|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mnie się wydaje, że kursy będą te same tylko, że jak ktoś zagra to za 1000 zł to w stawce będzie miał wpisane 750 zł. No chyba, że źle kminie ten temat. Nie no pewnie, chodziło tylko o kurs efektywny, końcowy, po uwzględnieniu 25% dotacji.  Jełopy w ziemniakach dopiero narobili. Jakieś wielkie apeli i pisma w sprawie działania rządu i zrobienia porządku z netowymi bukami. To teraz mają....  Wciąż nie widzę możliwości zablokowania netowych. Między zamiarami a czynami jest olbrzymia różnica, prawnicy i komisja sejmowa dotycząca zgodności ustaw z prawem europejskim już to sprostują.  Najprawdopodobniej nie beda mieli nic do prostowania. Gra w necie dla grajacych jest nielegalna i dzis. To, że w nowej ustawie pojawi sie słowo internet niczego nie zmieni.
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Conrad jest wogóle w UE jeden paragraf pod którą będą chcieli to podciągnąć wydaje mi się:
Coś na temat żę jeżeli uderza hazard w normy moralne i efekty źle się odbijają na społeczeństwie wtedy można ograniczyć hazard
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
wychodzi na to że wpłaty bedzie mozna latwo obejsc wplacajac przez poczte, problem zacznie sie przy wyplatach  Nie ma zadnego problemu,zakladasz kontu w np. sparkassen bank w niemczech i gowno maja do tego,takz nic nam nie moga zrobic,tylko sa zbyt upierdliwi,bo trzeba bedzie kombinowac,ale i tak kazdy bystry to obejdzie,nawet jak im sie uda bloknac strony bukmacherskie(co jest dla mnie nierealne)to bedzie mozna sie laczyc przez zagraniczne serwery,takze bedziemy sobie wchodzic na stronke bez problemu,wplacac bez problemu,to samo z wyplacaniem,sianko na konto banku w innym kraju,wcale nie musza to byc niemcy(fakt ze trzeba byc gdzies w niemczech zameldowanym,ale co to za problem dogadac sie z ludzmi wynajmujacymi mieszkania polakom w niemczech za 100e,jak ktos ma tam rodzine to juz wogle zaden problem)
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych  To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
wychodzi na to że wpłaty bedzie mozna latwo obejsc wplacajac przez poczte, problem zacznie sie przy wyplatach  Trzeba będzie znaleźć jakiegoś "słupa" na Słowacji, na którego się założy konto u buka i w MB/Netellerze  No ale to oczywiście przy założeniu, że będą kontrolować te dwie firmy, a to dla mnie niemożliwe.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wychodzi na to że wpłaty bedzie mozna latwo obejsc wplacajac przez poczte, problem zacznie sie przy wyplatach  Nie ma zadnego problemu,zakladasz kontu w np. sparkassen bank w niemczech i gowno maja do tego,takz nic nam nie moga zrobic,tylko sa zbyt upierdliwi,bo trzeba bedzie kombinowac,ale i tak kazdy bystry to obejdzie,nawet jak im sie uda bloknac strony bukmacherskie(co jest dla mnie nierealne)to bedzie mozna sie laczyc przez zagraniczne serwery,takze bedziemy sobie wchodzic na stronke bez problemu,wplacac bez problemu,to samo z wyplacaniem,sianko na konto banku w innym kraju,wcale nie musza to byc niemcy(fakt ze trzeba byc gdzies w niemczech zameldowanym,ale co to za problem dogadac sie z ludzmi wynajmujacymi mieszkania polakom w niemczech za 100e,jak ktos ma tam rodzine to juz wogle zaden problem) No proszę, jak to się ludzie nakombinują, żeby stracic pieniądze 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
no i pewnie punkty czynne od 10-12, aby kolejek nie zabrakło... idzie nowe  i za wygodnie nie moze byc w dobie XXI w. dobie internetu  Ale z to mozna bedzie zaglosowac na Tuska przez internet w next wyborach. jak mówisz, jak mówisz 
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych  Na interwencję i kopertę pod stołem chyba za późno. Posły się wystraszyły i piszą ustawę zgodnie ze swoimi rozumkami - czyli wyniknąć może wszystko. Oby gdzieś po drodze ktoś światły przyblokował ich próby polepszania świata.
