Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 10 z 14 1 2 8 9 10 11 12 13 14
Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
oglądał ktoś 2012? Warto się wybrać na to?

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeśli podobało Ci się Pojutrze i Dzień Niepodległości to warto wink

Typowo amerykańskie kino rozrywkowe. Świetne efekty, prosta historia. Pepsi+popcorn i można dobrze spędzić niemal trzy godziny wink

Czytam opinie na filmwebie i nie mam pojęcia czego ludzie się spodziewali idąc na ten film laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja wlasnie dzis sie wybieram na 2012, nie licze na nic wiecej jak tylko na swietne efekty i tyle... mysle ze tylko dlatego warto isc na ten film na duzy ekran smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Dziabor
ja wlasnie dzis sie wybieram na 2012, nie licze na nic wiecej jak tylko na swietne efekty i tyle... mysle ze tylko dlatego warto isc na ten film na duzy ekran smile

dokładnie mam takie samo podejście, również dziś się wybieram i tak jak pisał Leon popcorn + cola i lajtowe 3h wink

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Ja byłem dzisiaj na premierowm seansie i jestem lekko rozczarowany, efekty fajne chociaż momentami straaaasznie przesadzone (wiadukt szorujący o dach limuzyny jak i całe dojazdy do lotnist i kolejne epizody podczas startu samolotów.... rozumie, że nastawiono sie tu głownie na "efekty specjalne" ale dla mnie jednak przesadzono). Po zapowiedziach prawdę mówiąc liczyłem na coś więcej.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
2012

napisze krotko, zadnych cudow sie nie spodziewalem i tak wlasnie bylo, film przesadzony (najbardziej motyw jak uciekaja limuzyna z cala familia, i ponoc jeden z aktorow potrafil krzyczec pod woda... tego juz pewny nie jestem) jednak nie zaluje wydanych pieniedzy, film z dobrymi efektami specjalnymi, najlepszy byl oligarcha z Rosji - engina.... start wink

ja nadal nie wiem jak oni z tego filmu wytargali hepi end... no ale widac da sie smile grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wszystkim fanom sf polecam film Moon. Nie jest to moze dzielo wybitne ale bardzo dobry film. Nie zobaczycie w nim akcji, wybuchów i hollywoodzkiej papki. W zasadzie wystepuje w nim jeden aktor. W odbiorze przypominal mi moze troche Odyseje Kosmiczna. Polecam

wieczny student
wieczny student
Też wczoraj obejrzałem Moon. Bardzo dobry film biorąc pod uwagę budżet. Nie jest to zwykla papka s-f. Można nawet dostrzec pewne przesłanie wink Film jednego aktora, ale warto obejrzeć

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Zgadzam sie oraz swietny glos Gerti'ego Kevina Spacey wink

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by podstawek87
Też wczoraj obejrzałem Moon. Bardzo dobry film biorąc pod uwagę budżet. Nie jest to zwykla papka s-f. Można nawet dostrzec pewne przesłanie wink Film jednego aktora, ale warto obejrzeć
dobry, ale też niesamowicie smutny smile

Blade Runner
Blade Runner
Dobrze, Logan, że przypomniałeś. Od dawna czekałem na ten film ale ciągle go nie było w wiadomym miejscu. W końcu przestałem go szukać smile

Chętnie obejrzę bo czekałem właśnie na takie kino w stylu Odysei. Nawet jeśli nie dorasta jej do pięt. Bo teraz s-f to tylko głupawe sieczki i nawalanki robią w stylu tego ostatniego Star Treka czy 2012.

old hand
old hand
King Arthur - ten z Keira Knightley wink
Wiem, wiem, stary film (2004 rok), ale docenia sie go z czasem. Chyba najrealistyczniejsza* wersja historii Artura.

Swietny film. Film o wierze, nadzieji, milosci - ogolnie rozumianej milosci. Film o zasadach i przyjazni ... przyjazni w imie tychze wlasnie zasad. Okraszony dodatkowo swietna muzyka**.

