnieju Mazovia Cup Polonia pokonała Znicza 91:79.
3. W sobotę derby z Stalową Wolą
4. W Polonii gra Michael Ansley + występował w ubiegłym sezonie w Zniczu

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Originally Posted by Raffie
Znicz Jaroslaw (+5.5) - Polonia Azbud Warszawa
1.90 (Stan James) [Linked Image]
5/10

69:57 dla Zniczu smile

PLK Season
W-V-L 5-0-1
Staked: 30u Profit:+17.75u

Sebkos, staty będę podawał na zakończenie każdej typowanej kolejki, bo cel jest jasny +100 jednostek na zakończenie sezonu.

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Polonia 2011 Warszawa (+26.0) - Asseco Prokom Gdynia
2.00 (PinnacleSports)
5/10

Asseco dotychczas w każdym spotkaniu radzi sobie z łatwością. W spotkaniu ze Stalą II kwarty grali na pół gwizdka, żeby na maksa zagrać jedynie w III, a na koniec wpuścić rezerwowych. Dziś kolejne łatwe spotkanie. Zawodnicy Prokomu rozluźnieni po wysokich wygranych dziś zlekceważą przeciwnika i nie utrzymają handi.

K
addict
addict
K Offline
Tak się składa, że byłem na meczu Stal - Prokom i muszę powiedzieć, że się mylisz co do gry Prokomu na pół gwizdka. To Stal na początku grała dobrze(wygrali 1 kwartę). Prokom miał rzecz jasna ogromną przewagę na tablicach no i strasznie naciskali w obronie stąd wysokie zwycięstwo - czego należało się spodziewać. W czwartej kwarcie gdy trener Prokomu dał ograć Polakom to przez ładnych kilka minut nie mogli zdobyć punktu i Stal odrobiła sporo punktów.
Co do dzisiejszego meczu to wydaje mi się że powinno być jak do tej pory. Czyli łatwo szybko i przyjemnie dla Prokomu. Spodziewam się wysokiej wygranej i wysokiego wyniku tak ja do tej pry to miało miejsce. Śnieg dziś dostanie solidną lekcję koszykówki od Logana i spółki.

-13,5 do przerwy - Prokom 1,85
over 92,5 - Prokom - myślę że dziś 100 pęknie. W meczu ze stalówka Woods miał gorszy dzień(chyba ani razu nie trafił za 3, został zablokowany i pomylił się nawet przy wsadzie) Dziś myślę że rzuci swoje a cała drużyna będzie ponawiała ataki po zbiórkach w ataku. Liczę też na lepszą grę rezerw z młodymi(niskimi)graczami Polonii 2011

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Polonia 2011 Warszawa (+26.0) - Asseco Prokom Gdynia
2.00 (PinnacleSports) [Linked Image]
5/10

81:97 dla Prokomu smile

Sportino Inowrocław - Czarni Słupsk
1.85 (Gamebookers/Nordicbet)
5/10

Dla mnie faworytem jest Sportino. W drużynie zadebiutować ma Slavisa Bogavac, który wcześniej nie mógł zagrać z powodu kontuzji. Dziś powinien dać dużo mocy, bo wg mnie będzie prawdopodobnie najlepszym zawodnikiem drużyny w sezonie. Do tego Anderson + Scott, którzy powinni stworzyć dobry duet guardów w lidze. Czarni w kryzysie, w drużynie najprawdopodobniej dojdzie do zmian kadrowych. Na razie są słabi i muszą czekać na wzmocnienia.

K
addict
addict
K Offline
Też myślałem o zagraniu Sportino a to dlatego, że widziałem w tv pierwszy mecz Czarnych i była to tragedia. Jedyna rzecz jaka mnie martwi to praktycznie brak rotacji w drużynie z Inowrocławia(mają jedynie 7 zawodników do gry). Kurs zachęcający ale jeżeli w ogóle się zdecyduje zagrać Sportino to tylko 1/10

K
addict
addict
K Offline
W przedsezonowych sparingach Sportino dwukrotnie okazało się lepsze od Energi Czarnych Słupsk, zwyciężając z nią na turniejach w Inowrocławiu i Jezierzycach. W sobotę zagra z tym rywalem w lidze. Czy również i tym razem podopieczni Mariusza Karola będą cieszyć się ze zwycięstwa?

