Ponowie pytanie o ten remis, bo chcę mieć pewność na 1000%, że nie muszą być na remis małe punkty, tylko styknie, jak wspomniał wwwujek, że jeden sędzia ogłosi zwycięstwo Adamka (powiedzmy +15pkt), drugi Gołoty (powiedzmy +4pkt)? Sytuacja czysto teretyczna, bo takiej różnicy w ocenie sędziów racej nie beędzie.
male punkty nie grają roli generalnie w boksie w Europie promotorzy często ustswiają sedziow żeby ich zawodnik nie stracil paska (taki valuev ma juz dobre kilka przegranych walk orzeczonych przez punktowych jako wygrane) a ta jest walka o nic, tylko o prestiz wiec mimo wszystko nie wierze w walek na remis tymbardziej ze remisowa raczej nie bedzie wiec musialoby byc ustawienie sedziow na chama
Mi osobiście dzisiejsza walka jako żywa będzie przypominać walkę: Lennox Lewis vs. Oliver McCall. Oczywiśie w roli młodego, zwinnego, szybkiego i faworyzowanego Lenoxa występuje Adamek, a w roli starego, ciężkiego, powolnego i zdziadziałego McCala oczywiście Gołota
Też tak myślę.
Kiedyś widziałem walkę bodajże Byrda z jakimś obtłuszczonym mięśniakiem, który był od Byrda dwa razy większy i miał niewiele umiejętności. Byrd znokautować góry mięcha nie był w stanie więc jedyne co robił to tylko punktował gościa i regularnie co parędziesiąt sekund unikał obszernych cepów, którymi tamten strzelał licząc na lucky punch. Jako, że refleks zawsze miał świetny bez problemu sobie poradził i nie dał się trafić.