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych  To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski Oby bo jak ta ustawa wejdzie w takim kształcie (i będzie egzekwowana ze stanowczością) to będzie SKANDAL roku conajmniej, a Conrad może zawijać forum (no chyba, że zostanie tylko to i owo  ).
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ogólnie JAJA PANOWIE 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Myślę, że czas abyśmy napisali petycję do buków (tych z UE), aby te zawczasu zaczęły interweniować w tej sprawie, a jak u nas nie da rady są przecież inne organy znaczy trybunały do rozstrzygania tego typu bubli prawnych  To już się dzieje , spokojnie już prawnicy pracują nad sprawą mam wrażenie przecież tu idzie o kolosalne zyski Oby bo jak ta ustawa wejdzie w takim kształcie (i będzie egzekwowana ze stanowczością) to będzie SKANDAL roku conajmniej, a Conrad może zawijać forum (no chyba, że zostanie tylko to i owo  ). i NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH NR X 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Ciekawe czy w projekcie jest uwzgledniony % z podatku przeznaczone na słuzbe zdrowia, czyli na leczenie statystycznego @gracza, ktorego przysłowiowy uj strzeli,że sobie kuponika nie wysle  
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
cyt. "ochrona dzieci i młodzieży przed uzależnieniem od tego typu gier. " i teraz pyt. czy dzieci i młodzież czyta ustawy ? 
|
|
|
|
|
Zbanowany
|
|
Zbanowany
powinni zaczac od zablokowania tej strony
|
|
|
|
|
Marat Safin 
|
|
Marat Safin 
A swoją drogą PO nieźle się kompromituje. Zamiast ładnie wszystko opodatkować i zyskać KOLOSALNE siano do budżetu, wolą tego zakazać. No fakt, przecież mamy tyle pieniędzy w budżecie, że więcej nam nie potrzeba  . Pozostaje nam czekać na ruch drugiej strony...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napisałem wam kim jest Kapica już wcześniej. To, że ma ładny garnitur nie oznacza że nie jest burakiem.
Znam ludzi którzy prowadzą automaty. Przynajmniej mniej było ludzi po zasiłek.
Teraz rządzą nami emocje, ja jestem bardzo w.k.u.rwiony nie tym co uda im się wprowadzić, ale tym że zawiodłem się. Nie takiego języka się spodziewałem, na pewno nie o zakazy mi chodziło.
Sprawa jest jeszcze otwarta czytałem, uzasadnienie dla firmy hazardowej w książce z prawem europejskim. Jest tam dużo na jej korzystać jednak czasy się mogły zmienić.
Albo Totalizator spada albo nie ma monopolu.
Conrad ma rację, że warto poczekać, jednak udowadnianie swoich racji może trochę trwać. Słowa Tuska można spokojnie podać do sądu bo były obraźliwe. No i jeszcze istnieją społeczne inicjatywy ale tym nie daje dużych szans. Jedynie to bojkot Tuska....
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
" W przyjętych przez Radę Ministrów założeniach znalazł się też całkowity zakaz gier hazardowych w Internecie."
To bardzo ciekawe. Tak jakby obecnie nie było całkowitego zakazu.
Tak więc spokojnie. Nic się nie zmieni.
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Co za %$!#! Cytat: "Dlatego w 2010 r. należy się spodziewać nie spadku wpływów z tego sektora do budżetu, ale raczej ich wzrostu. " Ekipie PO polecam podstawy ekonomii. Jeżeli zwiększą opodatkowanie, wpływy będą mniejsze. Z kolei jak chcą udupić zakłady wzajemne to po co 25% - niech całkowicie zdelegalizują je w Polsce.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|