- To był słaby mecz, gorzej już grać nie możemy - tak środową potyczkę z Kotwicą podsumował szkoleniowiec Sportino Mariusz Karol. Była to druga porażka jego drużyny w obecnym sezonie, wcześniej uległa na inaugurację Polpharmie Starogard Gdański. W obu tych meczach w inowrocławskim zespole nie mógł zagrać Slavisa Bogavac, który odczuwał ból po skręceniu stawu skokowego. A w czasie, gdy jego koledzy walczyli w Kołobrzegu, załatwiał w swoim kraju ostatnie sprawy formalnościowe dotyczące wizy. - Slavisa przyleciał w piątek, ale wiele wskazuje na to, że wystąpi w sobotnim meczu. Z jego zdrowiem jest już dobrze. Podobnie zresztą ma się sytuacja z pozostałymi graczami. Żaden z nich nie narzeka na urazy - powiedział Artur Kisielewicz, rzecznik prasowy klubu. Serbski skrzydłowy powinien być dużym wzmocnieniem swojej ekipy. Dobrą grę pokazywał już podczas towarzyskich turniejów, a na jednym z nich otrzymał nagrodę dla najlepszego zawodnika.

Od dwóch przegranych ligę zainaugurowali też koszykarze Energi Czarnych. W ich przypadku tak słaba postawa dziwi tym bardziej, bo przecież jeszcze przed sezonem, za cel postawiono im dojście do strefy medalowej. - Mamy zupełnie nowy zespół, potrzebujemy czasu aby się zgrać - wyjawił Wojciech Żurawski, skrzydłowy Czarnych. Oprócz nowego składu, zespół objął też nowy trener. I choć Igors Miglinieks doczekał się już negatywnych opinii o swojej pracy, nadal ma duże poparcie wśród swoich podopiecznych. - To bardzo dobry szkoleniowiec. Potrafi nas świetnie umotywować. Z każdego z nas wyciąga to, co ma najlepsze - dodał były zawodnik Polpharmy, który podobnie jak jego kolega z drużyny Jacek Sulowski, w zeszłym sezonie współpracował z obecnym trenerem Sportino – Mariuszem Karolem. Osiągnęli wtedy najlepszy wynik w historii klubu, a na co w tych rozgrywkach stać słupszczan? - Ja mam nadzieję, że poprawimy pozycję z zeszłego sezonu - powiedział obrońca Czarnych Mantas Cesnauskis. - Będzie to jednak niezmiernie trudne, zdajemy sobie z tego sprawę - dodał Litwin.

źródło: www.sportino.pl [sportino.pl]

Może komuś się to przyda w podjęciu decyzji.
Kursy na Sportino już spadły delikatnie na 1,75

Ostatecznie gam Sportino 2/10

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Czarni zagrali bardzo słabo z Sopotem. Ale już z Poznaniem nie było tak źle. Sportino też dwie porażki gdzie zagrali tragedię.
Skład nieporównywalnie lepszy mają Czarni: Harris, Daniels, Clark. Dwa razy nie wyszło, trzeci raz ma nie wyjść? Mi to nie pasuje smile

Gdyby nie to, że zagra Bogavac to bym grał mocniej Czarnych.

A tak ciut słabiej , ale jednak Czarni kurs 2.

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Originally Posted by Twin Peaks
Czarni zagrali bardzo słabo z Sopotem. Ale już z Poznaniem nie było tak źle. Sportino też dwie porażki gdzie zagrali tragedię.
Skład nieporównywalnie lepszy mają Czarni: Harris, Daniels, Clark. Dwa razy nie wyszło, trzeci raz ma nie wyjść? Mi to nie pasuje smile

Gdyby nie to, że zagra Bogavac to bym grał mocniej Czarnych.

A tak ciut słabiej , ale jednak Czarni kurs 2.
Gratuluje trafnej decyzji, tylko czemu tak późno piszesz ?? 5 min przed meczem a ludzie już dawno zagrali.

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Sportino Inowrocław - Czarni Słupsk
2.04 (PinnacleSports) [Linked Image]
5/10

79:88 dla Czarnych :|

Polonia AZBUD Warszawa (-2.5) - Polpharma Stargoard Gdański
2.00 (bwin)
5/10

W Polpharmie konflikt między trenerem, a Jareckim. Nie wpływa to dobrze na drużynę. Zwycięstwo w pierwszym spotkaniu zawyża trochę potencjał Polpharmy, bo po prostu Sportino na razie jest bardzo słabe. Z Koszalinem było o wiele gorzej, a trener nie wygląda na zbytnio ogarniętego. Polonia doświadczony zespół, który u siebie będzie silny. Dziś powinien mieć zdecydowaną przewagę na obwodzie. Jeśli do tego ograniczy się Okafora, to będzie +10 dla Polonii.

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Polonia AZBUD Warszawa (-2.5) - Polpharma Stargoard Gdański
2.00 (bwin) :-:
5/10

63:75 dla Polpharmy. Tragiczna dla mnie kolejka, w następnej musi być lepiej.

