Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 44 1 2 3 4 5 6 7 43 44
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

jak zwykle albo/albo wink

max 3 tygodnie i będzie szczyt (o ile już go nie było, ale raczej jeszcze nie) na wiele miesięcy. 8/10, by murator [nie wiem, nie znam się]

Bonus: Unibet
Joker
Joker
Originally Posted by mura
jak zwykle albo/albo wink

max 3 tygodnie i będzie szczyt (o ile już go nie było, ale raczej jeszcze nie) na wiele miesięcy. 8/10, by murator [nie wiem, nie znam się]

Moje "albo" to dalsze wzrosty , z przystankami ma płaskie korekty ,może teraz ? , bo trend wzrostowy jest ewidentny smile i musiałoby nastapić coś bardzo mocnego alla upadek Lehmana , ale tego na horyzoncie nie widać , zeby go zmienic , usraki dążą do inflacji i jeśli trzeba do dodrukują , byleby tylko uniknąć kryzysu typu z lat ubiegłych

wracając do naszej słodkiej Pani smile

Data: 2009-10-23

Rating: 10.5
Kurs ASTARTA wzrósł od wartości 23 w dniu 2009-10-05 do 33.16 w dniu dzisiejszym. Wzrostowy trend znajduje potwierdzenie w prawidłowo ułozonych średnich kroczących. Dzisiejsze zamknięcie ASTARTA znajduje się powyżej maksimum z ostatnich 20 sesji. Może to świadczyć o zdolności kursu do bicia kolejnych rekordów.

Analiza MACD
Wskaźnik MACD dla ASTARTA rośnie od -0.452 w dniu 2009-10-06. Analiza MACD wskazuje pozytywne sygnały. Na wykresie MACD możemy zaobserwować rosnące niebieskie słupki po dodatniej stronie zera.

Analiza oscylatora stochastycznego
Oscylator stochastyczny dla ASTARTA spada i ma wartość 93.1. Oscylator stochastyczny znajduje się w pozytywnej części wykresu wraz ze swoja linią sygnałową co może swiadczyć możliwości wzrostu kursu.

Analiza sily trendu
Wartość wskażnika siły trendu dla ASTARTA (niebieska linia) wynosi 47.6, która świadczy o dobrej sile trenu. Wzrost wskaźnika sugeruje mozliwość dalszego umacniania trendu. Warto podkreślić sytuacje na wykresie siły trendu, w której zielona linia znajduje się powyżej niebieskiej co może wyznaczyć kierunek kolejnego ruchu cen w góre. Czerwona linia znajduje się poniżej wartości 10 co może być szansą dla bykow. Zielona linia znajduje się powyżej wartości 30. Może to dobrze rokować bykom.

Wsparcia i opory
Po analizie średnich kroczących, MACD oscylatora stochastycznego oraz siły trendu sprobójemy wyznaczyć trend za pomocą szczytów oraz dołków w trochę dłuższej perspektywie. Niepokój dla posiadaczy długiej pozycji w ASTARTA budzi fakt, że minimum z 2009-09-15 znajduje się wyżej niz ostatnie minumum z 2009-10-05. ASTARTA pobił maksimum z ostatniego szczytu co może dobrze świadczyć o zdynamizowaniu wzrostów.
Żródło stocktable.pl

ja to trzymam dalej do 50 zeta , wtedy sie zastanowię

POZDRO
ELDO

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kamasss
a może by tak Dudziaka, bo tam też spora konsolidacja, wyniki tuż tuż. Tylko jakie będą?

może to zabrzmi nieprawdopodobnie ale wycena tej spółeczki metodą P/BV oraz EV/EBITDA daje ponad 3 zł ! (sprawdzone źródło smile

a nie myślicie o spółkach energetycznych? (enea, kogeneracja, cez, elektrociepłownia, wkrótce pge)

spółeczki energetyczne dobrze zarządzają kosztami, prognozuje się wzrost cen prądu, krzywa obrazująca przychody spółeczek energetycznych ma kształt litery V (sezonowość a zbliża się zima smile

do tego podmioty energetyczne lubią emitować eurobligacje smile

no ale jak idzie zwała, to większość i tak będzie leciała smile

pozdro

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by mura
a nie myślicie o spółkach energetycznych? (enea, kogeneracja, cez, elektrociepłownia, wkrótce pge)

spółeczki energetyczne dobrze zarządzają kosztami, prognozuje się wzrost cen prądu, krzywa obrazująca przychody spółeczek energetycznych ma kształt litery V (sezonowość a zbliża się zima smile

do tego podmioty energetyczne lubią emitować eurobligacje smile

no ale jak idzie zwała, to większość i tak będzie leciała smile

pozdro

ja myslalem i to intensywnie...

Nawet rozpatrywalem PGE jako bezpieczna lokate terminowa ale jak sam dobrze zauwazyles nie teraz kiedy wodospad czai sie za rogiem ...