*Tutaj niestety rozne zrodla mowia co innego. Niemniej jednak chodzilo mi o brak w tym filmie otoczki magii (Merlin) tak bardzo widocznej w innych filmach o krolu Arturze.
** Wedlog mnie najlepszy w zyciu soundtrack Hansa Zimmermana
WAZNE - chcesz posluchac muzyki, zaopatrz sie wlasnie w soundtrack. W filmie bowiem nie odnajdziesz calej gamy utworow - zlewaja sie ze soba wtapiajac sie w obraz. Przykladowo, jeden z najlpeszych utowrow pojawia sie w ... napisach koncowych. laugh

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by Logan
Wszystkim fanom sf polecam film Moon. Nie jest to moze dzielo wybitne ale bardzo dobry film. Nie zobaczycie w nim akcji, wybuchów i hollywoodzkiej papki. W zasadzie wystepuje w nim jeden aktor. W odbiorze przypominal mi moze troche Odyseje Kosmiczna. Polecam

Logan, rozumiem że oglądałeś film Logan's Run? Klasyka sci-fi. smile

C
veteran
veteran
C Offline
Ostatnio czytam duzo ksiazek Ludluma. Moze ktos polecic jakies filmy ktore zostaly nakrecone na podstawie jego ksiazek ...
Wiem tylko o trzech Bournach wink ale napewno jest cos jeszcze i bedzie ....

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by ComeWithMe
Ostatnio czytam duzo ksiazek Ludluma. Moze ktos polecic jakies filmy ktore zostaly nakrecone na podstawie jego ksiazek ...
Wiem tylko o trzech Bournach wink ale napewno jest cos jeszcze i bedzie ....
tu > http://www.filmweb.pl/o4502/Robert+Ludlum

i tu
> http://www.plejada.pl/2,15822,news,1,1,kolejna_powiesc_ludluma_na_duzym_ekranie,artykul.html

C
veteran
veteran
C Offline
Jest jakies nowy film "Tatuazysta"?

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
2012 - cholernie pompatyczny (szczegolnie ten Danny Glover jako Obama) i przewidywalny, ale jednego nie mozna mu odmowic, a mianowicie efektow specjalnych. Kapitalna robota, szczegolnie na poczatku w Parku Yellowstone, no i ta fala zalewajaca Mount Everest! Bron Boze nie ogladajcie tego na kompach, tylko i wylacznie duzy ekran w kinie!

Twilight - New Moon
Sam bym nie poszedl (nie widzialem pierwszej czesci), ale mnie znajomi zaciagneli i teraz mam im to za zle wink Jeszcze sie ludzilem, ze skoro to film o wampirach i wilkolakach to moze to jakos lykne, bo lubie te klimaty, ale sie srogo rozczarowalem. Cala akcja toczy sie wokol sercowych rozterek glownej bohaterki Belli. Ta popierniczona nastolatka raz kocha tego, raz innego, a fakt, ze usmiechnela sie moze ze 2 razy w przeciagu calego filmu (a jest na ekranie jakies 70% czasu) doprowadzal mnie do szalu. Caly czas z ta skrzywiona buzka biega i miesza wszystkim w glowach. Rezyser chyba troche zbyt nowatorsko probowal podejsc do tematu wampiry kontra wilkolaki, a juz napewno do ich wygladu (Wampir = koles z twarza umazana maka; Wilkolak = zwykly wilk, kiedy to przyzwyczailem sie do bestii pokroju tych z Dog Soldiers, Van Helsing czy Underworld). Aaaa no i jeszcze brak blizniak Rafy Nadala gra Wilkolaka, popatrzcie sobie sami, szczegolnie w poczatkowych scenach, kiedy ma dlugie wlosy. Ogolnie film do bani(ale nastolatkom sie spodoba), a za ocene niech swiadczy postawa pewnego murzyna siedzacego obok mnie w kinie. Otoz ow pan zapadl w gleboki sen ok 30-40 minuty i obudzil sie pod koniec jak zapalili swiatlo. A moze po prostu byl zmeczony? Kto wie... wink

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Ogladal juz ktos Pile VI? warto isc do kina? wink

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Pandorum 9/10
Ocena fana sci-fic smile Bardzo dobra produkcja trochę w stylu obcego, myślę że każdy lubiący takie kino będzie usatysfakcjonowany smile

Defying Gravity
Dobry serial science fiction niestety wyemitowali tylko 13 odcinków i serial dostał cancela, jednakże warto pooglądać

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by termii
Ogladal juz ktos Pile VI? warto isc do kina? wink

oglądałem

oczywiście, nie można oczekiwać nie wiadomo czego, ale myślę, że można się wybrać wink

Strona 10 z 14 1 2 8 9 10 11 12 13 14

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (alfa, $-man, latajaca_holenderka, betowiec, forty, Sensei, JelineK, aker), 1,724 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,832,063
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025