PLK Season
W-V-L 6-0-3
Staked: 45u Profit:+12.75u

K
addict
addict
K Offline
PGE Turów Zgorzelec - Trefl Sopot 78:67 (19:17, 24:19, 22:12, 13:19) Takim wynikiem zakończyło się spotkanie rozegrane pomiędzy wyżej wymienionymi zespołami w Kasztelan Basketball Cup ( turnieju tuż przed rozpoczęciem rozgrywek ligowych. Oba zespoły grały już wtedy w takich składach w jakich występują obecnie.
Spodziewam się bardzo podobnego scenariusza jak w turnieju przedsezonowym. Najgroźniejszym zawodnikiem w drużynie Trefla jest Kuzminskas(211cm). Jeżeli uda się drużynie ze Zgorzelca wyłączyć z gry tego zawodnika to należy się spodziewać pewnego zwycięstwa przyjezdnych. Bardziej doświadczeni i ograni zawodnicy Turowa powinni kontrolować przebieg spotkania od samego początku.

Turów do przerwy - hc (-4) 1,8 Expekt

Turów znany jest ze swojej świetnej obory(Krzysztof Roszyk będzie nękał rywali już na ich połowie) Zespól z Sopotu też nieźle broni z czego nawet zadowolony był ich trener w pomeczowych wypowiedziach.

Under 154,5 - 1,8 Expekt

T
a.k.a. "Appiah"
a.k.a. "Appiah"
T Offline
Trefl Sopot - PGE Turow Zgorzelec (-8.5)
1.85 (Gamebookers/Unibet/Nordicbet)
5/10

Trefl Sopot nie może złapać jeszcze właściwego rytmu. Trener uważa, że Trefl do właściwej formy dojdzie gdzieś za 2-3 tygodnie. Ważne ogniwa drużyny Kadziulis i Kinnard na razie są bez formy. Turów to z Prokomem zdecydowanie najmocniejsza drużyna, która ma wielu doświadczonych graczy. Dziś powinni zdominować Trefl pod koszem, bo prócz Kuzminskasa nie ma wartościowych wysokich. Do tego duża przewagą na rozegraniu, bo Hawkins dotychczas gra bardzo słabo. W drużynie Trefla nie zagra Marcin Stefański, o czym większość buków nie wie.

M
stranger
stranger
M Offline
Ale kursy Trefl 4.650 - Turow 1.235 (Pinnacle) nie sa zbytnim przegieciem ? Przyznaje, ze nie jestem na bierzaco ze skladami, ale czyzby miedzy tymi zespolami byla az taka przepasc ? Mnie az korci zeby zagrac na gospodarzy...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
[b]Trefl Sopot - PGE Turow Zgorzelec

under 154,5 pkt @ 1.70 (Expekt)

na razie Trefl radzi sobie średnio, w pierwszym meczu co ich widziałem tragedia w ataku, chociaż przy tym co zaprezentowali Czarni to i tak nie było tak źle. tak jak pisze Raffie, jeszcze nie są dobrze zgrani, poza tym nie są wirtuozami w ataku, do tego Turów całkiem nieźle broni, chociaż nie jest to już to co w latach poprzednich za czasów Saso. zauważyłem też, że kosze na tej hali są jakieś mega dziwne, sztywne, dawno nie widziałem takich koszy chyba od czasu Eurobasketu w Bydgoszczy, gdzie w większości padały undery. wydaje mi się, że to fakt dość istotny.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Zgadzam się z kolegami, dziś zdecydowane zwycięstwo Turowa.
Składy to olbrzymia dysproporcja.Jeszcze do tego Chyliński podpisał kontrakt z Turowem, paka świetna. Pełno dobrych Polaków w składzie. shocked Dwa mecze i dwie demolki w wykonaniu Turowa.
Co do Trefla : Raffie pisze o braku Stefańskiego - sam Kuzminskas meczu nie wygra.

M
stranger
stranger
M Offline
Originally Posted by mdoodek
Ale kursy Trefl 4.650 - Turow 1.235 (Pinnacle) nie sa zbytnim przegieciem ? Przyznaje, ze nie jestem na bierzaco ze skladami, ale czyzby miedzy tymi zespolami byla az taka przepasc ? Mnie az korci zeby zagrac na gospodarzy...

piwo

Strona 2 z 14 1 2 3 4 13 14

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (alfa, rafal08, burbon, latajaca_holenderka, 11kera11, Jose, rymoholik, forty, Sensei, Lukasz111, aker, baracuda, ANZELMO), 1,855 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,611
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025