Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 12 z 149 1 2 10 11 12 13 14 148 149
O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
Originally Posted by starosta
Wystarczy że np. masz założone konto bankowe w UK i dokonujesz przelewów miedzy tym kontem a bukami. Tam hazard jest zupełnie legalny
mialem konto w UK w banku HSBC, oprocz nieregularnych srodkow z legalnej pracy, czesto przelewalem srodki do bet365 karta. I w koncu dostalem zawiadomienie, ze konto bedzie aktywne jeszcze miesiac czasu i prosili aby wyplacil swoje srodki. Motywowali tym, iz wiekszosc srodkow byla przelwana na strone firmy zajmujacej sie zakladami, poker itp.

wiec i tam nie pograsz naa dluzsza mete... pisze to z doswiadczenia i wierzcie mi sam bylem zaskoczony.

Ciekawe jak to bedzie z tym e-hazardem.

Bonus: Unibet
R
old hand
old hand
R Offline
debile - liberałki mało powiedziane, dobrze że tylko do końca kadencji

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
A jak w ogóle poblokować te strony? Co, wszyscy dostawcy netu dostaną listę stron do zablokowania?

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Czy oni już powariowali do reszty? Fortuna, Sts itp teraz świecą pustkami i oni myślą, że tam ktoś bedzie grał gdy na Barcelone na wyjeździe z kursu 1.80 zrobi sie automatycznie 1.35??? chorzy ludzie shocked

A
old hand
old hand
A Offline
niezłe jaja ... prawie wszyscy którzy komentują założenia Tuska do ustawy hazardowej porównują je do pomysłu Tuska "kastracji pedofilów" ...

teraz Arłukowicz dobrze mówi ...

veteran
veteran
Nawet na Onecie jadą Tuskowi pod informacją na temat nowej ustawy( w ciągu 30 minut od ukazania się informacji ponad 400 wpisów)

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Wcześniej PiS chciał blokować adresy internetowe buków i nasyłać na graczy ABW, CBŚ, CBA i szczególny nadzór podatkowy, jeśli teraz PO będzie chciało choćby w 10% podobnie postąpić to trzeba będzie głosować na... SLD. laugh

M
addict
addict
M Offline
Z tymi bookami internetowymi to wydaje mi się że może być tak że jak przyjmą ustawę w takim brzmieniu jak dziś podali to same firmy bookmacherskie będą musiały wycofać ofertę dla danego kraju ze względu na prawo krajowe nie dopuszczające hazardu na naszym terytorium. Często spotykałem się z kasynami w necie gdzie nie było możliwości rejestracji dla Polski lub innych krajów. Ze względu na nasze nowe prawo bookie mogą przestać kierować ofertę do nas żeby nie łamać prawa polskiego i żeby nie ponosić konsekwencji za to. Wątpię jednak aby tak się stało ponieważ za tym idą potężne pieniądze. Zawsze jakieś obejście się znajdzie.

H
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
H Offline
szukac juz jakiegos miejsca zamieszkania na Wyspach czy te gowno jakos da sie obejc? laugh

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Jestem ciekawy jak to będzie skoro Betclick jest na koszulach, bet-at-home też w dodatku unibet sponsoruje całą pierwszą ligę laugh

D
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
D Offline
Originally Posted by Conrad
W automaty walną, to na pewno, ale w buki unijne już nie. smile

Co do buków europejskich to śpimy spokojnie gdyż są nie do ruszenia. smile

Całowicie się zgadzam z Conradem. Ludzie, przecież cała ta nowa Ustawa będzie pisana przede wszystkim "pod" automaty. To tam jest największe zło i szara strefa i w sumie dobrze, że Tusk się za to bierze. Mam dość kolejnych salonów automatów. U mnie w mieście jest tego więcej niż kiosków z gazetami stop

Bukmacherzy online mający licencję w UE na Malcie, UK itd. nie zbanują nagle milionów polskich klientów bo nie mają i nie będą miały ku temu powodów. Tusk bierze się za nielegalne automaty kontrolowane przez mafię i tutaj jest sedno sprawy.

[Linked Image]

A
old hand
old hand
A Offline

niestety ale SLD jest za legalizacją hazardu , Arłukowicz powiedział że projekt Tuska to będzie udawanie że hazardu nie ma ...