Joker
Joker
PGE bedzie duza redukcja kupna, ulica gremialnie to kupuje i ulica bedzie sprzedawała na pierwszych sesjach zadowolona swoim zyskiem , wtedy moze to zakupie , przydałaby się wtedy też korekta na ogólnym smile

Joker
Joker
Sytuacja na szerokim jest dosyc nieszczególna , ale u naszej słdkiej Pani nadal jest słodko , 2 paki poszły po 10 K ostatnia za 33 i sternik laugh pilnuje zeby nic złego się nam nie stało smile

POZDRAWIAM astrowiczów

Joker
Joker
ASTRA ooo kasa piwo
to co pisalem okolo południa mamy sternika , powinno byc dalej up smile

co do ogólnego no jest ta korekta , ale przy niziutkich obrotach , przypomina te ostatnie , nie zmieniam tezy średnioterminowo będziemy rosnąc

POZDRO
ELDO

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
ASTARTA hura

Parkiet
26-10-2009,
Rząd Ukrainy rozważa ustawowo zmniejszyć o 38 proc. ceny gazu dla cukrowni - podaje Parkiet.
W ocenie Wiktora Iwanczika, prezesa Astarty, taka ulga pozwoliłaby obniżyć ceny cukru o 10 proc.

Eldo pamietaj ze to moje dzieciatko grin

Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
ASTARTA hura

Parkiet
26-10-2009,
Rząd Ukrainy rozważa ustawowo zmniejszyć o 38 proc. ceny gazu dla cukrowni - podaje Parkiet.
W ocenie Wiktora Iwanczika, prezesa Astarty, taka ulga pozwoliłaby obniżyć ceny cukru o 10 proc.

Eldo pamietaj ze to moje dzieciatko grin

Sukces ma wielu ojców porazka jest sierotą , ale Inza to nie dotyczy Ciebie bo to Ty mi na nią naprawadziłeś piwo , ale tych wszystkich śmiesznych kolesi ktorzy teraz milczą tongue papa

G
newbie
newbie
G Offline
Originally Posted by ELDORADO
ta spółeczka to
GANT
3 słowa wyjaśnienia
jesli beda dalej pompowali , a stawiam na to ,że dalej będą to otworzy sie wtedy kurek z kredytami hipotecznymi , a akcje tej branzy najbardziej odczuly ten kryzys , natomiast w tej branzy Gant to najlepsza spolka ze swietnym zarzadem i szefem , wzrosty moga byc ogromne , była kiedyś po 125 teraz jest o ponad 100 zeta mniej , C/WK = 0,65 wykres wygląda też intweresująco

POZDRO
ELDO

ELDO, masz jeszcze Ganta?, chce też to kupić ale może jeszcze poczekać na większą korekte?

C
enthusiast
enthusiast
C Offline
smieszni kolesie milcza, gryza pazce, lypia z pode lba i podziwiaja naszego mistrza smile smile

Joker
Joker
GAnta szczerze polecam , czy teraz ? to juz wasza decyzja , jutrzejszy Deflator ze Stanów zadecyduje o skali korekty , pewnie grubi już wiedzą jaki on będzie , a nam leszczom muszą wystarczać tylko nasze domysły

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
Korekta ? nie dla nas kasa ooo
GANT kasa
ASTRA kasa

piwo piwo piwo

Joker
Joker
zerkam na Stany gruby chyba juz wie i zmienił pozycje........

N
member
member
N Offline
Mi się wydaje, że zanosi się na głębszą korektą, bądź nie aż tak bolesną, ale krótką(jak głęboką trudno określić). Zobaczymy w najbliższych dniach, przydały by się jakieś pozytywne informacje z giełdy w USA, jak i w samych USA(gospodarczo). Nie ma co ukrywać, że przydałyby się nowe podstawy do dalszych wzrostów...

Joker
Joker
Originally Posted by Naki
Mi się wydaje, że zanosi się na głębszą korektą, bądź nie aż tak bolesną, ale krótką(jak głęboką trudno określić). Zobaczymy w najbliższych dniach, przydały by się jakieś pozytywne informacje z giełdy w USA, jak i w samych USA(gospodarczo). Nie ma co ukrywać, że przydałyby się nowe podstawy do dalszych wzrostów...

jutro deflator o 13:30
rano na bank otworzymy sie na minusach wtedy bedzie okazja do zakupów ooo kontakty powinny byc na zielono , a po dobrym PBK z usraków wystrzał w górę , wiem wiem brzmi to nieprawdopodobnie teraz po ostrym zjezdzie na WS ,ale ja stawiam na taki scenariusz , ładuje sie dalej w Ganta i pomysle o Millenium

POZDRO
ELDO

Joker
Joker
A nasza słodka Pani dalej up piwo

na razie moja wczirajsza prognoza sie sprawdza , mamy zielen na futach od rana i czerwień na parkiecie dobrą do zakupów smile usraki skorygowali prognoze PBK w dół , na dzien przed publikacją grin optymizm wrócił wink

POZDRO
ELDO

N
member
member
N Offline
PKB USA wzrósł w III kw. o 3,5% smile

Joker
Joker
kto mnie posłuchal ten zarobił

piwo kasa ooo

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
To co Eldo.

Ganta sobie zostawiasz? grin

Strona 5 z 44 1 2 3 4 5 6 7 43 44

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, kamel, forty, alfa), 1,589 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,864
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025