D
enthusiast
enthusiast
D Offline
a co na to wszystko Unia ??

old hand
old hand
Dpokładnie Sosna, nie panikujcie w założeniu już ma że w ciągu 5 lat!!! mają coś zmienić:) W naszych realiach to za 5 lat możemy nie pamietać o Donaldzie. Poza tym przy.jebią w automaty okrzykną jakiś tam sukces i tyle. Nie widze szams na taką inwigilację:) w poker przecież się tak rozwija można codzień pograć na żywo w dużym mieście bezproblemu. Co to też zamkną??
Pzdr

C
C Offline
Ale nikt nie zabroni Ci gry w unijnych bukach, tak więc UE pewnie nawet z uśmiechem przyjmie wszystko.

Tak jak pisałem, chodzi głównie o automaty, a jeśli dołączą coś na temat buków to jedynie tych spoza UE. A jednocześnie tym samym wyklarują sytuację buków unijnych co też pomoże.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Czy moglby ktos wytlumaczyc pokrótce jak to jest w Wlk. Brytanii? Ktos kto gra tam zawodowo u buków internetowych placi jakis podatek dochodowy na koniec roku? i jesli tak to w jaki sposob tamtejszy fiskus ma wiedziec ile wygral przegral, przeciez nie wchodzi mu na konto u buka, jestem po prostu ciekawy jak oni to rozwiazali. I drugie pytanko, jak obecnie ksztaltuje sie sytuacja we Włoszech czy tam tez jest jakis zakaz jesli tak to na jakies zasadzie?, dzieki za odpowiedz

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by DJ SOSNA
W automaty walną, to na pewno, ale w buki unijne już nie. smile

Co do buków europejskich to śpimy spokojnie gdyż są nie do ruszenia. smile

Całowicie się zgadzam z Conradem. Ludzie, przecież cała ta nowa Ustawa będzie pisana przede wszystkim "pod" automaty. To tam jest największe zło i szara strefa i w sumie dobrze, że Tusk się za to bierze. Mam dość kolejnych salonów automatów. U mnie w mieście jest tego więcej niż kiosków z gazetami stop

Bukmacherzy online mający licencję w UE na Malcie, UK itd. nie zbanują nagle milionów polskich klientów bo nie mają i nie będą miały ku temu powodów. Tusk bierze się za nielegalne automaty kontrolowane przez mafię i tutaj jest sedno sprawy.

[Linked Image]

Słuchałeś konferencji?

Monitorowanie przelewów pieniężnych!!!

Jedyna możliwość jest taka że człowiek który naobiecywał młodzieży cudów zrealizuje ten pomysł jak wszystkie. Im więcej cudaków przy tej sprawie będzie pracować tym lepiej na graczy.

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
To poza unijne buki tez sa super, ja np gram wiekszosc w Pinnacle itp, pelno jest dobryych bukow z licencja na Kostaryce itp

M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Ale nikt nie zabroni Ci gry w unijnych bukach, tak więc UE pewnie nawet z uśmiechem przyjmie wszystko.

Tak jak pisałem, chodzi głównie o automaty, a jeśli dołączą coś na temat buków to jedynie tych spoza UE. A jednocześnie tym samym wyklarują sytuację buków unijnych co też pomoże.
Chciałbym Ci wierzyć Conrad, ale skąd ta pewność? Przecież na tej konferencji powiedzieli dokładnie, że taki zakaz chcą wprowadzić. Powiedzieli nawet jak mają zamiar go egzekwować - poprzez monitorowanie połączeń internetowych i przelewów finansowych (jakkolwiek to rozumieć) Skąd pewność, że Unia będzie temu przeciwna, nastoje nie są już tam chyba tak pro e-hazardowe jak jeszcze jakiś czas temu...

C
C Offline
Połączenia internetowe już są monitorowane, każdy adres URL jaki wpiszesz w przeglądarce jest zapisywany w rejestrze przez Twojego dostawcę netu. Tak więc można sprawdzić każdą stronę, na którą wchodziłeś w ostatnich dwóch latach, co do sekundy, itd.

Także dane odbiorcy i temat każdego maila są przechowywane przez okres 2 lat.

Strona 12 z 149 1 2 10 11 12 13 14 148 149

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (Lukasz111, latajaca_holenderka, rymoholik, alfa, poozon, rafal08, Sensei, burbon, forty, aker), 2,221 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,368
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025